El Barça empata a París un partit que mereix guanyar en una fantàstica segona meitat

Els blaugranes es jugaven bona part de les possibilitats de quedar segon de grup en el partit d’avui a París. A l’hora de la veritat han aconseguit un resultat que els deixa les portes obertes, depenen d’ells mateixos, per arribar a aquesta segona plaça. Només el temps dirà si aquest empat és prou bo perquè, malauradament, no s’ha pogut guanyar, quan tot estava de cara per aconseguir una victòria de molt mèrit. Això si, el que ha quedat com gairebé impossible d’assolir és la primera plaça del grup.

El matx ha tingut dues parts ben diferenciades. La primera ha estat dominada per l’equip local de forma molt clara amb una reacció blaugrana, mentre que la segona ha estat per un Barça que ha sabut reaccionar a temps, amb reacció final dels locals que els ha permès empatar finalment el matx. Els homes de Carlos Ortega haurien pogut endur-se la victòria si haguessin tingut més encert en els darrers atacs, amb el PSG un pèl desconcertat, però un parell de pilotes perdudes han donat opcions als locals que les han aprofitat per finalment empatar un partit que tenien pràcticament perdut.

El PSG comença dominant

Des de la sacada inicial es podia comprovar que les coses no serien fàcils. Dika Mem que arribava molt justet al matx, estavellava una primera rematada en un dels pals de la porteria defensada per Vincent Gerard. Després de gol local, era Timothey N’Guessan qui empatava i el mateix feia Ludovic Fàbregas des de la línia de sis metres. Però els pitjors vaticinis es feien realitat, quan els locals aconseguien escapar-se al marcador després d’un parcial 4-0 gràcies al fet que els visitants perdien un parell de pilotes o feien xuts que aturava Gerard o que anaven al pal.

Després del primer gol de Luka Cindric, el tècnic dels francesos sorprenia a tothom al demanar un temps mort. A la represa les coses continuen malament per l’atac blaugrana que no se’n surt, mentre que els locals s’enfilen fins a un força preocupant 8-3. Ara qui ha de demanar un temps mort molt necessari és el tècnic malagueny. Millora el Barça en atac i això permet que els gols que transformen Aleix Gómez i Dika Mem redueixin l’avantatge local, 8-5. Tornen a anotar els francesos abans que N’Guessan anoti per deixar la renda local en tres gols, en una jugada en la qual es lesionarà al caure a terra la mà dreta, lesió que el retirarà de la pista en el temps que queda de joc. Un set metres transformat per Mikkel Hansen i un gol de Nedim Remili després d’una nova pilota perduda pels visitants fan tornar el marge francès als 5 gols, 11-6. Reaccionen els homes d’Ortega amb gols de Youssef Ben Ali i Cindric, 11-8.

Reacció blaugrana

 

Es troben a faltar les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, poc ajudat per una defensa amb força problemes, per això el tècnic malagueny opta per canviar al de Toledo per Leo Maciel. L’argentí aturarà un parell de rematades franceses, una a un set metres llançat per Hansen, mentre que qui pren la responsabilitat en atac és Haniel Langaro. El lateral brasiler anotarà fins a tres gols que junt amb un anotat per Ali Zein rebaixaran el marge local fins als dos gols, 14-12.

L’avantatge encara es reduirà més perquè ara la defensa visitant treballa força bé i un altre gol de Langaro i un d’anotat per Zein fan que els locals només dominin d’un gol quan queden poc més de tres minuts de la primera meitat, 15-14. L’atac francès molt embolicat troba a Kamil Syprzak per fer el 16-14. Tot i que Langaro veu com la defensa rival li bloca un xut, és Blaz Janc qui fa el 16-15. A 35 segons de la mitja part, Raúl González torna a demanar temps mort i la jugada acaba en gol de Benoit Kounkoud pel 17-15 que hi ha a l’electrònic quan els dos equips marxen als vestidors.

La millora defensiva dels visitants els dona opcions al triomf

La segona meitat comença amb canvi a les dues porteries, Gonzalo torna sota els pals catalans, mentre que Yann Genty substitueix a Gerard. Gonzalo estarà més entonat aquests segons trenta minuts. De fet, comença amb una aturada que no serà aprofitada per pèrdua de Langaro. Els locals tot i una nova aturada de Gonzalo marxen de quatre gols, 19-15, perquè l’atac blaugrana ara mateix és un galimaties. Dika Mem que només portava anotat un gol fins al moment en farà un parell de seguits pel 20-17.

A partir d’aquí les coses canvien radicalment perquè els forasters milloren i força en defensa, això permetrà recuperar el terreny perdut. Un parell de gols d’Aleix Gómez, el segon des dels set metres i un de Fàbregas empaten el matx a 20 davant la sorpresa del públic local. En ple desgavell de l’atac francès, un altre set metres convertit per Aleix Gómez avança per primer cop als visitants en el matx, 20-21. En el següent atac francès Ali Zein veurà targeta vermella que l’envia als vestidors. Tot i això, els blaugranes poden ampliar la seva renda, però Denty li guanya la partida per dos cops a Aleix Gómez, la segona des dels set metres. Empata Remili abans qe altre cop Langaro anoti pel 21-23.

Gonzalo ara és un problema pels locals, mentre que Ben Ali fa arribar el marge català als dos gols, 21-23. Avantatge que mantindran primer Cindric i després Langaro, 23-25. Després d’una nova aturada de Gonzalo, Dika Mem fa arribar la renda catalana als tres gols quan estem en el minut 22, 23-26.

L’atac blaugrana es queda sense opcions en el tram final

Raúl González desesperat opta per fer atacs de 7 jugadors de pista. Tot i això, Gonzalo torna a fer de les seves, però l’atac blaugrana es malbarata per una nova pilota perduda. Després d’un gol de Ferran Solé, l’extrem dret dels PSG, serà de nou Langaro qui marqui per mantenir els tres amunt, 24-27.En defensa Dika Mem recupera una pilota, però la rematada de Cindric és blocada per la defensa local. Dels possibles quatre amunt es passa a tan sols dos de marge per un gol del gegant Dainis Kristopans, 25-27. La defensa francesa, hàbilment, es focalitza en la marca de Langaro, sense dubte l’arma més perillosa avui dels catalans, i això obliga a l’atac visitant a buscar altres vies de producció que no apareixen. Dika Mem estavella un xut al pal i a més es ressent del seu genoll dret, però es manté a pista.

Primer Solé i a continuació Remili empaten a 27. A 1.49 per la fi el tècnic malagueny demana temps mort. La jugada és per Langaro que estavella el seu xut al pal, però els àrbitres assenyalen set metres. Aleix Gómez el transforma pel 27-28 a manca de 1.25 per la fi. L’atac francès es beneficia d’una decisió arbitral controvertida que permet a l’atac local continuar la jugada que acaba en gol de Mathieu Grebille pel definitiu empat a 28 perquè en els darrers 24 segons l’atac blaugrana no pot trobar posició de tir. Amb el temps esgotat Dika Mem disposa d’un darrer tir lateral davant una barrera gegantina que acaba, com era d’esperar, en no res.

Teampics/PSG

Estadística