Derrota en una pista hostil

Com és habitual, la visita a la Mà d’Elies no ha estat coronada per l’èxit. El darrer cop que els blaugranes van guanyar a la Yad Eliahu, era el 14 de febrer de 2013 i l’únic jugador de l’actual planter que ja hi era aleshores, Àlex Abrines, no ha viatjat per la seva lesió de llarga durada. Els visitants han estat un parell de cops al davant al marcador en el transcurs del primer capítol i de forma fugaç.

La seva millor versió apareixia en el tercer període, quart que han guanyat per 9-18. Impulsats per un inici espectacular en el que a més de defensar bé han atacat amb criteri, aconseguien un parcial 0-8 que donava falses esperances sobre una possible remuntada, que s’han esvaït totalment a l’inici del darrer període quan la defensa groga ha tornat a posar-se les piles. En la resta del matx, els macabeus semblaven anar a una velocitat mentre que els homes de Saras Jasikevicius prou feien en caminar. En definitiva una desfeta inapel·lable en una pista força hostil.

Els problemes comencen ben aviat

 

El matx ja no començava gaire bé perquè el primer tir rival era cistella de tres de Kameron Taylor. Responia de la mateixa manera Nikola Mirotic, empatant el matx. Empat que mantenia Nick Calathes. A continuació arribava un nou triple visitant, ara de Kyle Kuric que els hi donava el primer avantatge, 7-8. Avantatge que es mantindria poc després amb una cistella de Cory Higgins. Ha estat a partir d’aquí, 9-10, quan els grocs feien el pas endavant en defensa. Higgins des de la línia manté les coses més o menys controlades, però els locals cada cop es mostren més durs en defensa i això comença a reduir el ritme de cistelles visitants.

Anota Rokas Jokubaitis, però una pilota perduda pel jove lituà permet que el marge local sigui ja de set punts, 21-14, moment en el qual el tècnic blaugrana ha de demanar temps mort. Es millora una mica en atac, cistelles d’Higgins i Jokubaitis, però en defensa no hi ha manera de curtcircuitar el joc macabeu. Un triple de Derrick Williams, vell conegut dels blaugranes en la seva època a l’ACB, seguit d’un altre aquest anotat per Scottie Wilbekin, tanquen el primer capítol amb els grocs dominant de tretze punts, 31-18. Mals auguris pels visitants.

Avui no funciona res

Auguris que es confirmen a l’inici del segon acte quan el base de Casselberry perd una pilota. El de Florida es refà amb un triple, però en defensa es continuen fent les coses malament. El rebot defensiu ara és un erm inhòspit i això dona segones oportunitats als locals. Després d’un triple de Keenan Evans, Jasikevisius atura l’enfrontament perquè l’avantatge groc ha arribat als dinou punts, 40-21. Mirotic aporta un triple per reduir una mica la ferida. La defensa visitant millora, però en atac no. Un triple de James Nunnally mantindrà els dinou amunt, abans que Taylor, fallant l’addicional, faci arribar la renda als vint-i-un punts, 45-24.

Els barcelonistes ho continuen intentant, tot i que sense massa esma. Un cop de palmell de Brandon Davies, partit per oblidar del de Philadelphia, dos tirs lliures del de Pogdorica i una cistella d’Higgins redueixen fins als disset punts el marge macabeu, 47-30. Després de dos tirs lliures anotats pel fillol de Michael Jordan, arriba un nou triple local, Nunnally, fent arribar l’avantatge dels locals als vint punts, 52-32. Una esmaixada de Davies i una cistella de Smits, serveixen per mantenir les coses igual abans que soni la botzina amb un triple d’Iftah Ziv, que primer puja al marcador i finalment l’anul·len perquè el tir ha estat fora de temps. 56-36 al final del primer temps.

Reacció blaugrana

Com hem dit a l’inici, les coses faran un gir copernicà al començament de la segona meitat. La defensa blaugrana treballa força bé, es controla el rebot defensiu i en atac estan encertats. Dos triples seguits de Mirotic i un quasi alley-hoop de Davies a passi del mag de Casselberry, espanten Ioannis Sfairopoulos qui demana un temps mort amb 56-44 al marcador. L’atac local desperta amb Calathes anotant per part blaugrana. Ara els visitants alternen la defensa individual amb la zonal 2-3. Tot i les alternatives defensives que fan els forasters, els locals poden anotar, com en un triple de Wilbekin, 62-46.

Els visitants aprofiten que primer Higgins transformi un triple i a continuació els àrbitres assenyalin una falta antiesportiva a Williams sobre Mirotic, per reduir lleugerament el marge groc. El montenegrí anotarà dos tirs lliures, abans de fallar-ne un en el següent atac, 63-52, amb aparició inclosa sobre la pista de l’inefable president macabeu Shimon Mizrahi, creuant-la sense cap rubor per anar a seure a la seva localitat a peu de canxa, mentre Mirotic està llençant tirs lliures! Tot i disposar de diverses oportunitats per reduir el marge local per sota els 10 punts, això no acaba passant i els grocs resisteixen bé les escomeses visitants. A quatre segons per la fi del quart, serà Higgins des de la línia qui deixi el 65-54 amb el qual s’arriba al darrer període.

I arriba la primera desfeta a l’Eurolliga

Els visitants estan encara en disposició de tornar a espantar els macabeus, però aquest cop els locals estan avisats i no els passarà el mateix que els ha passat anteriorment. Els blaugranes continuen alternant les defenses, però un triple de Nunnally els supera. Anoten Laprovittola i Calathes aprofitant que poden penetrar fins a arribar sota la cistella, 70-58. A partir d’aquí l’atac visitant entrarà en crisi. Es fallen triples, tirats amb poca convicció, es perden pilotes i s’escapen oportunitats. L’únic que funciona mitjanament bé és la defensa, però si no s’anota, no serveix de res la feina al darrere.

Els visitants estaran gairebé quatre minuts sense sumar cap punt. Per fi anota algú, Davies des de la línia i posteriorment Higgins de triple, 78-63. Malauradament estem ja en el tram final de matx, perquè tan sols queden 2.41 per la fi. La victòria ja és totalment impossible. Williams transforma cistella i addicional amb resposta del de Danville, 81-65 a 2.16. El rebot defensiu torna a passar per problemes, però ja importa poc. Perdent de vint punts, 85-65, Jasikevicius demana un darrer temps mort. En el 1.23 que queda per jugar-se només s’anotarà un triple, Laprovittola, i el matx s’acaba amb una clara victòria macabea. Un cop més la Mà d’Elies no ha estat propícia.

@FCBbasket

Estadística