Còmoda victòria blaugrana amb festa final pels joves

Nova victòria de l’equip blaugrana que tot i les baixes que tenia, avui s’hi ha afegit Brandon Davies per compromisos amb la selecció ugandesa, ha dominat gairebé de cap a peus a un Zalgiris molt voluntariós però sense grapa.

Els lituans comencen forts, però la reacció blaugrana no es fa esperar

De fet el matx començava força bé pels lituans que es posaven al davant gràcies a les cistelles de Marek Blazevic i Zoran Dragic, tot i una cistella de Nico Laprovittola, després d’un tir lliure i una cistella de Nikola Mirotic. Gràcies a un triple transformat per Mantas Kalnietis, els forasters marxaven de quatre punts, 5-9. Quan l’avantatge lituà arribava als sis punts, 5-11, Saras Jasikevicius, el tècnic local, ha de tallar el partit perquè ni en atac ni en defensa s’està treballant bé. A partir del toc d’atenció, l’equip posarà fil a l’agulla. Tres triples consecutius dels locals començaran a refer les coses.

Tot i que els visitants anoten amb certa facilitat, el marcador s’ajusta prou quan per fi es defèn una mica millor. La següent cistella de Mirotic capgirarà el marcador de forma definitiva, 16-15. Amb la defensa blaugrana millorant, una cistella de Sergi Matínez fa arribar la renda fins als tres punts, 18-15, obligant que ara sigui Jure Zdovc qui talli el joc.Tot i la pausa, els locals continuen ampliant la renda, ara gràcies a quatre punts signats per Pierre Oriola, bon partit del targarí, i a una cistella final de Kyle Kuric pel 24-17 amb el qual s’acaba el primer capítol.

Els locals augmenten lleugerament l’avantatge

La renda aconseguida s’ampliarà gràcies a Rolands Smits. Un triple de Sergi Martínez, augmenta l’avantatge local fins als 10 punts, 29-19. Tres tirs lliures transformats per Kuric gairebé mantenen les coses, abans que una nova cistella de Smits amplia el marge que ara arriba als onze punts, 34-23. Moment que aprofita Zdovc per demanar un temps mort. L’aturada tampoc servirà de gaire als lituans perquè la seva defensa té massa forats.

Entre quatre punts de Nigel Hayes-Davis i sis del pivot de Tàrrega, fan arribar l’avantatge local als disset punts, 44-27, amb Zdovc començant a desesperar-se a la banda. Un triple de Jans Strelnieks vol donar vida a l’atac foraster, però de nou serà Sergi Martínez qui transformi, ell també, un triple, 47-30. Dragis respon amb cistella i addicional. Les coses quedaran igual perquè ara qui anota un triple és Hayes-Davis, 50-33. Amb els locals defensant momentàniament en zona 1-2-2, entre un triple de Lukas Lakavicius i dos tirs lliures transformats per Edgaras Ulanovas, rebaixaran un pèl la renda local tot i una cistella del seu compatriota Rokas Jokubaitis. 52-38 al final dels primers 20 minuts de joc.

Sertac Sanli pren protagonisme

Quan comença la segona meitat, les coses no es fan bé en defensa, per sort el que està encertat és l’atac blaugrana i això permet anar trampejant al marcador. Qui destaca per part blaugrana és Sertac Sanli. L’otomà havia sortit al titular, però la seva aportació no havia passat de testimonial. En canvi ara pren la responsabilitat en atac. El d’Edime falla un triple, però encerta el segon que prova. Entre això i una cistella amb addicional de Laprovittola seguida d’una esmaixada del turc, fan que el marge local torni als catorze punts, 60-46. El mateix passarà després de dos tirs lliures transformats per Mirotic.

En canvi un triple de Tyler Cavanaugh vol ser l’inici de la recuperació visitant, però es trobarà amb la resposta implacable de Sanli qui amb una esmaixada i dos tirs lliures amplia l’avantatge local fins als quinze punts, 66-51. Un tir lliure per banda, Mirotic per part catalana, mantenen les coses iguals abans que una nova cistella forastera precedeixi a un temps mort demanat per en Saras. Jokubaitis tallarà des de la línia la mini ratxa de quatre punts forasters. Smits s’apunta a la festa amb un triple fent arribar la renda local als setze punts, 72-56. De nou talla el partit Zdovc i de nou ho fa sense conseqüències positives, ja que qui anota és Jokubaitis qui, a més a més, ho fa de tres, 75-56. Dos tirs lliures transformats per Tai Webster deixen el 75-58 amb el qual s’arriba al darrer episodi.

Els locals no donen cap opció als rivals

Saras s’ho pren a la valenta i fa sortir en el cinc que comença el darrer període a Michael Caicedo. Un atac mal acabat i una falta personal del jove jugador mallorquí obliguen el tècnic local a repensar-s’ho. Entre això i una pilota perduda pels locals permet que els visitants retallin lleugerament la renda blaugrana. Les coses tornen on eren després que Hayes-Davis anoti triple i dos tirs lliures pel 80-62. Amb Zdovc que no entén com els seus homes poden fallar tants tirs lliures. Cinc punts, triple i cistella, de Jokubaitis fan arribar la renda als 23 punts, 85-62. El tècnic dels visitants continua tapant-se la cara, desesperat pel que veu.

 

Un triple ara d’Oriola augmenta la renda blaugrana fins als vint-i-sis punts que mantindrà Kuric, 90-64. En Saras veient el que queda i com va el marcador treu altre cop a pista a Caicedo. Un triple de Webster retalla el marge, però l’aler d’Inca també en sap de convertir triples. L’anotat pel jove jugador farà posa dempeus a un Palau entregat, 93-67.

 

Quan queden 3.08 per la fi, en Saras dona el partit per guanyat i per celebrar-ho treu a pista als joves Rafa Villar i James NNaji que fan el seu debut com a jugadors del primer equip. El jove base de només disset anys aprofitarà els minuts a pista per anotar la darrera cistella local, un triple, pel 93-69 No cal dir que aquest triple és rebut amb una llarga ovació del públic del Palau. Un triple final de Karolis Lukoziunas deixarà el 96-73 final, perquè el jove Nnaji, també nascut el 2004, no transforma cap dels dos tirs lliures dels quals disposa.

@PBBMeritxell

Estadística