Un magnífic Nico Laprovittola decideix el partit

El Barça ha superat la prova de l’Astroballe amb nota. Per aconseguir-ho ha necessitat fer vàries coses bé. Entre elles defensar de forma intensa els quaranta minuts i per descomptat trobar a un Nico Laprovittola avui beneit pels déus del basquetbol. L’actuació del de Morón ha estat impressionant i darrere el seu canell, avui miraculós, s’han aixoplugat els seus companys per treure una victòria d’una pista complicada. Els 7 triples en 12 intents, sis en la segona meitat anotats per l’argentí han estat cabdals per desfer la resistència d’un equip que, recordem, la temporada anterior va ser capaç de derrotar els dos cops en els quals es van enfrontar als blaugranes. Avui la història ha estat molt diferent.

Els francesos presentaven un roster de deu jugadors per dos positius en COVID. Al Barça li passava el mateix però per lesió. La diferència era que els blaugranes tenien als júniors Michael Caicedo i Agustín Ubal inscrits. El panorama pels visitants era un pèl desolador perquè Nick Calathes no podria jugar per unes molèsties a la seva cama esquerra. Aquesta baixa sumada a la de Cory Higgins obligaria a Saras a resoldre una equació força complicada en el joc exterior, just on actualment resideix el punt fort de l’equip francès.

El Barça domina còmodament el primer quart

 

El matx començava de manera força diferent de l’any passat. Els locals no tenien el ritme tan alt com aleshores i això feia que les diferències no s’eixamplessin ja en els primers minuts en els quals els homes de Jasikevicius no estaven massa encertats en el tir. Les cistelles de Nigel Hayes-Davis i Nikola Mirotic mantenien les coses igualades, 5-4. Arriba el primer triple blaugrana de la nit, Mirotic, que avança als visitants amb resposta immediata aprofitant que el rebot defensiu culer no acaba de funcionar prou bé. Un nou triple, ara de Kyle Kuric, torna a avançar als forasters, 9-10.

Si una cosa està fent bé l’equip blaugrana, és la defensa sobre Elie OKobo i Chris Jones, els dos referents ofensius dels locals. Taponada la principal via de producció francesa, una cistella de Brandon Davies eleva a cinc la renda visitant. Els homes de TJ Parker no troben solucions en atac i el marge blaugrana continua creixent, 9-15 després de dos tirs lliures de Rolands Smits i un del pivot de Philadelphia. El tècnic lituà ha fet sortir a pista, ja en el primer capítol, a un Caicedo qui amb total desvergonyiment li fa una assistència a Sertac Sanli perquè faci una esmaixada. Amb els locals totalment aturats en atac i solucionat el problema en el rebot defensiu dels visitants, una cistella de Rokas Jokubaitis deixa el 9-19 que hi ha al marcador quan s’arriba a la fi del primer acte.

Els francesos reaccionen

A la represa del joc, els blaugranes continuen ampliant el seu marge amb una nova cistella de Jokubaitis i un triple de Sergi Martínez. El tècnic francès talla el joc amb un temps mort. Els seus jugadors quan tornen a pista semblen uns altres. Un parcial 8-0 capgirarà la situació. Ara és en Saras qui demana un temps mort, perquè els seus homes només manen de set, 17-24.

Un primer triple de Laprovittola, dona oxigen als visitants, 18-27, però l’embranzida local continua. Això si, com el rebot defensiu culer continua sota control, això els permet negociar amb certa comoditat els atacs francesos. El de Morón aporta un parell de tirs lliures, però ara mateix la producció catalana és inexistent. A 53 segons per la mitja part, un temps mort d’en Saras vol solucionar alguna cosa, però els locals redueixen el marge català fins a deixar-lo en un sol punt, 28-29. A 1 segon per la mitja part, una cistella de Jokubaitis augmenta fins als 3 punts el marge visitant, 28-31.

Domini blaugrana a les dues pintures

Tot i que Laprovittola perd una pilota només començar la segona part, el Barça reaccionarà de forma positiva a l’assalt dels locals. Refugiats en una bona defensa, els vuit punts seguits de Mirotic, cistella i dos triples, minen la moral d’uns locals que de moment només aporten una cistella de William Howard, 30-39. El de Morón continuarà el seu recital amb el seu segon triple que rep la resposta també de tres d’Okobo, que sembla haver trobat una escletxa en la bona defensa blaugrana.

Els francesos es mantenen encara vius gràcies a un parcial 8-2, amb triple ara de Charles Kahudi, mentre que per part catalana Davies aporta dos tirs lliures. Jokubaitis anota, però els locals insisteixen, cistella i addicional d’Okobo. Respon Mirotic abans que el de Burdeos, qui s’ha carregat l’equip francès a l’esquena transformi un triple pel 47-51.

Una cistella de Sergi Martínez és rebuda com aigua de maig pels blaugranes que ara ho estan passant malament davant la càrrega local. Tres punts seguits de Davies, tot i que fallarà tres dels quatre tirs lliures que llança, augmenta la renda visitant als nou punts, 47-56. Amb la defensa blaugrana dominant l’atac local el base de Morón continuarà el seu recital anotant un parell de triples que augmenten fins als 15 punts la renda blaugrana quan queden per disputar-se deu minuts de joc, 47-62.

Després de la turmenta, el públic reconeix amb una ovació el partidàs del base de Morón

Amb el rebot defensiu blaugrana totalment dominat, l’argentí arriba al seu èxtasi particular. Mentre el de Morón, en estat de gràcia, anotarà vuit punts de forma consecutiva, cistella i dos triples, per part francesa només poden sumar una cistella d’Okobo i això obliga Parker a tallar el matx amb 49-72 al lluminós. Un nou triple que ara Laprovittola falla, aconsella a en Saras a substituir-lo, moment en el qual l’Astroballe reconeix el partit de l’argentí acomiadant-lo amb una enorme ovació.

En la pràctica el partit ha quedat decidit. Sanli manté l’avantatge abans que un triple de Howard doni fe de vida de l’atac local, 54-74, tot i que en fallen un munt. Sanli torna a anotar després de rebot ofensiu, bon partit de l’otomà. Un parell de triples locals, Kostas Antetokounmpo i Matthew Strazel seran els darrers punts locals mentre que per part blaugrana on juguen junts Caicedo i Ubal, amb Ubal exercint de base, els darrers 2.38 de partit, serà el d’Inca qui faci d’esmaixada les dues darreres cistelles visitants pel definitiu 60-80.

@FCBbasket

Estadística