Partit còmode pels blaugranes

Després d’un partit força còmode, els blaugranes s’han desfet del Baskonia sense contemplacions. L’avantatge aconseguit al final dels primers deu minuts, 17 punts, ha estat insalvable per un equip sense rumb, sense esma i sense cap possibilitat de posar en dubte la victòria local.

Després d’un inici igualat, el Barça fa un parcial 18-0

Els homes de Saras Jasikevicius, fidels al seu estil, han començat amb certs problemes en el llançament. Això permetia que les dues primeres cistelles visitants, aconseguides des de molt a prop del cèrcol per Steven Enoch, el millor dels bascs avui, fessin la falsa impressió d’un duel complicat pels catalans. Res més lluny de la realitat. Això si, la igualtat encara duraria una estona més perquè mentre els locals anotaven, primer Nikola Mirotic, de nou un gran partit el seu i després Sertac Sanli, Enoch molt endollat, continuava fent mal dins de la pintura local.

Després d’un triple i un punt del montenegrí als que s’afegia una cistella de Nico Laprovittola, Enoch continuava mantenint la flama encesa. Els seus vuit punts més una cistella de Jayson Granger servien per empatar a 10. El frec a frec ha durat fins aquí. Els locals han ajustat encara més el punt de mira, mentre que en defensa aturaven per fi al pivot de Connecticut.

Un parcial 18-0, després d’una cistella de Mirotic, un parell de triples del base de Morón, un triple de Sanli, una cistella de Calathes, una cistella amb addicional de Brandon Davies i dos tirs lliures de Sergi Martínez, deixaven als bascs sense capacitat de resposta. Des de la banqueta visitant no arribava cap solució al desgavell que patia l’equip basc. Quan Simone Fontecchio i Vanja Marinkovic, anoten, el partit ja és decididament blaugrana. Rokas Jokubaitis s’apunta a la festa mentre que serà Davies qui faci la darrera cistella del primer capítol pel 32-15.

El segon quart continua igual

Quan ha començat el segon període les coses no han canviat. Els blaugranes han continuat prement l’accelerador amb un immens Davies qui no tenia rival a la pintura rival. El de Philadelphia anotava els primers sis punts dels blaugranes en el quart per seguir augmentant la renda, 38-17. Kyle Kuric transformava un triple, marca de la casa, pel 41-17. Posteriorment el d’Indiana anotaria tres tirs lliures seguits abans que Jokubaitis fes el 46-21.

El tècnic lituà aprofitava l’avinentesa del clar avantatge al marcador per fer moltes rotacions que no afectaven gens ni mica a la marxa del marcador. Una cistella i dos tirs lliures de Mirotic fan pujar la renda local als vint-i-quatre punts, 50-26 amb el Palau xalant pel que està veient. Després del tercer triple de la nit de Laprovittola, no en tornaria a anotar cap més, el marge local arriba als vint-i-cinc punts, 53-28. Un triple de Giedraitis, el primer que anotaven en el partit els visitants, redueix la ferida. Una cistella de Calathes posarà el punt final a la primera meitat amb el Barça dominant de 24 punts, 55-31.

El partit s’acaba de decidir

La segona meitat comença amb una jugada que recordava una mica a una de fa uns quants anys. Una penetració de Calathes acabava amb un tir a anella passada taponat per Tadas Sederskersis que tant el jugador com el tècnic local han considerat el tap com il·legal. Ja se sap que des del 1996 aquests tipus de jugades són rebudes de manera molt sensible pel públic culer. Un cop superat aquest esglai d’infausta memòria, els locals han posat fil a l’agulla de la mà d’un immens Mirotic qui ha transformat una cistella i dos triples per fer arribar la renda local als trenta punts. Renda que ha crescut gràcies a un contraatac fantàstic culminat per Calathes pel 65-33.

Des de la banqueta basca no arribava cap senyal, ni una paraula ni cap retret. Només el silenci absolut amb mirada perduda inclosa. Després de quatre punts forasters nou triple d’un imparable Mirotic al qual han seguit dos tirs lliures transformats també pel montenegrí i un triple del base de Florida pel 73-37 amb la banqueta visitant que continuava el seu mutisme total.

Jasikevicius veient el marge aconseguit decideix fer un parell de canvis que són significatius. Rolands Smits i Jokubaitis entren per Mirotic i Calathes, els quals ja no tornaran a pista en el temps que queda de partit. Un contraatac local signat per Jokubaitis, fa arribar la renda als trenta-vuit punts, 75-37, amb el Palau gaudint d’allò més. Els 38 amunt es mantindran després de cistella de Davies i dos tirs lliures de Smits. Un triple fallat per Smits permet a Kuric agafar el rebot per fer arribar el marge als quaranta punts sobre la botzina de final de quart, 81-41.

El Baskonia maquilla el resultat

Òbviament el matx està resolt. Cal veure si els locals mantindran el ritme. D’entrada sembla que si, perquè després d’una cistella de Fontecchio, arriba el segon triple del partit de Sanli, respost de la mateixa manera per Giedraitis, però en Saras continua movent la banqueta. Torna a pista Michael Caicedo qui ja havia jugat al final del segon quart. Dels canvis locals se n’aprofitaran els visitants per maquillar una mica el resultat. De fet, després del triple de Sanli, els locals es passaran gairebé 3 minuts sense anotar cap punt, fet que dona peu als forasters a aconseguir un parcial 0-10 que obliga el tècnic lituà a demanar temps mort.

Quan el joc es reprèn sembla que els locals han revifat. Anota Pierre Oriola després de rebot ofensiu i el segueix Jokubaitis, 88-53. La millora serà momentània perquè els blaugranes es tornen a capficar en atac. Un nou parcial visitant, ara 0-9, en el qual cal incloure el tercer triple de Giedraitis, torna a reduir el marge local, 88-62. Una esmaixada culminant un contraatac de Caicedo li permet inaugurar el seu caseller, 90-62 abans que Lamar Peters anoti un triple. Un punt de tir lliure de Sergi Martínez i una cistella final de Nigel Hayes-Davis deixaran el definitiu 93-67 que hi hal marcador quan el matx s’acaba.

@PBBMeritxell

Estadística