Novena victòria blaugrana a l’ACB

El Barça continua invicte després de visitar el Multiusos Fontes do Sar, una pista habitualment complicada. Avui, tot i la baixa de Cory Higgins, els blaugranes han sortit amb les coses clares aconseguint fer un molt bon primer quart. Els locals han reaccionat en el segon, però en la represa, els homes de Jasikevicius han posat fil a l’agulla en un gran tercer quart que ha acabat per decidir el partit.

Els blauganes surten endollats

Com dèiem, els forasters començaven el matx amb les idees clares. Eren conscients que si no jugaven amb la mateixa intensitat que els locals els costaria déu i ajuda sortir indemnes de la visita a terres gallegues, per tant havien d’estar intensos des del salt incial. I així ha estat. Atents al rebot defensiu i encertats en el tir exterior, podien després d’una cistella i un triple de Nikola Mirotic i d’un altre triple de Sanli, marxar de 6 punts, 2-8, quan encara no s’havia arribat al minut dos de joc. Immediatament talla el partit el tècnic local, Moncho Fernández. El matx no estava anant com ell desitjava. La passada per la banqueta no els hi soluciona res, perquè els forasters continuen encertats.

Ara és el torn de Nico Laprovittola qui anotarà triple i cistella per fer arribar el marge als nous punts, 4-13. Avantatge que manté Sanli amb un cop de palmell. En plena descomposició del sistema defensiu local, una nova cistella del montenegrí aprofitant la seva superioritat al pal baix fa arribar la renda catalana als onze punts, 6-17. Renda que es mantindrà tot i baixar l’encert visitant, gràcies al joc de Brandon Davies a la pintura rival. Dos tirs lliures i una cistella del de Philadelphia, deixen en res la millora local en l’anotació, 10-21.

El rebot defensiu continua ben controlat per part blaugrana i això fa que el marge creixi fins als 13 punts quan anota Rokas Jokubaitis. Una incomprensible falta tècnica assenyalada a Davies, amb Kassius Robertson anotant i una darrera cistella de Marko Filipovity maquillaran pels gallecs el resultat del primer quart fins a deixar-lo amb 10 punts de renda per un Barça força superior, 13-23.

Els locals reaccionen amb un Birutis sensacional

Els forasters, com acostumen, flirtegen en defensa entre la defensa individual i la zonal, dins del mateix atac. I d’entrada els funciona prou bé per a continuar engrandint la ferida local. De nou Davies i un triple de Kyle Kuric fan arribar el marge als quinze punts, 13-28. Els gallecs han de reaccionar perquè de moment només els funciona adequadament un encertat Laurynas Birutis. Aprofitant un triple fallat per Kuric anoten dues cistelles consecutives que tenen com a resposta una del d’Indiana, abans que un triple de Henry Ellenson, l’únic que anotarà dels sis que acabarà llançant avui, deixa la renda catalana en els 10 punts que hi havia al final del capítol anterior.

Entre una esmaixada de Rolands Smits i un tir lliure de Mirotic, fan arribar la renda als dotze punts, 21-33. Una cistella més addicional de Birutis serà l’inici de la revifada gallega. Tot i que Mirotic transforma cistella i addicional, els locals ara ataquen amb cert sentit. Un triple de Robertson fa tornar els nou per sota abans que Pierre Oriola des de la línia anoti tan sols un tir lliure, 27-37. Després de quatre punts seguits dels locals, en Saras ha de demanar temps mort perquè els locals s’han apropat, 31-37.

Nick Calathes, inèdit fins al moment, transforma dos tirs lliures abans que els locals responguin. En el que hauria de ser el darrer atac del primer temps, el base de Caselberry acaba perdent la pilota i en la contra sobre la botzina Thomas Scrubb transforma un triple inversemblant des de més de 9 metres, deixant en només tres punts la renda blaugrana al final del primer temps, 36-39.

Els visitants, amb un Brandon Davies determinant, acaben amb la resistència local

Si els forasters estaven avisats des de l’inici del complicat que és guanyar al Fontes de Sar, el final de la primera part els ha confirmat que avui si volen guanyar necessiten fer un bon partit. I en la represa és el que faran. Entre Calathes i un triple de Laprobittola augmenten la renda fins als sis punts, 38-44. Els gallecs que no volen donar-se per vençuts accepten el duel, però una nova cistella de Calathes i una de Davies, qui està fent un descosit al pal baix del rival, mantenen els sis punts amunt abans que s’ampliïn gràcies a un contraatac finalitzat per Mirotic 42-50.

Com al començament del matx, Moncho Fernández talla el joc amb un temps mort. Però com aleshores li servirà de ben poc. Amb la defensa blaugrana treballant força bé, els triples que anoten Mirotic i Laprovittola seguits d’una cistella del montenegrí fallant l’addicional i una esmaixada en un contraatac de Nigel Hayes-Davis conformen un parcial 0-10 que deixa el matx gairebé decidit, 46-60, a 1.39 per la fi d’aquest tercer capítol. Els homes de Fernández intenten reaccionar, triple de Filipovity, però la resposta blaugrana serà contundent gràcies a la bona defensa que fan. Dos tirs lliures de Laprovittola i un triple de Hayes-Davis deixen setze punts de renda a manca dels darrers deu minuts reglamentaris, 49-65.

Els locals ho intenten, però els forasters no els hi donen opcions

El darrer període comença amb els visitants dominant el seu rebot defensiu. Tot i que Davies falla el tir lliure per una falta tècnica assenyalada al tècnic local, els blaugranes augmenten una mica el seu avantatge després d’una cistella de Hayes-Davis. Respon Birutis, el més productiu dels locals, però falla el tir addicional. Entre Jokubaitis i Davies fan tornar els divuit punts de renda blaugrana, 53-71. El mateix pivot de Philadelphia, acompanyat de Sanli qui falla l’addicional, anoten per mantenir-la, 57-75.

Queden 4.16 i no sembla possible una remuntada local, però ells ho proven. Triple d’Albert Oliver, tot un clàssic, amb Sanli fallant dos tirs lliures més. Els locals no treuen profit dels atacs malbaratats pels homes de Jasikevicius, que han tancat a pany forrellat el seu rebot defensiu. El tècnic lituà fa sortir a Michael Caicedo, donant el matx per decidit. Per confirmar-ho, ara sí que Sanli anota dos tirs lliures, 61-77 a manca de 2.16 per la fi. Després de dos tirs lliures transformats per Jokubaitis arriba el darrer triple local, Robertson, pel defintiu 64-79 que no modificarà Oriola tot i disposar de dos tirs lliures.

@FCBbasket

Estadística