El Barça no passa de l’empat al Dragao Arena

El Barça ha aconseguit empatar després d’un majúscul embolic entre la banqueta blaugrana, els arbitres, els oficials de la taula i l’ínclit delegat de l’EHF, el neerlandès Ferdinand Van der Helm. Després d’uns moments de discussions i incertesa, han convertit el gol 34è que de forma miraculosa havia anotat Timothey N’Guessan en una sacada des de l’àrea blaugrana de Gonzalo. Sense que hi haguès el temps mort teòricament demanat pels tècnics blaugranes i que en teoria ha estat el motiu de l’aturada del matx. De tot plegat el perjudicat ha estat el Barça perquè a més a més n’ha sortit perdent quatre segons de joc que podien haver estat decisius. Si arriba a ser-hi l’estimat Salvador Canals, tot aquest embolic hagués acabat de manera diferent.

Els locals comencen dominant

Per arribar a aquest rocambolesc final, s’havia vist un partit dur, espès i molt ben treballat per uns portuguesos que han arribat a dominar de set gols, 23-16. Marge que ha obligat els blaugranes a fer un sobreesforç brutal. Ja l’inici del matx ha estat un avís de què acabaria passant. En atac els homes de Magnus Andersson buscaven i trobaven línies de passada per connectar amb la línia dels sis metres des d’on treien gols o llançaments de set metres. De tot plegat els locals s’avançaven 3-0 amb el Dragao Arena sent una olla de pressió. Els visitants per fi poden anotar, també des dels set metres, Aleix Gómez, per reduir un pèl el marge local. Ali Zein mantindrà els dos per sota.

Arriba la resposta visitant

Els gols anotats per Dika Mem i Ludovic Fàbregas mantenen les coses ajustades. Gonzalo ara és cabdal perquè en atac la defensa portuguesa està aturant bé a Mem impedint la producció habitual de gols del lateral francès. Els gols d’Aleix Gómez, altre cop des dels set metres i Blaz Janc de contraatac serveixen per mantenir les coses iguals, 7-6. Amb Gonzalo tornant a estar impecable sota els pals, una nova sotragada visitant amb gols de Domen Makuc i Aleix Gómez, ara des de l’extrem, avancen als forasters, 7-8. Un xut al pal de Mem permet que els locals capgirin el marcador, abans que un parell de gols de Luis Frade, ex del Porto, tornin a avançar als homes d’Ortega, 9-10. Els visitants es mantindran al capdavant gràcies a un nou gol d’Aleix Gómez ara en circulació pel filferro dels sis metres, 10-11.

Els portuguesos es tornen a avançar

De nou els portuguesos anotaran un parell de gols sense resposta blaugrana fins que Aleix Gómez, el més efectiu dels visitants, empati a 12. Com es pot comprovar, el matx està sent dur i espès per un Barça que es troba força incòmode a pista. L’atac visitant s’estavella en el porter local, el danès Sebastian Frandzen que està fent un molt bon partit. Les aturades del porter local permeten als locals marxar en el lluminós altre cop de tres gols, 15-12. Ortega no espera més per demanar un temps mort. A la represa del joc, entre N’Guessan i Ángel Fernández poden reduir la ferida, 16-14. Després d’una aturada de Gonzalo, N’Guessan fa un tir sense posició ni precisió que va fora i això dona 43 segons als locals. L’atac portuguès acabarà amb una falta lateral amb el temps esgotat. Increïblement, el llançament d’Ivan Sliskovic acabarà en gol, 17-14.

Els blaugranes inicien malament la segona meitat

Sense canvis a les porteries, l’inici de la segona part serà fatal pels blaugranes. Ni en atac ni en defensa les coses es fan com cal. Entre tirs fallats, pilotes perdudes i també una mica de mala sort, el Porto marxa al marcador amb un parcial 4-0. Quan han passat 5.30 de la represa arriba el primer gol blaugrana en aquesta segona part, és Luis Frade qui fa el 21-15. Els errors visitants es reprodueixen. Un gol d’Aleix Gómez en recuperar el rebuig de Frandsen en un set metres del de Sabadell, serveix per mantenir les coses iguals. Com passa després d’un gol de Janc, 23-17.

Els homes de Carlos Ortega es refan

Serà a partir d’una aturada de Gonzalo quan l’equip blaugrana es refarà. Ara les aturades del de Toledo i les bones accions defensives serveixen per reduir la renda local de manera significativa. Entre Janc, Haniel Langaro i Aleix Gómez poden desfer part de l’avantatge local per deixar-lo en quatre gols, 23-19. Andersson es torna a preocupar i demana temps mort. A partir de l’aturada el seu equip atacarà amb set jugadors de pista. D’entrada els hi serveix de ben poc. Anota Aleix Gómez el 23-20, abans que des dels set metres Antonio Areia superi a Leo Maciel qui ha substituït a Gonzalo. Un parell de gols, Ali Zein i Aitor Ariño, tornen a reduir la renda local, 24-22.

El partit s’ajusta

El matx s’iguala moltíssim després dels gols anotats per Frade i Langaro, 26-25. Ara els portuguesos viuen dels llançaments des dels set metres on Areia està impecable. Torna a pista Mem, però els que anoten són Aleix Gómez i Ángel Fernández per empatar el matx a 27 quan queden menys de deu minuts per jugar-se. Ara cada gol és mig partit. Anota Rui Silva amb Langaro empatant a 28. Víctor Manuel Iturriza avança als locals amb resposta altre cop del lateral brasiler. Els visitants recuperen una pilota, però la perd Langaro, sent de nou Iturriza qui avança als seus. NIkola Mitrevski substitueix Frandsen sota els pals locals.

Els visitants s’avancen al marcador

Dika Mem qui no anotava des del minut 9 de la primera meitat fa el 30-30 abans que des dels set metres Aleix Gómez avanci als visitants, 30-31. Pedro Cruz, un actor secundari fa l’empat a 31, abans que Mitrevski li aturi un xut a Mem. Això ho torna a castigar Cruz qui aprofita una escletxa en la defensa blaugrana que hi ha al lateral esquerre. Els locals tornen a manar al lluminós, 32-31. Janc empata quan queden per jugar-se 2.04. Un gol d’un altre actor secundari, Fabio Magalhaes, avança als locals. L’encarregat d’empatar a 33 és N’Guessan.

La taula es fa un embolic

Estem en el darrer minut de joc. Gonzalo que ha substituït a Leo Maciel, atura un nou xut de Magalhaes just en la jugada que acabarà amb un passi perfecte a N’Guessan que el francès converteix en el 33-34, gol que no pujarà al marcador per l’embolic al qual ens hem referit al començament. En definitiva, un empat amb regust amarg per un Barça molt condicionat per les baixes i la situació física del planter.

@FCBhandbol

Estadística