Vuitena victòria a l’ACB

Vuitena victòria a l’ACB d’un Barça consistent que tot i no fer un gran partit, ha tingut prou en fer una bona defensa a partir del tram final del tercer període que li ha servit per trencar l’espinada a un voluntariós Fuenlabrada que fins aleshores estava fent un paper molt digne. En els primers cinc minuts del darrer quart han estat on els locals han aconseguit arribar al seu màxim avantatge, 71-52. Dinou punts que sentenciaven el matx. A partir d’aquí una certa relaxació dels de casa permetia als madrilenys del sud a maquillar un pèl el resultat.

El Barça comença fort

L’enfrontament començava amb un Nikola Mirotic força fi en el tir. Una cistella i un triple del montenegrí més un triple de Cory Higgins disparaven el primer avantatge local, 8-3, tot i un triple de Kwan Chetham. Tot semblava funcionar pels de casa, rebot defensiu inclòs. El marge local s’ampliava, 12-6, després de quatre punts més del de Danville, amb Nico Laprovittola repartint joc, avui no era de la partida Nick Calathes per les habituals rotacions que decideix el tècnic lituà Sarunas Jasikevicius.

Tot i aquest desplegament ofensiu local, els homes de Josep Maria Raventós no afluixaven i gràcies a una bona defensa i als rebots de Kyle Alexander, n’atraparia 10 en els més de 29 minuts que ha estat a pista, eren capaços de capgirar el marcador després d’un nou triple de Cheatham i d’una cistella de Ziga Samar, 12-13. Responia Sergi Martínez, però una cistella amb errada en el tir addicional d’Alexander mantenia als visitants dominant al marcador, 14-17. Set punts consecutius de Kyle Kuric, cistella, dos tirs lliures i un triple, refan les coses pels locals tot i una cistella de Dusan Ristic pel 21-19 amb el qual acaba el primer capítol.

L’encert en el triple dels forasters complica les coses als blaugrana

El segon acte comença sota els mateixos paràmetres. Els blaugranes controlant el seu rebot defensiu i en atac aprofiten el bon moment de Kuric per tornar a ampliar l’avantatge, 23-19. Serà a partir d’aquí quan l’atac blaugrana ho passi realment malament per trobar bones posicions de tir, mentre que els madrilenys trobaran una mina en el triple. Un d’Edgar Vicedo i dos de Jovan Novak desfaran com un sucre dins del cafè el marge local, capgirant el marcador fins a un sorprenent 23-28.

Ara els locals no troben línies de passada adequades i això provoca que es perdin possessions. Una cistella per cada cantó, amb Nigel Hayes-Davis fent la local, mantenen els cinc punts de renda pels madrilenys. Un tap de Brandon Davies a Obi Emegano evita mals majors, però ara mateix als locals se’ls veu incòmodes.

Saras va fent proves amb canvis continus sense trobar una millora en el joc. Per sort, la defensa sí que millora i gràcies al rebot poden recuperar terreny al lluminós. Anoten Rolands Smits, un sol tir lliure i Nico Laprovittola, qui també falla des dels 4,50 el tir addicional, 28-30. Entre una nova pilota perduda dels locals i els problemes pels quals ara passa el rebot defensiu blaugrana, els visitants continuen ampliant la seva renda que ara és ja de sis punts, 28-34. Mirotic anota la seva darrera cistella del matx, abans que Davies aporti dos punts de tir lliure i una cistella amb assistència del montenegrí, pel 34-34 que no es mourà abans del descans perquè ni uns ni altres encerten el que proven.

El Fuenlabrada resisteix

 

L’inici de la segona part dels locals és senzillament desastrós. Alexander continua provocant el pànic en la pintura local i en la creació de joc, els de Jasikevicius no se’n surten fins al punt de perdre dues pilotes de forma consecutiva. La sort per ells és que els forasters només anoten dos punts i això permet que un triple d’Higgins capgiri el marcador, 37-36. Els problemes s’acumulen per en Saras, quan Davies fa la seva tercera falta personal. Tot i això el de Philadelphia a passi de Mirotic manté als seus al davant, 39-38, tot just abans que comenci un duel de pistolers. Cheatham i Laprovittola competeixen en el tir de tres intercanviant-se encerts. Comença el duel l’americà amb immediata resposta de l’argentí. Insisteix Cheatham abans que Laprovittola empati el duel amb un nou encert des de més enllà del 6,75.

Dos tirs lliures d’Oriola augmenten la renda local al tres punts, 47-44. Entre una certa millora defensiva i l’encert en el triple dels locals, Higgins i Kuric, el marcador s’enfila fins als set punts de renda pels de casa, 53-46. Quan queden 2.05 per la fi del període. El partit es comença a aclarir amb el tècnic lituà fent més canvis. Jokubaitis, qui ara és el director de joc, vol els seus minuts de protagonisme i les dues cistelles que anota mantenen els set punts de renda quan el matx arriba al seu darrer acte, 57-50.

El Fuenlabrada no pot amb l’embranzida blaugrana

Ja en el darrer període, els locals fan un pas endavant en defensa i això acabarà amb la resistència forastera. Smits falla un addicional, abans que Sertac Sanli i Jokubaitis anotin, 63-52. El tècnic lituà rep una falta tècnica, com gairebé sempre, que Emegano no aprofita. Dos tirs lliures de Sergi Martínez i una cistella de costa a costa del jove base lituà amplien el marge local fins als quinze punts, 67-52. És el que dèiem, els visitants no poden amb la defensa catalana que els ha tancat a pany forrellat l’anella. Amb el Fuenlabrada totalment desfet, primer entre Sanli aquest amb rebot ofensiu i Smits al pal baix fan arribar la renda local a la seva màxima expressió, 71-52. Un parcial 10-0 ha acabat per decidir el matx.

 

En Saras dona el partit per guanyat fent sortir a pista a Michel Caicedo. Ell anota el 73-55 a 3.45 per la fi. A partir d’aquí els locals es relaxen, sobretot en la lluita pel rebot, i això permetrà que els rivals maquillin el resultat. Dos tirs lliures de Laprovittola i un triple de Jokubaitsis mantenen els 18 punts de renda, 78-60. Aquest triple del lituà serà la darrera cistella en joc dels locals, mentre que els forasters anotaran nou punts, inclòs el tercer triple de Novak fins que Smits certifiqui la victòria blaugrana amb un tir lliure anotat a 2 segons per la fi, 79-69.

@PBBMeritxell

Estadística