Victòria molt treballada.

Com sempre que ha de jugar al Pavelló de la Torre Roja de Caldes, el Barça ha de treure la seva millor versió si vol emportar-se la victòria de la seva visita a la ciutat termal. I avui no ha estat diferent. L’equip dirigit per Eduard Candami no ha posat les coses fàcils a un equip que venia amb una mitjana de gols de vuit per partit després d’haver guanyat els cinc partits disputats fins al moment. En canvi els locals encara no coneixien la victòria.

Tots els factors indicaven que el matx seria senzill pels forasters, però res d’això ha passat a l’hora de la veritat. Els blaugranes s’han hagut d’escarrassar, posar-se el vestit de feina i treballar de valent per aconseguir, com així ha acabat passant, la seva sisena victòria a la competició.

S’avancen els blaugranes

L’enfrontament ha estat molt igualat des de la sacada inicial. Els locals posaven a prova molt aviat a Sergi Fernández, però es trobaven al porter de Calvià molt atent. Per la seva part, els blaugranes intentaven portar la iniciativa, però les seves arribades no eren prou clares per trobar bones situacions de gol. De fet els seus tirs eren o bé rebutjats pels jugadors locals o bé aturats per un immens Gerard Camps que no deixava escletxes per on superar-los. De fet, les jugades visitants s’havien de resoldre en moltes ocasions de forma individual per l’aferrissada i enganxosa defensa local.

El matx ha mantingut aquest ritme una bona estona, fins que en el minut 16.57 arribava el primer gol del matx. Ha estat una jugada conduïda per banda dreta per Nil Roca. Un cop travessada la línia de mitja pista ha fet un passi al mig on es trobava Helder Nunes. El de Barcelos, gairebé al primer toc, ha fet un passi altre cop a la seva dreta on estava Sergi Llorca situat al llindar de l’àrea qui ha fet una passada al mig on era Sergi Llorca. El de Caldes a la mitja volta ha rematat fent impossible que Camps arribés a temps d’evitar el gol. Era el minut 16.57 quan l’1-0 pujava al marcador.

Sergi Fernández un mur infranquejable

La fesomia del matx no ha canviat gens. Els locals han continuat buscant les pessigolles als blaugranes, però es trobaven a un immens Sergi Fernández quan eren capaços de rematar a porta. Amb un Pau Bargalló molt incisiu, arribava el segon gol visitant. Ha estat una jugada per banda esquerra conduïda per Ignacio Alabart. El d’A Corunya un cop ha superat la línia de mitja pista ha fet un passi a la seva dreta on es trobava el de Sant Sadurní que de primeres ha rematat a l’escaire esquerre de la porteria de Camps. Era el minut 21.58 quan el 0-2 pujava al lluminós.

A partir d’aquest segon gol visitant, els locals han reaccionat tot provocant una jugada que els ha sortit prou bé. Un embolic dins de l’àrea visitant ha acabat amb penal assenyalat a favor dels locals i amb targeta blava a Matías Pascual quan quedaven 2.17 per la mitja part. El llançament l’ha fet Cristian Rodríguez qui no ha pogut superar a un esplèndid Sergi Fernández. Els blaugranes han resistit perfectament l’assetjament al qual s’han vist sotmesos en tenir un jugador menys a pista durant els dos minuts reglamentaris. Tot i els intents locals s’ha arribat a la fi de la primera meitat sense que es tornés a moure el lluminós.

Bargalló fa el seu gol 200 a l’OK Lliga

Si el Caldes volia tenir opcions de victòria, havia de sortir per totes a la segona meitat i així ha estat. Amb l’equip local prenent la iniciativa en el joc, molt aviat arribava el gol dels homes de Candami. Ha estat una jugada molt embolicada, amb rematades al pal i aturades del de Calvià fins que ha quedat la bola solta que Alabart no ha pogut treure i en canvi sí que ha controlat Cristian Rodríguez qui, des de molt a prop, xutava tot superant per alt al porter blaugrana. Era el minut 26.54 quan l’1-2 pujava a l’electrònic.

Tot i que des de la represa el ritme de joc blaugrana estava sent inferior a l’habitual, els d’Edu Castro han estat capaços de reaccionar. Poc després arribava una claríssima oportunitat de Bargalló que Gerard Camps ha tret de forma miraculosa. Gairebé un minut i mig després del gol local arribava un altre gol aquest cop dels blaugranes. Una clara falta de Cristian Rodríguez, ha estat castigada amb targeta blava i llançament directe. L’execució l’ha fet Bargalló qui en primera instància no ha superat al porter local, però en el rebuig la bola li ha tornat al de Sant Sadurní qui amb un xut a l’escaire esquerre superava a Camps. Era el minut 48.31 quan l’1-3 pujava al marcador. Amb aquest gol, Bargalló arribava als 200 a l’OK Lliga, aconseguits en 223 partits disputats.

Toca suar per emportar-se la victòria

A partir d’aquí el matx ha tornat on era. Domini altern amb els dos equips treballant força bé al darrere i amb els locals que alternaven la defensa individual amb la defensa zonal intentant despistar l’atac blaugrana. En el minut 36.40 s’assenyalava penal en una clara falta rebuda per Matías Pascual. El de San Juan de la Frontera ha estat l’encarregat d’executar-lo, però el seu tir surt fora de la porteria local. El matx ha continuat amb els dos equips treballant millor en defensa que en atac, amb els blaugranes fent el seu joc de passada buscant les combinacions. Les arribades locals, molt directes, trobaven a un encertat Sergi Fernández qui no els hi permetia res de res.

En el minut 40.39 es produïa la desena falta local. De nou és Matías Pascual qui s’encarrega del llançament, però torna a perdre el duel davant un encertat Camps. En el tram final del matx, els visitants han tret el millor de si mateixos fent un gran esforç en defensa, no permetent gairebé cap rematada a uns locals a qui els pesava i força la marxa del rellotge. En canvi els blaugranes allargaven les jugades per fer rematades que posaven a prova al porter local que responia de forma acurada. Ja en els tres minuts finals, amb uns locals un pèl esbojarrats, era Bargalló qui disposava de dues clares ocasions que no han fructificat acabant-se el matx amb victòria forastera per mantenir-se al capdavant de la classificació.

@FCBhoquei