Clara victòria d’un Barça molt superior

Tot i que el matx començava amb un cert descontrol provocat per una informació errònia que feia equivocar-se a l’speaker a l’hora de presentar els components del planter dels locals, fent la sensació que a la secció d’handbol barcelonista encara no s’ha superat el dol per l’error de l’alineació indeguda, l’equip ha superat clarament a un Ademar que ha ofert un rendiment lluny del de temporades anteriors. De fet, hi ha hagut enfrontament tan sols en els primers 30 minuts. El marcador al descans, 21-11, deixava ben clar qui seria el guanyador del partit perquè el marge de deu gols feia impossible una remuntada de l’equip de Lleó.

Inici demolidor dels locals

El matx començava amb Luka Cindric de director d’operacions per part local. El croat jugava a plaer i això provocava que els gols d’ell mateix, Melvyn Richardson i Ludovic Fàbregas avancessin als locals 3-0, sense que s’hagués produït cap rematada visitant entre els tres pals de la porteria defensada avui per Leo Maciel.

Havien passat 2 minuts 20 segons de partit, quan Manolo Cadenas, el visceral tècnic dels forasters, demanava un temps mort per llegir-los la cartilla als seus homes. Tot i l’esbroncada, les coses continuarien igual. Els atacs visitants continuarien sent massa tous per superar la proposta defensiva dels homes de Carlos Ortega. Malgrat que un parell de rematades d’Haniel Langaro no acabaven en gol, el marge local continuaria creixent gràcies al fet que el lateral brasiler per fi trobava l’escletxa en la defensa rival. L’acompanyava altre cop Cindric mentre Aleix Gómez transformava un set metres pel 6-3. A partir d’aquí un nou estirabot local deixa sense alè a un Ademar molt justet.

Manolo Cadenas no troba cap solució

Els gols de Langaro, de Blaz Janc, un parell d’Ángel Fernández i un de Richardson enfilen el marge blaugrana fins als set gols, 11-4, amb un Manolo Cadenas que torna a demanar un temps mort tot i no tenir solucions als problemes que pateix el seu equip. De fet, res no canvia i fins i tot el joc dels locals comença a ser en alguna fase brillant. El marge local segueix creixent gràcies a dos gols d’Ali Zein i un altre d’Ängel Fernández que fan arribar la renda blaugrana als vuit gols, 14-6, quan el matx ja ha superat el minut quinze de la primera meitat.

Davant la impotència forastera Richardson i Zein anoten des dels nou metres pel 16-7. L’Ademar respon, però ho fa amb comptagotes perquè la defensa blaugrana no deixa massa forats amb Thiagus Petrus exercint de cabdill de l’àrea. Amb el matx molt ben encarat Domen Makuc ha entrat per Cindric per ser ara el director d’operacions local. L’eslovè anota per mantenir els nou amunt, 17-8. Després de gol visitant, una pilota perduda en un passi telegrafiat de Richardson permet un gol de contraatac que redueix la renda local fins als set gols, 17-10. Però entre Makuc i Youssef Ben Alí, anotaran tres gols més per tornar als nou d’avantatge 20-11. Aleix Gómez falla un set metres, però l’atac visitant acaba amb pilota recuperada per Janc que ell mateix acaba convertint en el 21-11 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen al vestidor.

La defensa local afluixa un pèl la seva intensitat

La segona part comença sense canvis a les porteries, Milan Bomastar a la visitant, Leo Maciel a la catalana. Les coses seran un pèl diferents en aquest segons 30 minuts. La defensa blaugrana serà un pèl més permeable mentre que en atac es continua superant amb certa comoditat el plantejament defensiu dels forasters. Una recuperació defensiva permet un contraatac local que culmina Petrus, en un dels pocs gols que anotarà en la temporada. La resposta lleonesa arriba des dels set metres. Langaro i Fàbregas fan arribar el marge als onze gols, 24-13.

Els següents tres atacs dels locals acaben sense gol que no signifiquen una reducció de la renda perquè l’atac lleonès no se’n surt. De fet, els gols que anoten Richardson i Fàbregas mantindran els onze de marge, 26-15, abans que un gol de Makuc l’augmenti a dotze. L’atac visitant no és massa consistent i això permet que la renda dels blaugranes continuí creixent després dels gols anotats per Ángel Fernández i Janc, 29-16. Després d’un parell de gols forasters, els que anoten Makuc i Janc mantenen les distàncies, 31-18. Ja hem dit que l’ofensiva dels homes de Cadenas no és massa sòlida, ja que anoten a batzegades encadenant accions positives amb errors infantils.

Finalment, els locals amplien el marge

De fet, els locals ampliaran la renda fins als catorze gols després d’un set metres transformat per Richardson. El francès fallarà el següent set metres que llança abans que anotin Ben Ali i Zein per mantenir els catorze amunt, 34-20. Aquest marge de catorze gols es mantindrà una bona estona en la qual es produeix un intercanvi de gols estèril pels visitants i convenient per uns locals que ja fa estona que han tret el peu de l’accelerador en defensa i ara es limiten a complir l’expedient.

El marge continuarà igual després dels gols anotats per Richardson des dels set metres i Makuc, 36-12. Estem ja en els darrers deu minuts de partit i les coses continuen igual fins que entre Richardson i Makuc fan arriar l’avantatge local als quinze gols, 38-23. Aquesta renda la mantindran primer Richardson, bon partit en atac del lateral francès i Ángel Fernández qui fa pujar el 40-25 al lluminós. Les coses quedaran igual després els gols de Marko Milosavljevic pels visitants i Juan Palomino pels blaugranes deixant el definitiu 41-26 amb el qual finalitza l’enfrontament.

@PBBMeritxell

Estadística