Partit molt igualat amb les defenses i els porters com a grans protagonistes

En un partit molt treballat, amb el Barça sota mínims per les tres baixes per coronavirus que patia, els homes d’Edu Castro han fet una obra d’orfebreria per desfer-se d’un Noia que ha posat les coses molt difícils, conscients que avui ho tenien força bé per puntuar al Palau Blaugrana. A l’hora de la veritat, els locals han sabut aprofitar les seves oportunitats per acabar construint una victòria de molt mèrit.

El Barça pateix a l’inici

Ja des del començament s’ha vist que avui el matx no seria gens fàcil pels blaugranes. Els del Penedès han sortit per totes. Dirigits des del darrere per Jordi Bargalló construïen els primers atacs que posaven a prova a un Sergi Fernández que avui ha fet una altra actuació magistral sota els pals. Els homes de Pere Varies reclamaven el control del partit. Control que exercien en els primers minuts de joc. La resposta de la defensa local era prou bona per ajudar i molt al de Calvià. Li ha costat força a l’equip local aconseguir arribar davant Blai Roca, el porter visitant, però de mica en mica la situació ha anat canviant. Les arribades locals eren amb poc perill, perquè la defensa forastera també treballava força bé.

Avui el tècnic de Vigo no disposava de les seves rotacions habituals veient-se obligat a fer una rotació molt curta, en concret d’un sol jugador. Amb el Barça aconseguint apropar-se a la porteria defensada per Blai Roca, el germà d’en Nil, els àrbitres assenyalen un penal comès per Eloi Mitjans. El llançament l’efectua Matías Pascual, però el porter foraster atura la bola amb les guardes. A partir d’aquí han arribat les millors ocasions dels visitants davant Sergi Fernández, fins que en el minut 17.07 arribava el primer gol. Ha estat una jugada fabricada per Roc Pujadas qui després de recuperar una pilota en defensa, arriba fins a estar a l’altura de la porteria per banda dreta, el seu passi en diagonal al bell mig de l’àrea és aprofitat per Jordi Bargalló per superar a Sergi Fernández per la seva esquerra.

Els locals empaten poc després de rebre el 0-1

El gol ha estat rebut bé pels locals que han posat setge a l’àrea rival fins que una jugada molt similar a la del gol visitant, en aquest cas conduïda per Pau Bargalló, acaba amb una passada enrere fins a la posició on és Sergi Panadero, qui molt murri, xuta més col·locat que fort a la dreta de Roca superant-lo. És el minut 18.03 quan l’empat a 1 puja al lluminós.

Un cop empatat el matx, els locals han continuat buscant el gol amb insistència. Les rematades de Nil Roca i Matías Pascual troben resposta en el porter visitant. En el minut 20.22 Pujadas veu una targeta blava per clara falta sobre Nil Roca. El llançament directe l’efectua Pau Bargalló qui xuta per sobre el travesser. En ple domini local, arriba la novena falta del Noia. Tot i una bona colla de rematades dels locals, el marcador no es mourà abans del descans.

Domini local a l’inici de la segona meitat

Ja a la segona meitat, les coses continuen igual amb el Barça dominant el joc. L’únic problema que pateixen és que la bona defensa visitant no els permet tot i intentar-ho fer arribar la bola en condicions al segon pal. Tan sols 2.36 després de l’inici d’aquest segon temps arriba la desena falta visitant. Ara l’encarregat d’executar-la és Sergi Llorca. El de Caldes de Montbui fa una suau finta que acaba amb un xut a l’esquerre de Roca superant-lo. És el 2-1. Aquest cop el Noia reacciona molt aviat i posarà a prova a un Sergi Fernández que continua demostrant la seva qualitat amb aturades de mèrit.

En una de les poques arribades els blaugranes en aquesta fase del matx, es produeix un penal assenyalat a Antoni Salvadó. El xut és executat per Pau Bargalló que ara si supera a Roca amb un tir per la seva dreta. És el 3-1 que puja a l’electrònic en el minut 32.21. Aquest tercer gol enfonsa un pèl al Noia que ara no pot defensar les arribades blaugranes. Els jugadors no treuran profit per culpa de la bona feina del porter dels del Penedès.

Curiosament, tot i ser els millors minuts dels locals qui acabarà marcant són els visitants. Es tracta d’una jugada aïllada. De fet, no es pot parlar de conducció, sinó que és un tir en principi sense massa intenció del mateix Salvadó que acaba dins la porteria blaugrana per culpa de l’intens trànsit que hi ha davant Sergi Fernández qui tapat, quan s’adona la bola l’ha superat. És el minut 33.42 quan puja al marcador el 3-2.

Sergi Fernández i la defensa local abaixen la persiana

A partir d’aquí el matx canvia d’orientació. El joc s’iguala amb un Noia conscient de l’oportunitat que té. Fa una estona que Edu Castro ha ampliat la rotació fent entrar a pista a Oriol Llenas. Tot i que els blaugranes van amb molt de compte, en el minut 37.21 arriba la seva desena falta. L’encarregat d’executar el tir directe és Eloi Mitjans qui vol superar al de Calvià amb un xut directe, però el porter blaugrana atura amb solvència el xut ras. Els blaugranes ara estan més preocupats de defensar que de buscar la porteria de Roca, però disposaran d’una clara oportunitat en la qual Llenas supera a Roca, però es troba amb el travesser. Després d’una oportunitat no tan clara de Matías Pascual, arriba una bona colla d’oportunitats visitants que Sergi Fernández multiplicant-se pot evitar.

Els locals tornen a controlar el partit, però de nou les seves rematades no superen al porter. A 2.48 per la fi, Pujadas comet la quinzena falta del seu equip. Sergi Llorca torna a executar el tir directe, però aquest cop no pot amb Roca. El Noia torna a pujar línies buscant l’empat, però ara qui resisteix perfectament és la defensa blaugrana. A 1.14 per la fi serà Aleix Esteller qui té una clara oportunitat, però el seu xut anirà al pal dret de la porteria blaugrana.

El tècnic visitant demana un temps mort a 1.3 per la fi. La seva darrera oportunitat és treure un jugador pel porter per buscar la superioritat. Però com passa gairebé sempre, l’opció de jugar amb cinc jugadors de pista l’únic que genera és més trànsit a pista i poca claredat en el joc. Sense que els visitants ni tan sols arribin a xutar a porta, el temps s’esmicola. A 9 segons Pau Bargalló prova un xut a porteria buida que se li escapa per poc. No hi ha temps per més, i el matx s’acaba amb la merescuda victòria blaugrana.

@PBBMeritxell