El Barça falla a la segona meitat

El Barça ha perdut per segon cop de forma consecutiva davant el Kielce de Talant Dujshebaev. Aquesta vegada, a diferència del partit del Palau que van dominar de cap a peus, els polonesos han tingut prou en dominar en els primers dos minuts de joc i en el darrer minut. La resta del matx ha estat dominada, infructuosament, pels blaugranes que han acabat perdent a partir del moment en el que l’equip local ha augmentat el seu nivell de defensa, amb permís arbitral tot sigui dit, mentre que la defensa visitant feia tot el contrari.

D’aquesta dolorosa manera s’ha perdut el partit i també, en la pràctica, la possibilitat de lluitar per la primera plaça del grup. Els homes de Carlos Ortega ho han intentat, i de fet han mostrat una important millora respecte al partit disputat a Barcelona, però ni així han pogut amb uns polonesos que sempre tenien clar que havien de fer.

El Barça comença manant

Com hem dit, el matx començava amb el Kielce manant al lluminós després d’un gol de Szymon Sicko des del lateral dret. Aquest inici no ha intimidat a uns visitants que tenien clar per on havien d’atacar. Amb Luka Cindric dirigint el joc, seus eren els dos primers gols que posaven als catalans al davant. Els gols de Timothey N’Guessan, Dika Mem i Aitor Ariño allargaven l’avantatge fins a l’1-5. Els blaugranes havien aprofitat els errors en atac que cometien els locals.

Una primera exclusió de Ludovic Fàbregas ajuda als polonesos a retallar el marge foraster, 3-5. Els gols Mem, que avui semblava recuperar la seva forma habitual, i Ariño mantenien els tres de renda, 4-7. Gonzalo Pérez de Vargas aturava un parell de llançaments i això permetia que tornessin els quatre de renda després d’un altre gol d’Ariño, 4-8. Tot anava prou bé pels barcelonistes, fins que l’atac entra en una fase de desencert. No anoten ni N’Guessan, al pal, ni Cindric, aturada de Wolff i és l’inici d’una petita davallada que conclourà amb un parcial 4-1, amb gol de Mem pel 9-9.

Els locals resisteixen, però el Barça domina al marcador al final dels primers 30 minuts

Els blaugranes recuperen l’encert en atac i gràcies als gols de Cindric, Fàbregas i Aleix Gómez de contraatac marxen de dos gols, 10-12. Ali Zein malbarata una clara ocasió de marcar llançant incomprensiblement fora, però després d’un gol de Cindric, l’egipci es refà anotant des de gairebé 10 metres pel 12-14. Cindric demana el canvi entrant Domen Makuc pel croat. Tot i un temps mort demanat pels polonesos, Ariño amb dos gols fa pujar el marge altre cop fins als 3 gols, 13-16. Un gol d’Uladzislau Kulesh deixarà, quan queden sis segons, el 14-16 amb el qual acaba el primer temps.

Els vistants pateixen però tornen a manar de quatre gols

L’inici de la segona part no és bo per cap dels dos equips que rivalitzen en errades. Qui anota l’únic gol en els cinc minuts inicials d’aquesta segona meitat serà l’equip polonès, 15-16. Els visitants aprofiten un parell d’aturades de Gonzalo per tornar a marxar de quatre gols, 15-19, després dels anotats per N’Guessan, Fàbregas i Blaz Janc.

Però serà el darrer instant de certa comoditat en atac perquè Dujshebaev demana als seus homes que intensifiquin la feina defensiva. Tot i la millora en defensa dels locals, Youssef Ben Ali, el nacionalitzat catarí i Melwyn Richardson, que ha entrat per un inoperant Dika Mem, en aquesta segona meitat, mantenen els quatre amunt, 17-21. Els polonesos continuen treballant en defensa i no regalen res. Tot i que ara continuen anotant, als blaugranes els costa trobar bones posicions de tir. Ángel Fernández que ha entrat per un Ariño que té problemes musculars a una de les cames, anota abans que ho faci Aleix Gómez des dels set metres, 19-23.

Entrem en els darrers quinze minuts de joc i tot i el marge de quatre gols, la cosa no està clara. Leo Maciel entra per Gonzalo en un set metres que Arkadiusz Moryto transforma. Una pèrdua de Zein permet que els locals redueixin el marge fins als dos gols, 21-23. Ben Ali anota des de la ratlla dels sis metres abans de ser exclòs. Un set metres executat per Moryto l’atura Gonzalo amb la cara. El de Toledo, demostrant caràcter, li recrimina al jugador local la manca d’esportivitat. Però les accions del de Toledo no tenen continuïtat en atac perquè, com hem dit, fa estona que és força espès.

Carlos Ortega demana un temps mort per assegurar la jugada. Malauradament l’intent foraster acaba amb pilota perduda per Makuc i gol de Dylan Nahi de contraatac, 22-24. Els extrems blaugranes seran els responsables de fer tornar els quatre gols de renda després dels que anoten Aleix Gómez, des dels set metres, Ángel Fernández de contraatac i altre cop el de Sabadell des dels sis metres, 23-27.

La defensa polonesa treballa molt bé i asseca l’atac blaugrana

Serà el punt final de brillantor d’un atac que en els darrers minuts ha viscut al límit. Queden 8 minuts i dos segons per la fi. Temps en el qual els forasters seran incapaços de tornar a fer gol. L’atac que s’han anat espessint de mica en mica ara és molt confús. Sense idees i amb els àrbitres amenaçant amb passiu molt pressionats per la grada, no es troben solucions.

Amb 26-27 al marcador Dujshebaev crida a capítol als seus homes. Un gol de malabarista de Atsem Karalek empata el matx a 27. Per part blaugrana no hi ha ningú que demani la pilota. Un intent de Dika Mem de muntar un fly impossible acaba amb gol d’Alex Dujshebaev per posar als locals al davant per segon cop en el partit, 28-27.

Estem en el darrer minut de joc. Temps suficient per almenys empatar. El tècnic malagueny demana temps mort quan queden 47 segons per la fi. La jugada dissenyada és una prova més dels despropòsits d’aquest inversemblant final de partit. Mem fa un xut sense cap convicció i a més ho fa quan encara queden 25 segons per la fi. El xut és un caramel per Wolff que llança el contraatac que acaba amb gol des dels sis metres de Moryto. De nou, els polonesos han guanyat de dos gols, com al Palau, a un Barça en crisi.

@FCBhandbol

Estadística