Partit vibrant per mantenir el liderat.

En un partit intens, competit i incert, el Barça ha acabat per emportar-se una victòria que el deixa clarament al capdavant de la classificació. El matx ha estat un frec a frec constant en el qual els dos equips han tingut moments brillants i d’altres en els quals han comès errors que segurament han desesperat als respectius tècnics, però al cap i la fi ha estat un enfrontament molt vistós i atractiu per uns espectadors que han viscut un veritable carrusel d’emocions.

S’avança el Liceo

Els gallecs dolguts, segurament, de com vam perdre davant els blaugranes la passada lliga amb aquella recordada derrota per 3-7 a Riazor, han sortit al Palau amb determinació i uns indubtables ànims de revenja. Els locals feien la impressió de no esperar-se una sortida tan agosarada per part dels homes de Juan Copa. La sortida visitant té premi molt aviat. Una jugada per banda dreta de Jordi Adroher, acaba amb una passada a mitjana alçada que Marc Grau, ben col·locat al segon pal, remata davant l’intent desesperat de Sergi Fernández per desviar la bola. S’havien jugat tan sols 3 minuts i 14 segons quan el 0-1 pujava a l’electrònic.

Els locals han quedat una mica estabornits per aquest inici. Poc després, és Cèsar Carballeira qui arriba davant el de Calvià obligant-lo a fer una espectacular aturada quan semblava que el 0-2 era el més segur. Edu Castro veient que les coses no rutllen, ha de demanar temps mort en el minut 4.33. A partir de l’aturada és quan els locals es desperten. De fet no tarden a produir-se les primeres arribades locals, amb rematades de Pau Bargalló i Matías Pascual que posen a prova a Carles Grau, el porter català dels gallecs.

El matx s’estabilitza amb diverses arribades amb perill dels dos equips. En aquesta situació no s’entén el temps mort que demana el tècnic dels visitants. Un temps mort del qual qui traurà profit serà el tècnic local. Poc després del temps mort, una clara falta de Sergi Llorca sobre Marc Grau, és castigada amb una targeta blava. Com és habitual a l’equip d’A Corunya, l’encarregat d’executar el llançament directe és Adroher. El de Ribas de Freser, especialista en aquest tipus de llançament, no pot amb Sergi Fernández. Poc després amb un jugador blaugrana menys a pista, Àlex Rodríguez remata al pal amb el de Calvià superat.

El Barça aconsegueix empatar el partit

Tot i jugar amb només tres jugadors de pista, els locals mostren ambició atacant. Com a resultat, empataran el partit. Una recuperació en zona d’atac d’Helder Nunes, li permet arribar tot sol davant Grau al qui supera per alt. És el minut 12.31 quan al lluminós hi puja l’empat a 1. Els locals continuaran, gairebé un minut més, amb un jugador menys i això concedeix un parell de rematades més als visitants que el porter blaugrana soluciona.

Ja amb els quatre jugadors de pista per part local, arribarà el segon gol blaugrana. Serà en una genialitat de Nil Roca. El d’Arenys de Munt, recupera una pilota en defensa en el carril central. Fent una trajectòria per l’esquerra va superant obstacles fins a arribar a quedar-se sol davant Grau, amb un xut de cullera envia la bola a l’escaire del pal curt. És el 2-1 que posa dempeus el Palau en el minut 14.25.

Majestuós Sergi Fernández!

El guió del matx ha fet un gir copernicà. Juan Copa torna a demanar un temps mort per fer veure als seus homes que el ritme que ha imposat el Barça els està fent molt de mal. Tot i l’aturada, els homes d’Edu Castro continuaran disposant d’oportunitats de gol. En ple domini local, una jugada dels blaugranes acaba de mala manera, la pèrdua de pilota agafa a la defensa barcelonista mal col·locada perquè no hi ha ningú que tanqui una possible contra rival. Efectivament, Adroher recupera la bola amb ningú al davant. Després d’una ràpida cursa, arriba davant Sergi Fernández a qui supera per sota. És l’empat a 2 que puja a l’electrònic en el minut 20.11.

Amb els gallecs havent comés la seva novena falta, tema aquest de les faltes que, com es veurà més endavant, serà clau en el desenvolupament del partit, arribarà un gol anul·lat a Bargalló per haver aixecat massa l’estic. Els gallecs disposaran d’un parell de clares ocasions de gol, Marc Grau i Adroher, que Sergi Fernández salva de forma miraculosa. Per acabar de posar una mica més de dramatisme, els àrbitres assenyalen penal a Matías Pascual. Adroher ho torna a provar, sent el porter de Calvià qui per dos cops salvi al seu equip de rebre un altre gol. Una rematada de Joao Rodrigues aturada per Carles Grau posa la fi al primer temps.

Màxima igualtat

La segona meitat comença amb un Barça menys incisiu que en els primers 25 minuts. Tot i això tindrà una ocasió de marcar en el llançament directe per la desena falta gallega comesa en el minut 27.16. Nunes no pot amb Grau. Un minut més tard, en el 28.15 seran els gallecs qui tindran un llançament directe per la desena falta blaugrana. Per tercer cop ho intenta Adroher i per tercer cop Sergi Fernández li guanyarà la partida, altre volta per dos cops. Però el ritme que imposen els locals no és ni de lluny el que s’havia vist abans del descans.

Els locals es troben molt incòmodes i com a producte d’això arriba el tercer gol visitant. Nunes veu una targeta blava que l’envia a la banqueta. Ara els gallecs canvien de llançador. Àlex Rodríguez és qui ho prova. Amb un tir directe supera a Sergi Fernández pel 2-3. És el minut 30.15.

