Partidàs al Palau!!

Després d’un partit apassionant, el Barça ha aconseguit una extraordinària i treballada victòria davant d’un dels grans equips europeus de l’actualitat. El PSG es presentava al Palau amb tot el seu inacabable arsenal disposat a aconseguir derrotar als blaugranes. La bona feina defensiva i un Gonzalo Pérez de Vargas imperial han minimitzat a les estrelles franceses aconseguint, en una segona part molt ben plantejada per el tècnic local Carlos Ortega, en la qual els seus homes han millorat la defensa feta a la primera meitat mentre que en atac eren capaços de resoldre els problemes que els havia causat el grandiós partit que ha fet el porter visitant, Vincent Gerard. Un porter d’estil molt sobri, res a veure amb l’histriònic Thierry Omeyer, però igual d’efectiu.

Duel de porters

Que el partit era dels grans ho demostra el fet que els dos equips l’iniciaven amb cert nerviosisme i amb pèrdues de pilota que feien dels primers minuts un anar i venir sense sentit. Qui ho passava pitjor era Dika Mem que conscient de la seva importància en l’atac local, en el seu afany d’evitar les aturades de Gerard, estavellava les dues primeres rematades en els pals. Els francesos que com hem dit també començaven amb problemes en el seu joc anotarien primer gràcies a Nedim Remili. Els locals responien gràcies a Ludovic Fàbregas que aprofitava el rebot en el pal en la segona rematada de Mem per fer l’empat a 1.

Després d’un segon gol de Remili, també aprofitant un rebot després d’una aturada de Gonzalo, els blaugranes aconseguirien tot i un altre pal de Mem, un parcial 3-0 amb gols de Fàbregas, TImothey N’Guessan i Aleix Gómez, aquest des dels set metres, pel 4-2. La defensa local estava jugant força bé poc impressionada per l’atac francès en el qual destacava la poca participació de Nikola Karabatic, lluny de ser aquell lateral implacable de fa uns anys. Per part francesa cal parlar del partidàs que estava fent Gerard sota els pals, portant pel camí de l’amargura a jugadors normalment molt encertats com Aleix Gómez o el mateix Dika Mem. Un nou gol de Fàbregas augmenta el marge fins als 3 gols d’avantatge, 5-2, amb els homes de Carlos Ortega aprofitant una exclusió del mateix Remili.

Màxima igualtat

Els francesos es refaran amb un parcial 0-3 que culmina l’enorme Dainis Kristopans per l’empat a 5. Domen Makuc fa el sisè gol local, abans que empati des dels set metres, un altre vell conegut, Mikkel Hansen, tot just abans de l’únic gol en aquesta primera meitat de Mem, qui té molts problemes per superar a un immens Gerard. Dos gols més d’Hansen, avancen altre cop als visitants. Amb la manca dels gols que normalment arriben pel lateral dret, Ortega opta per treure a pista a Haniel Langaro. El brasiler respon a la confiança fent l’empat a 8. En defensa Luís Frade pateix la seva segona exclusió en el partit, circumstància que els francesos no poden aprofitar entre altres raons per culpa d’una aturada de Gonzalo que acabaria sent escollit “the man of the match”.

L’atac foraster porta força estona sense anotar i això fa que el duet tècnic, Raúl González i el segon entrenador dels francesos, Jota González, l’antic entrenador del BM Logroño, demanin temps mort. Tot i l’aturada, qui anota és Ángel Fernández, però els gols d’Elohim Prandy i Hansen capgiren el marcador, 9-10. Després de l’empat des dels set metres d’Aleix Gómez, torna a anotar Kristopans després d’agafar el rebuig de Gonzalo a xut de Prandi. Dika Mem, que comença a estar desesperat no supera la defensa francesa, sent Ali Zein qui empati a 11. El duel de porteries continua amb ajuda de les respectives defenses fins que Blaz Janc des de l’extrem dret fa el 12-11. Mathieu Grebille empata abans que un nou gol de Fernández posi als locals al davant. Ja en el tram final dels primers 30 minuts i després d’un temps mort parisenc Benoit Kounkod fa l’empat a 13 amb el qual s’arriba al descans.

Gonzalo impedeix que el PSG marxi al marcador

Tot fa preveure que la segona meitat serà encara més impressionant que la primera. No comencen bé les coses pels de casa. A una rematada, gairebé als núvols de Zein, li segueix una exclusió de Janc i un gol des dels set metres d’Hansen. Tot el que pot anar malament hi va. Però de cop les coses milloren. N’Guessan que no anotava des del 3-2, apareix per fer l’empat a 14. Es continuen trobant a faltar els gols de Mem, que avui no està trobant la manera de superar el malson que significa Gerard. Els locals tornen a ofuscar-se en atac, amb Gerard fent un parell d’aturades a N’Guessan, però no pot amb Aitor Ariño qui fa el 15-14. L’empat francès arriba de la mà de Karabatic.

Ara Gerard es converteix en el protagonista absolut del partit. Davant l’exhibició del porter de Woippy, ara li ha aturat un xut a Janc, els locals necessiten que Gonzalo faci màgia. El de Toledo apareix en un moment clau fent dues magnífiques aturades que permeten que els gols anotats de forma consecutiva per N’Guessan donin un marge de dos gols als de casa, 17-15. Raúl González torna a aturar el matx. Quan el partit es reprèn tot i una aturada de Gonzalo, el matx quedarà empatat amb gols de Luc Steins i Prandi després d’aturades de Gerard i pèrdues de pilota dels locals. Una nova aturada del porter de Woippy a un xut de Mem, facilita que els francesos tornin a manar al lluminós, 17-18, després d’un altre gol anotat per Prandi.

Dika Mem troba la solució per superar al porter visitant

Quan la situació és prou complicada, amb la defensa francesa fent una molt bona feina, Ariño s’inventa un fly amb Janc que aixeca el Palau. És l’antesala del segon gol en el partit de Mem. Aquest gol serà clau perquè li serveix per recuperar la moral al lateral blaugrana. A continuació qui anota és Fàbregas pel 20-18, abans que amb una mica de sort, Kritopans faci el 20-19. Ara Mem se sent més segur i els seus dos següents xuts superen a un desconcertat Gerard. El marge català ha arribat als tres de renda, 23-20. Reaccionen els visitants amb gol de Grebille, mantenint-se els tres amunt després de l’anotat per Melvyn Richardson, inèdit fins al moment.

Els visitants tornen a reaccionar amb gols d’Hansen i Remili, obligant Ortega a tallar el joc. Makuc qui torna a ser el central blaugrana, perd una pilota que podria haver significat l’empat, però Gonzalo ho evita amb una aturada genial en un contraatac de Luka Karabatic. Qui no perdona és Janc, 25-23. Anota el petit dels Karabatic, mentre que Aleix Gómez manté els dos amunt des dels set metres, 26-24.

Estem ja dins dels darrers cinc minuts del partit. Anota Steins, un central petit i molt mòbil. Un cop Mem ha descobert la fórmula per superar a Gerard, torna a anotar. Una aturada de Gonzalo és el preludi del 28-25 aconseguit per Makuc. Anota Luka Karabatic abans que ho torni a fer el central eslovè. Ja en el darrer minut anota Prandi quan manquen 10 segons per la botzina final. Temps suficient perquè els blaugranes l’aprofitin per fer arribar la pilota a mans de Mem qui tot just abans que soni la botzina supera a Gerard pel definitiu 30-27. Un gran resultat en un grandiós partit.

@PBBMeritxell

Estadística