Primera derrota al Palau en sis temporades

Malauradament se li comencen a veure les costures a l’actual projecte de Carlos Ortega en l’handbol blaugrana. En un partit clau per ser primers de grup, els seus homes no han pogut superar al Kielce dirigit per un vell conegut, Talant Dujshebaev. S’ha repetit la història, perquè el mateix equip polonès va ser el darrer equip a guanyar al Palau. Derrota que es va produir en dates molt similars, concretament el 6 de desembre de 2015 i amb un resultat també molt semblant, 31-33. Esperem que no passi com aleshores i l’equip sigui capaç d’arribar a la final a quatre.

Molt aviat arriben els millors minuts dels locals

Anem al partit d’avui. Les coses no començaven bé pels locals. Una pilota perduda entre Luka Cindric i Ludovic Fàbregas, era el preludi del primer gol visitant. El tècnic malagueny havia optat per fer jugar a Cindric, sense ritme de joc per la seva lesió patida en el partit inaugural de la Champions, i això al cap i la fi seria una rèmora. Per part local qui prenia el pes en atac era Timothey N’Guessan. El de Messy, una mica fora de guió era qui feia les primeres tres rematades a porta amb un balanç de dos gols que servien per empatar el matx.

Els polonesos durs en defensa continuarien portant la iniciativa en el marcador fins al 4-5. Per part blaugrana anotaven Cindric, altre cop N’Guessan i Dika Mem, qui superava a Andreas Wolff, el porter alemany del Kielce, en el seu segon llançament. Un parell d’aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, donen pas als millors minuts dels locals en el partit. Els gols de Mem, Aleix Gómez, altre cop Dika Mem, Aitor Ariño i Fàbregas, donen quatre gols de renda pels barcelonistes, 10-6. L’equip està jugant amb contundència en defensa i resolutius en atac. Malauradament, les bones sensacions duraran poc.

Els polonesos es refan

 

Una exclusió d’Haniel Langaro serà determinant. Un set metres transformat per Arkadiusz Moryto és el principi de la fi del moment blaugrana. Un parell d’atacs blaugranes mal resolts permeten gols de contraatac pels forasters, Moryto i Dylan Nahi, y un altre anotat per Uladzislau Kulesh des dels sis metres que empaten el matx a 10. N’Guessan anotarà els dos següents gols per empatar a 12. El fet que l’atac sigui acaparat per N’Guessan és un fet que per si mateix demostra una certa anomalia, perquè es nota una manca de determinació en la resta de jugadors a l’hora de provar sort.

Moryto continua fent mal, tant li és si des dels set metres o anotant de vaselina des de la línia dels sis metres, 12-14. Comencen a encendre’s els llums d’alarma a la banqueta local. Ortega ha de demanar un temps mort per recompondre la situació. El tècnic malagueny decideix el canvi de porter, Leo Maciel substitueix a un Gonzalo que excepte aquelles dues aturades quan l’equip ha marxat de quatre gols no ha tornat a tocar pilota. Després d’un xut al pal d’un desafortunat Mem, el porter argentí aturarà el primer llançament que rep, però la pilota recuperada per Artsem Karalek acabarà dins la porteria local.

Els tres gols de desavantatge es mantindran gràcies als que anoten Mem i Fàbregas, amb el contraatac local, la seva millor arma, sent una quimera perquè la defensa no pot aturar l’atac polonès. Una aturada de Wolff a xut de Cindric propícia que la ferida al marcador s’ampliï després d’un nou gol de Karalek que està fent molt de mal a la línia dels sis metres, 14-18.

