Victòria de molt caràcter

Per segon cop en tres dies, el Barça s’ha vist sotmès a un partit enormement físic amb un desgast enorme que demanava sang freda i prendre les decisions de forma adequada. Com el proppassat dimarts, els homes de Sarunas Jasikevicius han demostrat de quina pasta estan fets, aconseguint una victòria en una pista molt complicada. Com en el cas de l’equip grec, els avui visitants han necessitat una pròrroga de la qual han sortit vencedors perquè en cap moment han abaixat els braços.

Problemes per aturar el joc físic que planteja el Mònaco

Des del salt inicial s’ha vist com anirien les coses avui. Amb els locals molt intensos, el rebot defensiu blaugrana començava sent atacat pels físics jugadors locals. Una cistella i un triple, aquest de Yakuba Ouattara, donaven el primer cop de mà dels homes de Zvezdan Mitrovic. El matx s’aturava uns minuts per problemes a la taula, fins que un cop reprès el joc arribava la primera cistella visitant, Nikola Mirotic, pel 5-2. Els blaugranes reaccionaven força bé i amb cistelles de Cory Higgins i Brandon Davies ajustaven el resultat, 7-6.

Continuen els problemes a la pintura visitant on l’envergadura de Donatas Motiejunas és una molèstia pel joc interior dels barcelonistes. Entre Mirotic i Rokas Jokubaitis, titular avui, mantenen les coses sota control, després de quatre punts del montenegrí i una cistella del jove lituà, 13-12. Serà a partir d’aleshores quan, coincidint amb una intensificació dels problemes en el rebot defensiu visitant, es produeix una embranzida local gràcies sobretot a un vell conegut, Will Thomas, qui anotarà fins i tot un triple per donar fins a deu punts de renda, després d’un parcial dels monegascos de 9-0, pel 22-12 amb el qual s’acaba el primer capítol.

L’equip recupera el rebot defensiu

A l’inici del segon acte, les coses canvien lleugerament. Nick Calathes transforma el primer triple català, aprofitant que li donen uns metres. A continuació anota Pierre Oriola pel 22-17. El rebot defensiu per fi millora, curiosament gràcies a l’aportació de Calathes qui a més tornarà a transformar un triple que atenua la cistella amb addicional que havia aconseguit Donta Hall, 25-20.

Un mal atac blaugrana és aprofitat per Paris Lee per anotar de tres, tornant als vuit punts amunt pels locals, 28-20. Això obliga a en Saras a demanar un temps mort. Anoten Davies i Kyle Kuric, aquest des de la línia, rebaixant el marge local, 28-24. Entre Nigel Hayes-Davis i Davies, deixen el marge local en dos punts, 30-28. Un tir lliure d’Higgins i una cistella després de rebot ofensiu de Mirotic tornen a deixar la renda local en un sol punt, abans que un triple anotat per Mike James l’augmenti fins al 35-31 amb el qual s’arriba al descans.

Els blaugranes s’avancen al marcador

Els blaugranes surten a la segona meitat amb les piles carregades. Dos tirs lliures de Davies són el primer avís, 35-33, però un triple d’Ouattara vol desfer la recuperació forastera. Calathes continua atrapant rebots i a més transforma un nou triple pel 37-36. La resposta arriba d’un vell conegut, Leo Westermann, també de tres tot donant 6 punts de renda als seus. Un cop de palmell de Mirotic serveix per mantenir l’esperit visitant. Els catalans continuen bregant davant el desplegament físic d’uns monegascos incansables. A partir d’una esmaixada de Davies, s’entrarà en una bona fase de l’atac català que deixa amb molts dubtes als homes de Mitrovic.

