Victòria de mèrit d’un Barça eficaç

Els blaugranes han aconseguit una convincent i meritòria victòria en la pista del quart classificat de l’ACB, gràcies fonamentalment a la intensitat defensiva i al domini aclaparador del rebot tant en el defensiu com en l’ofensiu. Arribava el partit a les illes després d’un esforç tant físic com anímic molt important en la darrera victòria a la competició europea, per tant, era molt possible que en atac no s’acabés de fer una bona feina. Si es volia sortir indemne del Santiago Martín, era indispensable fer una impecable feina al darrere. Finalment, ha acabat succeint el que es preveia i la bona feina en les dues pintures ha permès aconseguir la victòria en una pista complicada.

Els illencs comencen dominant, tot i el control en el rebot dels visitants

El cinc titular dels visitants sorprenia a propis i estranys. Amb Nikola Mirotic assegut a la banqueta, el protagonisme era per Dante Exum, el temporer que feia el seu debut a la competició. De la direcció a pista s’encarregava el ja consolidat Rokas Jolubaitis, que a més de dirigir l’equip tenia esma per respondre la cistella inicial de Giorgi Shermadini. Una cistella i un triple del jove lituà posaven als visitants al davant 2-5.

Com ja hem dit, el rebot a les dues pintures, era monopoli d’uns afamats blaugranes que ben alliçonats no permetien segones opcions a uns locals que no trobaven cap solució al problema. Tot i això, els homes de Txus Vidorreta capgiraven el marcador, abans que Nigel Hayes-Davis, bon partit del d’Ohio, empatava a 7. El matx era de pocs punts i de molt treball defensiu.

Exum anotava un tir lliure per avançar altre cop als forasters, abans que els illencs tornessin a capgirar el marcador. Dos tirs lliures fallats per Rolands Smits són esmenats per Pierre Oriola qui atrapa el rebot ofensiu per anotar el 11-10. El tècnic lituà s’adona que necessita més grapa ofensiva i no dubta en fer sortir a pista a Nikola Mirotic quan queden 1.52 per acabar el primer capítol. Temps suficient perquè el montenegrí treies en dues jugades quatre tirs lliures que transformats serveixen per mantenir el punt de desavantatge quan s’acaba el primer quart, 15-14.

Nico Laprovittola i Nikola Mirotic lideren la reacció

El segon període comença amb cistella de Kyle Kuric després de rebot ofensiu, sempre el rebot, que torna a capgirar el marcador. Fet que es repeteix després de cistella d’Oriola. A partir d’aquí les coses es comencen a aclarir pels visitants. Una cistella que hauria de ser de tres, però que per error arbitral es concedeix de dos punts de Hayes-Davis és l’inici del domini en el marcador dels blaugranes. Mirotic culmina un contraatac fent arribar la renda als cinc punts, 17-22.

Un triple d’Emir Sulejmanovic vol redreçar la situació, però els blaugranes no ho permetran. Anota una bombeta Nico Laprovittola pels quatre punts de marge. Després d’una cistella local, Saras demana temps mort. Amb els locals fallant més del compte en el tir de tres, Exum anota cistella i addicional per tornar la renda als cinc punts, 22-27, mentre que una cistella de Hayes-Davis l’eleva, obligant a Vidorreta a demanar un temps mort. Un tap de Sertac Sanli a Tobias Borg permet al turc augmentar la renda forastera als nou punts, 22-31. Com gairebé cada partit, els àrbitres li assenyalen la inevitable falta tècnica al tècnic lituà. Fet que ajuda a reduir el marge català fins als quatre punts, 27-31. A manca de set segons per la mitja part, Mirotic transforma dos tirs pel 27-33 abans que els dos equips marxin als vestidors.

Els locals intenten redreçar el rumb del partit

La segona meitat comença amb una pilota perduda de Kuric que acabarà amb el segon triple local anotat per Sasu Salin, 30-33. Malgrat això res no canvia, el rebot continua sent blaugrana i al Tenerife li costa molt anotar. Les cistelles de Hayes-Davis i Jokubaitis mantenen les coses, 32-37, abans que un triple del pistoler d’Indiana elevi el marge visitant fins als vuit punts. Avantatge que primer manté Mirotic i a continuació amplia Brandon Davies des de la línia tot i fallar un tir lliure, 34-43.

Als illencs els passa factura no anotar de tres, recordem que fins al moment tan sols han convertit dos triples, però els que els hi fa més mal és que els blaugranes controlen a plaer el rebot. Jokubaitis culmina una contra amb un triple per fer arribar el marge visitant als dotze punts. Els homes de Vidorreta ho intenten. La renda forastera es reduirà malgrat una cistella de Laprovittola, fins al 41-48 després d’un triple de Bruno Fittipaldo. El tercer dels locals en el partit.

Tot i un temps mort demanat pel tècnic lituà, de moment la sagnia no s’atura, ja que els locals anoten per deixar el marge rival en cinc punts. Un triple de Sergi Martínez i un cop de palmell de Sanli fan tornar els dobles dígits a l’avantatge culer, 43-53. Una cistella de Marcelinho Huertas acaba el tercer acte amb els visitants dominant de vuit punts, 45-53.

Els triples blaugranes, amb un magnífic Nigel Hayes-Davis, no donen cap opció als locals

L’inici del darrer capítol serà clau. Anota Jokubaitis per tornar els deu de marge. Després d’una cistella local, Saras fa tornar a pista a Davies i Mirotic. El que primer fa el montenegrí és anotar un triple. Amb el rebot defensiu sota control, el geni de Pogdorica torna a anotar i el mateix fa Davies culminant un contraatac pel 50-62. Queden 6.57 per la fi i Vidorreta no té altre remei que tallar el partit. Però les instruccions que els hi dona als seus homes no serveixen de res perquè la defensa blaugrana no permet cap alegria als locals.

En ple descontrol de l’atac illenc arriben dos triples, Hayes-Davis i Smits, que són definitius, 50-68 a 4.22 per la fi. Finalment, els locals trenquen el parcial 0-13 anotant un parell de cistelles, abans que Hayes-Davis segelli la victòria catalana amb un altre triple, 54-71 a 2.32. Anota un tir lliure Exum abans que altre cop els locals puguin fer dues cistelles, la segona el quart i últim triple de la tarda-nit dels locals, Borg, mentre que serà el debutant Exum qui faci el definitiu 60-75.

@FCBbasket

Estadística