El partit s’ha convertit fa estona en un anar i venir constant amb molt contacte i per tant amb molta falta i força nervis. Carballeira és ara qui veu una targeta blava en el minut 30.22. Bargalló executa el llançament, però el seu xut va al pal. La bola va a la part dreta de l’atac local per on arriba Nil Roca en guanyar amb claredat la cursa amb la resta de jugadors dels dos equips. El d’Arenys fa un passi a Bargalló, qui no s’ha mogut d’on era, per rematar de primeres a l’escaire esquerre de la porteria rival. És l’empat a tres.

L’arbitratge té molta feina

Poc després, en el minut 30.42 els arbitres que com es pot comprovar avui han tingut molta feina, xiulen la quinzena falta als gallecs. El llançament el fa altre cop Bargalló i de nou l’atura el porter de Lloret de Mar. Els col•legiats fan repetir el llançament perquè el porter visitant s’ha mogut. En la segona ocasió Bargalló tornar a perdre el duel amb porter dels forasters.

El matx que ja és un desgavell des de fa una estona, rep una altra sotragada quan després de diverses ocasions de gol en les dues porteries, els àrbitres assenyalen la quinzena falta local. L’encarregat d’executar el llançament directe, torna a ser, òbviament, Àlex Rodríguez. El seu tir va al pal, però en el rebuig la bola li torna i ara si que pot superar al de Calvià. És el minut 36.52 quan puja al lluminós el 3-4.

En ple desconcert local, i quan encara no ha passat un minut des del darrer gol, arriba el 3-5 després d’un contraatac per l’esquerre conduït pel mateix Rodríguez qui supera a Sergi Fernández. És el minut 37.47.

El matx ha passat de desori a bogeria en un tres i no res. En el minut 38.16 Àlex Rodríguez rep una targeta blava, òbviament mot protestada pels gallecs. L’encarregat d’executar el llançament directe és Joao Rodrigues. El d’Oeiras amb una finta perfecta supera a Grau pel 4-5.

Alternança al marcador

Aquest quart gol dona ales als locals que posen setge a la porteria de Carles Grau. Producte de la pressió arribarà l’empat a 5. La jugada per l’esquerre de l’atac blaugrana és d’Ignacio Alabart qui després de desfer-se del seu defensor fa un passi a Nunes col·locat en el llindar de l’àrea escorat un mica del vèrtex superior dret. Fent una finta espectacular es desfà d’un defensor quedant-se sol davant Grau. Amb un xut a l’escaire esquerre supera el porter de Lloret en el minut 42 de partit.

Si el matx fins ara ha estat un carrusel d’emocions el que vindrà a partir d’ara supera tot el que s’ha vist. Estem en el tram final del matx. Queden poc més de 3 minuts de joc i els dos equips volen guanyar com sigui. A 3.15 per la fi, és Marc Grau qui veu una targeta blava, tot i les protestes de tota la banqueta gallega. Joao Rodríguez torna a ser qui fa el llançament i com abans supera amb claredat a Carles Grau. El Barça guanya 6-5.

A 2.52 Juan Copa demana un temps mort. Quan el joc es reprèn, els locals defensen en zona fent la coneguda defensa en quadre. Això sorprèn els gallecs i en una recuperació defensiva arribarà el setè gol local. Queden 2.20 per jugar-se quan Nunes, sortint per banda esquerra completament sol, abans d’arribar a l’àrea fa un xut molt fort, superant a Carles Grau per l’escaire esquerre, és el 7-5. Nou segons després, tot just en la jugada posterior a la sacada de centre, és Àlex Rodríguez qui fa un passi al centre de l’àrea des d’on remata Adroher el 7-6.

Dos minuts d’infart

Queden 2.11 de partit i això és una allau. Amb el dos equips amb 19 faltes, és a dir a una d’un nou llançament directe, Nunes comet penal quan queden per jugar-se 71 segons. L’encarregat d’executar la pena màxima és Carballeira. El d’A Coruña supera sense problemes a Sergi Fernández, empatant el matx a 7.

En uns moments de tensió i dramatisme, arribarà la vintena falta assenyalada als visitants, de nou es repeteixen les protestes i els crits des de la banqueta gallega, crits i protestes que, coses de la vida, no es produeixen quan són a favor seu, si més no curiós. Joao Rodrigues que estava assegut a la banqueta substitueix a Nunes per executar el llançament directe. Aquest cop el d’Oeiras no pot amb Grau, però la bola li torna a ell qui ara si supera al porter de Lloret. És el 8-7 que puja a l’electrònic quan resten er jugar-se seixanta-dos segons.

Juan Copa sembla que vol jugar amb 5 jugadors de pista, però immediatament desfà el canvi. El nerviosisme a les files gallegues es fa evident. Hi ha moments de descontrol, amb la banqueta visitant dempeus i tothom cridant, que recorden i molt a l’enrenou que hi havia en la cabina dels Germans Marx, només hi manca algú que demani un altre ou dur.

Finalment el tècnic gallec opta per fer jugar a cinc jugadors de pista quan manquen 23 segons de partit. Max Oruste pot rematar tot sol des de la banda dreta de l’atac foraster, però el seu xut surt força allunyat i molt per damunt de la porteria blaugrana. En els 8 segons 8 dècimes que manquen per disputar-se i encara que sembli mentida no passa res i l’increïble matx acaba amb victòria blaugrana!