Un triple de Nico Laprovittola i cinc punts més, cistella i triple, del pivot de Philadelphia empaten el matx a 48 davant la sorpresa d’uns locals que no s’ho acaben de creure. Un triple de Rob Gray vol ser un cop de puny sobre la taula, però Hayes-Davis el respon també de tres sense immutar-se, 51-51. Davant la sorpresa de tota la Salle Gaston Médecin, el matx patirà un dramàtic gir de guió. Després de només un tir lliure anotat pels locals, un nou triple foraster, ara de Rolands Smits, posa als blaugranes al davant per primer cop en el partit. Els locals empaten a 9 dècimes per la fi del quart, després d’una jugada que els locals consideren fora de temps. Un rebot ofensiu li permet a Davies fer el 54-56 amb el qual s’arriba al darrer capítol. Cal dir que els àrbitres confirmen la validesa de la cistella blaugrana en la revisió que fan a l’instant replay.

Rambo Davies estel·lar!

Tot i certs problemes en el rebot defensiu i en el tir, les coses segueixen bé pels forasters. Un segon triple de Laprovittola i una cistella de contraatac de Mirotic eleven el marge visitant fins als cinc punts, 56-61. Avantatge que continua creixent després d’un tercer triple del base de Morón. Un tap de Hall a Calathes serà l’inici de la recuperació local. Un triple de Westermann retalla a la meitat el marge visitant, 61-64. Els blaugranes fallaran un parell de triples i això permet que els locals acabin capgirant el marcador amb un triple excepcional de Mike James, 65-64.

Davies, jugador clau avui pels blaugranes, avança als visitants. Un nou triple de Westermann, amb dedicatòria especial, dona dos punts de renda als monegascos, 68-66. Tres tirs lliures de Laprovittiola capgiren les coses, 68-69. Will Thomas fallarà un addicional. Laprovittola i Westermann intercanvien triples fallats fins que Davies anota pel 70-71. Ara cada jugada val mig partit. Un rebot ofensiu de Hall permetrà que Will Thomas anoti dos tirs lliures per avançar als seus.

Després de l’atac malbaratat pels forasters, James des de la línia amplia la renda local, 74-71 a manca de 20 segons. Temps mort blaugrana. En tres segons Davies anota una cistella. L’obligada falta personal que han de fer els blaugranes cau sobre Westermann, que no dedica a ningú l’errada en el segon tir lliure, 75-73. La darrera jugada serà clau. Higgins penetra en la pintura i el seu tir desequilibrat no entra ni de conya, però el rebot és per Davies, qui seguia la jugada. El seu tir recolzant-se en el tauler, serveix per empatar a 75 quan queden només 2 segons per la fi. Temps mort local. La jugada és per James qui falla el triple que prova. El matx va a la pròrroga.

Dos tirs lliures que valen una victòria

Després d’una nova errada en un triple de Westermann, arriba una cistella de Mirotic a la qual seguirà un triple de Calathes pel 75-80 a 3.34 per la fi del temps afegit. A una cistella fàcil de James la segueixen dos tirs lliures transformats per Davies, qui continua el seu estel·lar partit. En la jugada local, els monegascos atrapen fins a tres rebots ofensius fins que anota Will Thomas pel 79-82.

A un triple fallat per Davies, li segueix un rebot defensiu del mateix Davies. A continuació perd la pilota Calathes abans que James rebi falta personal en un intent triple. El nord-americà fallarà el segon. L’atac blaugrana acaba amb pèrdua de possessió per part de Davies. Els locals tenen l’atac per capgirar el marcador, però no ho faran perquè Alpha Diallo comet passes. Higgins falla un tir lliure, 81-83 abans que Westermann torni a fallar en un triple. En l’atac blaugrana falla el tir Calathes, però el rebot és per Hayes-Davis que ha entrat fa poc per Laprovittola. La jugada acaba a un segon per jugar-se amb Higgins llançant i anotant dos tirs lliures pel 81-85. El partit s’acabarà amb victòria forastera després del temps mort demanat per Mitrovic i el triple fallat per James.

@FCBbasket

Estadística