Tot i el canvi defensiu dels blaugranes, els visitants mantenen l’eficàcia en atac

Ara els blaugranes estan defensant en 5-1 amb Blaz Janc d’avançat. Després d’una nova aturada de Wolff, Ortega torna a moure fitxa. Ara fa entrar per primer cop en el partit a Domen Makuc per substituir a un descentrat Cindric. Amb l’entrada de l’eslovè es millora en atac i arriben un parell de gols, un de Langaro i el segon del mateix Makuc pel 16-19. Resultat que no es mourà abans de marxar als vestidors, perquè tot i una bona acció defensiva que permet una jugada local, el llançament de Fàbregas serà aturat per Wolff. La jugada és castigada amb falta amb el rellotge assenyalant que s’han exhaurit els 30 minuts reglamentaris. El llançament de Mem serà infructuós.

el Barça insisteix….

La segona meitat comença amb les coses normalitzades. Gonzalo torna a la porteria blaugrana i la defensa local s’oblida de solucions d’emergència i recupera a l’habitual 6-0. Makuc continua a pista. Mem torna a marcar, però els polonesos no afluixen. Els visitants continuen manant de tres gols, tot i un gol des dels set metres d’Aleix Gómez. Una aturada de Wolff a xut de N’Guessan permet als visitants marxar de quatre, 18-22.

La situació és molt complicada, però els gols de Fàbregas i Ángel Fernández, de contraatac, redueixen el marge visitant als dos gols. 20-22. Desavantatge que es reduirà després dels gols que anoten primer Mem i després Aleix Gómez, aquest de fly a passi de Makuc, pel 22-23.

Amb la defensa blaugrana deixant-se la pell a la pista, l’equip intenta empatar, però l’eficàcia de Szymon Sicko ho evita. Fàbregas insisteix però una nova aturada de Wolff ara a xut de Mem, permet que tornin els tres gols de desavantatge després de l’anotat per Nicolas Tournat, 23-26. Els locals malbaraten un parell d’atacs amb Ortega havent de demanar un temps mort perquè les coses no van bé. Makuc assumeix el repte en atac i de les seves mans surten un parell de gols després d’una bona defensa local, 25-26.

…. però no hi haurà manera

Però com passarà en tota la segona part, els blaugranes no aconseguiran atrapar als polonesos al lluminós. Ara qui anota torna a ser Nahi, 25-27. Tot i l’exclusió de Branko Vujovic qui anota és l’equip polonès, altre cop Moryto, pel 26-29 quan estem ja en els darrers 10 minuts de joc. El Kielce està demostrant una envejable fortalesa mental per resistir les embranzides d’uns blaugranes que comencen a desesperar-se.

Cindric torna a pista, però els atacs dirigits pel croat són massa lents facilitant d’aquesta manera el treball d’una defensa excepcional. Els locals després de gairebé sis minuts sense anotar per fi ho fan, N’Guessan, pel 27-29. El de Massy llançarà fora el xut del següent atac local. Dujshebaev demana temps mort a manca de poc més de cinc minuts per la fi. L’atac visitant acaba amb aturada de Gonzalo i gol de N’Guessan pel 28-29.

És un moment clau del matx que resolt Álex Dujshebaev per fer el 28-30. Cada cop queden menys possibilitats per uns locals que ho continuen intentant. Anota Mem, però l’atac foraster no falla, 29-31. A 2.41 per la fi, és Ortega qui demana temps mort. El següent atac local acabarà amb gol de Fàbregas a 2.29, 30-31. Els locals tornen a defensar en 5-1. Els polonesos fan, òbviament, un atac llarg que acaba amb aturada de Gonzalo. Malauradament les poques possibilitats que tenien els locals s’esvairan quan Makuc perdi la pilota. Pèrdua que permet un contraatac de Moryto pel definitiu, 30-32.

Després d’una nova aturada de Wolff a xut de Blaz Janc, Dujshebaev, demanarà un innecessari i qüestionable temps mort a manca de 18 segons per la fi. El marcatge individual tindrà premi quan els locals recuperen la possessió, però això passa quan queden per jugar-se menys de tres segons. El xut a la desesperada de Fàbregas acaba a les mans de Wolff. S’ha certificat la primera derrota a casa en partit de la Champions en sis temporades. Una pena.

@PBBMeritxell

Estadística