Líders en solitari a l’ACB

Tot i fer un bon primer quart, per cert l’únic que han guanyat, els blaugranes han fet un mal partit del qual han sortit guanyadors, entre altres raons, per la bona feina feta per Kyle Kuric i Nigel Hayes-Davic qui en els moments més complicats de l’enfrontament han tret les castanyes del foc quan estaven a punt no ja de cremar-se sinó d’incendiar-se.

El partit comença bé pels blaugranes

Com hem dit el partit començava molt bé. Tant en atac com en defensa les coses es feien prou bé per aconseguir un marge de vuit punts, 2-10, després d’un tir lliure i una cistella de Nikola Mirotic i dues cistelles i un triple de Cory Higgins. Fotis Katsikaris ha de demanar un temps mort per tallar la ratxa visitant. Els blaugranes resistiran l’escomesa local apel·lant a la seva defensa, ja sabem de l’obsessió que té Saras Jasikevicius en aquest aspecte.

Entre la bona feina al darrere i l’aportació de Brandon Davies, altre cop Higgins i una cistella de Nick Calathes, els visitants doblen als locals, 8-16. Una altra cistella de Davies manté els vuit de marge tot i la preocupant caiguda del rebot defensiu dels forasters. Els locals no aprofiten l’avinentesa sent els blaugranes qui augmentin el marge després de triple de Kuric i dos tirs lliures de Nico Laprovittola pel 12-23. Onze punts de renda que com es veurà seran determinants en la marxa de l’enfrontament.

La millora en el rebot manté les diferències al marcador

Malgrat la feina que està fent pels locals el nigerià Michael Eric, els visitants milloren pel que fa al seu rebot defensiu i això és clau per no concedir segones oportunitats. Tot i que els àrbitres comencen un concert de xiulet un pèl desafinat, com quan castiguen amb tècnica una protesta, d’altra banda totalment acurada i no massa cridanera del pivot de Philadelphia, un parell de cistelles de Kuric, mantenen als visitants amb 10 punts de renda, 17-27. En canvi el tir de tres es falla de manera constant per part blaugrana, de fet dels dos equips, perquè cap dels dos conjunts aprofita les errades del rival.

Sergi Martínez després de rebot ofensiu anota per mantenir la renda aconseguida, 19-29, abans que Mirotic l’ampli als 12 punts. Després d’un festival d’errors en el tir, anota una cistella Jonathan Barreiro amb resposta de Rokas Jokubaitis. L’avantatge de dotze punts es mantindrà després de la cistella que anota Mirotic a 12 segons per la mitja part. El 23-35 no es mourà perquè el vuitè triple intentat en el segon període pels forasters acabarà, com els sets anteriors, sense trobar la xarxa.

Hayes-Davis i Kuric mantenen l’equip

Els malaguenys que fins al moment han fallat tots els tiples que han llançat anoten el primer de la segona meitat gràcies al francès Axel Bouteille. Respon Sertac Sanli, de dos, abans que Mirotic rebi una falta tècnica. Un triple de Kuric precedeix a una pilota perduda pel montenegrí que permet als malaguenys anotar el 31-41. El tècnic lituà decideix demanar un temps mort que aprofita per fer entrar a Hayes-Davis pel de Pogdorica. Aquest canvi serà determinant. Calathes i Kuric anotaran després d’atrapar els seus respectius rebots, mentre que els locals troben consol en un triple de Tim Abromaitis, 36-44.

Dues cistelles de Rolands Smits, la primera una esmaixada i la segona al pal baix, permeten augmentar la renda forastera altre cop als deu punts, 38-48. Un triple de Kuric l’amplia als onze amunt abans que sigui Hayes-Davis qui la mantingui, 42-53. Queden 2.18 per finalitzar el tercer capítol. Els dos equips intercanvien anotacions, per part blaugrana amb un immens Hayes-Davis, mentre que pels locals, Francis Alonso transforma un triple, 47-58. Dos tirs lliures d’Alberto Díaz tanquen l’anotació abans dels darrers 10 minuts, amb el Barça dominant de nou punts, 49-58.

Concert de xiulet

El rebot defensiu culer millora i això fa que una nova cistella de Hayes-Davis elevi fins als onze punts la renda blaugrana, 49-60. Davies primer al pal baix i després anotant dos tirs lliures per tècniques a la banqueta local i posteriorment a Jaime Fernández, manté les distàncies 53-64. El de Philadelphia ara és un mal son pels locals anotant el 53-66. Avantatge que mantindran primer Kuric i més tard Laprovittola, 57-70 a manca de 4.50 per la fi.

Desperten els locals gràcies a un triple anotat per Bouteille, abans que a Fernández li assenyalin una nova tècnica que l’envia a les dutxes. L’arbitratge com es pot comprovar ara mateix és un complet desgavell. Després d’anotar el tir lliure de la tècnica i un dels dos llançaments des de la línia dels que disposa al pivot de Philadelphia li toca rebre en el sorteig arbitral una falta antiesportiva. De tot plegat i després d’una cistella d’Abromaitis els visitants només guanyen de 7 punts, 65-72.

Desperta l’Unicaja en el pitjor moment pels blaugranes

Tot i un temps mort, el tècnic lituà no pot solucionar els problemes pels quals està passant l’atac blaugrana. De fet les coses es continuen complicant. Anota per dos cops Norris Cole, triple i cistella per deixar les coses molt ajustades completant un parcial 10-0 pels locals, 70-72. A 49 segons per la fi, Kuric falla un tir lliure, 70-73. Un nou triple de Cole ara no entra i en el rebot la pilota acaba fora. Els àrbitres s’ho miren amb l’instant replay i finalment donen possessió als blaugranes, quan queden 19.6 segons per la fi. La pilota l’acaba perdent Higgins. La jugada local finalitza amb tirs lliures d’Abromaitis qui només n’anota el segon, 71-73. Jasikevicius demana temps mort. Arriscant molt, el tècnic lituà decideix treure de banda en atac. A 6 segons per la fi, Higgins rep falta personal. El de Danville anota els dos tirs lliures, 71-75. Després de temps mort dels locals, Abromiatis falla un triple i el rebot és capturat per Bouteille qui anota pel definitiu 73-75.

@FCBbasket

Estadística