Tercera victòria en una setmana, amb un Sertan Sanli decisiu

El Barça ha acabat una setmana de tres partits amb la tercera victòria, segona de consecutiva lluny del Palau, després d’un matx força complicat tot i jugar contra un equip en crisi on avui debutava el nou entrenador, Félix Alonso, substitut de Zan Tabak. L’equip burgalès no ho ha posat gens fàcil, obligant als blaugranes a un exercici de concentració màxima després del viatge a terres franceses.

Per aconseguir la victòria, en un dia de poc encert en el tir exterior, hem vist al millor Sertac Sanli vestit de blaugrana. L’otomà que fins al moment no havia brillat, avui s’ha carregat l’equip a l’esquena capturant 11 rebots, 4 en atac, i anotant 19 punts que, òbviament, han estat claus per la victòria. Junt amb el turc cal destacar el partit de Rokas Jokubaitis i les aparicions de qualitat de Nico Laprovittola.

El Barça agafa avantatge

El matx començava amb el de Morón continuant la ratxa que portava divendres a l’Astroballe, triple de l’argentí. Responia el brasiler Vitor Benite, per l’empat a 3. Aquest ha estat el primer dels dos moments en els quals, els blaugranes no han manat al lluminós, perquè tot i un parell de triples fallats, Sanli començava el seu recital amb dues cistelles seguides, la primera després de rebot ofensiu, i Mirotic culminava una contra pel 3-9.

Un vell conegut, Alex Renfroe convertia un triple per reduir a la meitat el marge foraster. Una posterior cistella castellana deixa en un sol punt el marge català, però de nou apareixia l’otomà per atrapar un rebot ofensiu per convertir el 8-11. Un triple de Dani Díez empatava per últim cop el matx. Una cistella al pal baix de Mirotic, avui 0 de 3 en triples, i una cistella de Laprovittola tornaven a avançar als visitants, 11-15.

Rokas Jokubaitis demanava la seva quota de protagonisme per fer amb qualitat un parell de cistelles que augmentaven el marge català fins als sis punts, 13-19. Avantatge que es reduiria lleugerament perquè Brandon Davies, discret partit del de Philadelphia, fallava l’addicional, 16-21 al final del primer capítol.

Reacció burgalesa

Tot i que els burgalesos només fan una cistella l’inici del segon quart, en Saras no tarda a demanar un temps mort. Entre Davies i un triple de Rolands Smits fan tornar els sis punts de renda, 20-26. Marge que creix per un parell d’accions brillants del jove base lituà, dues cistelles i un addicional pel 24-31. El tècnic blaugrana decideix tallar el partit amb un temps mort. Tot i l’aturada, el marge visitant continua igual després d’una nova cistella del base de Morón.

Els locals són capaços de reduir el marge foraster amb Sanli fallant un dels dos tirs lliures dels quals disposa. Mirotic anota abans que els homes d’en Saras continuïn fent molt mal en el rebot ofensiu. Atraparan fins a tres rebots en la pintura rival de forma consecutiva fins que Kyle Kuric faci el 30-38. Nou temps mort, ara dels locals. Tyrus McGee transforma un triple. A partir d’aquí, l’atac blaugrana s’empantanega una mica i ara és Saras qui atura el partit. Qui assumeix la responsabilitat en atac és Jokubaiits, aconseguint un punt de tir lliure pel 33-39 quan s’arriba al descans.

Malgrat un bon inici, els locals reisteixen

L’inici de la segona meitat és prou bo. Els triples de Kuric i Laprovittola deixen un marge de dotze punts, 33-45, que semblen el principi de l’escapada definitiva. Un temps mort del tècnic local ho canviarà. Tot i una cistella al pal baix de Mirotic fent arribar la renda blaugrana al màxim del partit, 33-47, a partir d’una falta tècnica assenyalada a en Saras, serà l’inici d’una recuperació local.

Després de quatre punts de Benite, dos tirs lliures anotats per Kuric deixen en 12 punts la renda blaugrana, 37-49, però ara la defensa burgalesa augmenta la seva agressivitat. Ara el rebot culer passa per problemes provocant que un parcial 9-2, amb cistella de Jokubaits per part blaugrana, deixen un marcador prou ajustat, 46-51, obligant a en Saras a demanar temps mort. La resposta visitant arriba amb una esmaixada de Davies. Mirotic i Sergi Martínez mantenen els set punts de renda, el montenegrí des de la línia, pel 50-57. Els locals no afluixen i poden reduir la renda tot i una nova cistella de Jokubaitis pel 55-59 que hi ha al final del tercer període.

Sanli pren la responsabilitat

Les coses no comencen gens bé en el darrer capítol. Mirotic perd una pilota que serà aprofitada per McGee per transformar un triple que deixa en tan sols un punt el marge català, 58-59. La situació que és prou complicada, serà aprofitada per Sanli, inèdit en el quart anterior, per transformar un triple clau, 58-62. De fet la cistella del turc deixa estabornit a l’equip local. Fallaran els seus dos següents atacs mentre que Kuric i de nou Sanli, amb un segon triple, fan arribar el marge blaugrana als nou punts, 58-67. La defensa i sobretot el rebot defensiu milloren i ara els locals ho passen malament. Finalment anoten els burgalesos, però el mal ja està fet. Jokubaitis des de la línia manté l’avantatge. Una assistència de Laprovittola permet a Sanli tornar als nous de marge, 62-71.

Un parell de mals atacs dels visitants permeten quatre punts als locals, però serà de nou Sanli qui respongui després de rebot ofensiu. A continuació una contra de llibre feta entre Mirotic i Laprovittola acaba amb cistella del montenegrí que retorna els nou punts de renda pels visitants, 66-75. Queden 1.33 per jugar-se i tot el peix està venut. Un temps mort local precedeix a una nova cistella de Jokubaitis, qui fallarà l’addicional pel 66-77. Per acabar de confirmar la victòria, Sanli anotarà altre cop, ara amb una esmaixada, a assistència magistral de Laprovittola pels tretze punts de renda, 66-79. Un triple de Díez serà un brindis al sol. En Saras fidel a les seves idees, fa sortir a Agustín Ubal i Michael Caicedo a pista. Els dos xavals ho gaudiran fent les dues darreres cistelles del matx. Primer Ubal i posteriorment Caicedo pel definitiu 69-83, igualant el màxim avantatge aconseguit avui.

@FCBbasket

Estadística