Un Barça fos, perd clarament a casa

Després del desgast que va suposar el dur enfrontament amb els actuals campions de l’Eurolliga, l’equip blaugrana ha perdut davant un Baskònia que ha sabut i ha pogut defensar amb més intensitat i al mateix temps tenir més encert, sobretot en el tir de tres, que el demostrat per uns locals que en cap moment s’han vist amb l’ànim suficient per posar en dubte la victòria forastera. Més enllà d’excuses, els blaugranes no han trobat en cap moment les eines adequades per superar a l’equip de Neven Spahija.

El poc encert en els triples condemna als blaugranes

Ja des de l’inici s’ha pogut comprovar el que estem dient. En la primera jugada del matx Stewart Granger convertia un triple. La resposta catalana arribava de les mans de Kyle Kuric que convertia triple i addicional per posar per primer i únic cop en el partit als locals al davant, 4-3. A partir d’aquí s’ha imposat la defensa basca i de cop i volta el marcador s’enfilava fins a un clar 4-12 que marcaria la resta dels quaranta minuts.

El temps mort que demana el tècnic lituà no serveix de res i el marge creixerà fins al 6-17, tot i una cistella de Brandon Davies. Els blaugranes patien molt per les errades en el triple, amb un Sertac Sanli que feia la impressió d’haver gastat tota la pólvora en el matx disputat divendres a Istanbul. L’única notícia positiva pels de casa era que controlaven els pocs rebots defensius que hi havia a la seva pintura, però més enllà d’això poca cosa més. Dos tirs lliures de Nikola Mirotic, desconegut en aquest primer quart, i una cistella de Rokas Jokubaitis són les úniques notícies dels locals en atac. El matx arriba a la fi del primer capítol amb els de Spahija dominant de deu, 12-22. Una rèmora pels locals de la qual no es recuperarien.

Els locals no reaccionen en el segon quart

Les coses no milloren en el segon quart que comença per part local amb els mateixos dubtes evidenciats en el primer període. Saras va canviant els jugadors a pista, però en cap moment troba la tecla adequada. Les males notícies s’acumulen. Una cistella de Sergi Martínez la respon Matt Costello amb cistella i addicional. Anota Jokubaitis i la resposta és un triple de Vanja Marinkovic, 16-32. Anoten Mirotic i Davies abans que un nou triple de Costello faci arribar la renda forastera als disset punts, 20-37.

Aprofitant que els visitants fallen un tir lliure arriba la primera ratxa blaugrana en el partit. Un contraatac culminat per Kuric seguit de cistelles de Jokubaitis i Mirotic redueixen el marge foraster fins als dotze punts, 26-38. Moment que aprofita Spahija per tallar el joc. La bona ratxa local tindrà continuació amb una esmaixada de Nigel Hayes-Davis i una triple de Mirotic que serveixen per baixar dels deu punts de desavantatge, 31-40. Els homes de Spahija es refan amb quatre punts consecutius abans que el geni de Pogdorica anoti després de rebot ofensiu. Després d’una nova cistella visitant serà altre cop el macedoni qui anoti pel 35-46 amb el qual s’arriba al descans.

Tercer quart decebedor

A l’inici de la segona meitat les coses continuen igual. Un Baskònia encertat i intens i un Barça que sembla una ànima en pena. Ara el rebot defensiu també és un problema. Anoten Kuric i Nico Laprovittola, però estem en una fase d’intercanvi de cistelles que òbviament no afavoreix als locals. Un triple de Steven Enoch, bon partit el seu, fa arribar el marge visitant altre cop als disset punts, 39-56. Els locals poden anotar gràcies a un cop de palmell de Mirotic i a un triple de Kuric, però el desavantatge arribarà als divuit punts abans que el tècnic lituà demani temps mort.

Una protesta de Spahija, que tal com va el marcador se la podia haver estalviat, permet a Kuric anotar un tir lliure. De nou arribarà una petita ratxa blaugrana en la qual es defensa amb certa intensitat i en atac Sanli, per uns instants, sembla el d’Istanbul. Cistella i triple de l’otomà per rebaixar fins als dotze punts la renda visitant, 50-62. Sergi Martínez i Hayes-Davis fallen un tir lliure cadascú, permetent que el marge basc creixi, 52-66. Desavantatge que es mantindrà al final del tercer capítol, gràcies a una cistella de Hayes-Davis, 54-68.

El Barça ho intenta, però no pot acabar la feina

Ja no queda temps per especular. És ara o mai. Finalment, serà mai tot i que de moment els locals entren en ebullició. Els blaugranes gràcies a uns instants de defensa intensa i que l’atac pot trobar alguna escletxa en la defensa rival fan la impressió d’entrar en la lluita per la victòria. Amb Mirotic de far, l’atac aconseguirà un parcial 10-2, amb cistelles de Hayes- Davis amb assistència del montenegrí, qui també anota i dos triples de Jokubaitis i Sanli. Tot plegat reduirà el marge foraster fins als sis punts per primer cop en molts minuts, 64-70. Òbviament Spahija demana temps mort.

La ratxa local s’ha acabat. Mentre els bascos recuperen la punteria, Laprovittola falla un triple, Davies anota al pal baix, però Costello ho fa de tres. Un tir lliure del pivt de Philadelphia precedeix a una nova anotació basca obligant a Saras a demanar temps mort quan queden 3.45 per jugar-se. Un triple de Wade Baldwin IV serà definitiu. Hayes-Davis anota també un triple, però ja no serveix de res. Per si de cas, Costello anota el seu quart triple sense errada i deixa el partit totalment decidit, 70-85. Dues cistelles seguides Jokubaitis i una de Mirotic amb addicional serveixen només per maquillar una mica el resultat. El tècnic local decideix canviar als cinc jugadors de pista per acabar un partit que Alejandro Ubal tancarà anotant un tir lliure pel definitiu, 78-91.

@PBBMeritxell

Estadística