Victòria de caràcter

Després d’un veritable thriller, el Barça ha aconseguit continuar invicte a l’Eurolliga al guanyar apuradament a l’Olympiacos. Tal com s’esperava el partit ha estat duríssim, amb les defenses superant als atacs en les dues pintures en moltes fases del partit. Costava tant fer una cistella que cada una era celebrada com si fos la decisiva. Els blaugranes havien de lluitar fins a l’extenuació per cada punt, perquè costava sang, suor i llàgrimes anotar i per això han celebrat una victòria que ha arribat, com no podia ser d’altra manera, després d’una electritzant pròrroga que s’ha decidit per un sol punt. En definitiva, un duel espectacular en una competició que promet moltes emocions.

Avui els tirs no entren

El matx començava amb els dos equips fent gala del seu físic. Els locals no estaven bé en el triple, segurament per l’agressiva defensa que tenien al davant. En compensació els grecs no trobaven posicions clares per llançar perquè tampoc la defensa local no ho permetia. Per això el marcador era paupèrrim, 6-6, després de cinc minuts de joc. Pels locals havien anotat Nick Calathes i Cory Higgins al culminar dos contraatacs que havien arribat gràcies a la pressió defensiva que feien els blaugranes i dos tirs lliures de Nigel Hayes-Davis.

Un triple amb addicional anotat per Tyler Dorsey donava el primer avantatge del partit amb cara i ulls en aquest cas als visitants, 6-10. Eren moments brillants de l’atac portuari, perquè a continuació era Kostas Sloukas qui també de triple augmentava la renda forastera fins als set punts, 6-13. Els locals ho passaven molt malament en atac. Es necessitava algú amb determinació com la mostrada per Higgins i Rokas Jokubaitis per anotar dues cistelles que al cap i la fi serveixen per mantenir les coses com estan al final dels primers 10 minuts, 10-17.

Les defenses superen els atacs

El segon període comença amb la mateixa fesomia. Els atacs pateixen força davant unes defenses molt ajustades. Hi ha una cosa que si funciona bé pels de casa i és el rebot defensiu. Tot i això, els grecs després d’una cistella de contraatac de Calathes, altre contraatac, allarguen el seu avantatge fins als vuit punts, 12-20. Renda que es reduirà gràcies a la bona feina que els locals fan en la seva pintura i a les cistelles que anoten Kuric i un espectacular Brandon Davies que està patint molt per l’envergadura de Moustapha Fall. El de Philadelphia troba la manera d’anotar, primer de contraatac i més tard al pal baix pel 18-20, obligant a Georgios Bartzokas, un vell conegut, a demanar temps mort.

Una cistella amb addicional de Livio Jean-Charles, trenca la ratxa local, abans que arribi el primer punt de tir fins ara en el partit anotat per Nikola Mirotic, òbviament la peça de caça que tenen els grecs entre cella i cella. Anoten els forasters mentre fa el mateix Higgins des de la línia per mantenir els quatre punts de diferència. Quan la renda grega torna a créixer, 21-27, és quan Saras demana el seu temps mort. Pierre Oriola, a base de cor, pot anotar abans que faci el mateix Nico Laprovittola, amb resposta grega en forma de triple d’un altre vell conegut Sahsa Vezenkov. L’argentí aporta un parell més de punts ara des de la línia pel 27-32 que hi ha al lluminós quan acaba la primera meitat.

El Barça s’avança al marcador

Ja en la segona part, els blaugranes premen l’accelerador perquè han de millorar en atac si volen tenir opcions de victòria. Les coses comencen bé perquè si en la primera part havien fet un paupèrrim 0 de 12 en triples, ara anoten els dos primers triples que proven Kuric i Mirotic. La defensa blaugrana continua treballant bé i això permet que una nova cistella del de Pogdorica posi als locals al davant per primer cop en el partit, 35-34. Per uns moments l’eufòria local treu de polleguera als grecs que no poden aturar el ritme català. Anota Davies, amb Fall al davant, i repeteix Mirotic i insisteix el de Philadelphia per completar un parcial 14-2 que obliga a Bartzokas a tallar el matx quan queden 5.14 per la fi del tercer període, amb 41-34 al lluminós.

El joc es reprèn amb cistella grega resposta per Calathes. Mirotic fa el mateix per mantenir la renda de set punts pels locals. Després d’una nova bona defensa i dos tirs lliures del macedoni, la renda local fins i tot augmenta, 47-38. El màxim avantatge en el partit dura poc perquè Tyler Dorsey transforma el seu segon triple, 47-41. Torna a anotar Higgins, però ho fa abans de dues jugades de cistella i addicional pels forasters , Kostas Sloukas i Fall, per deixar el resultat força ajustat, 49-47. Aquesta reacció visitant té la seva resposta en un parell de bones defenses locals que culminen amb dos triples consecutius, Higgins i Davies, pel 55-47 que hi ha a l’electrònic al final del tercer capítol.

Les errades en el tir porten el partit a la pròrroga

A l’inici del darrer període, les coses canvien. L’únic que funciona bé pels locals és el rebot defensiu, perquè de nou es fallen els triples. Tot i les errades, el marge es manté gràcies a Oriola, fins que un triple de Giannolulis Larentzakis, redueixi dràsticament la renda local, 58-52. Continuen les errades en el triple i després d’una nova cistella visitant, el tècnic lituà talla el partit. Amb les coses molt ajustades, ara és Calathes qui falla un tir lliure, mentre que Sloukas anota els dos que llança per ajustar encara més el resultat, 59-58.

Ara el matx està en aquella fase en la qual cada punt és mig partit. Davies fa una esmaixada abans que Larentzakis anoti el seu segon i darrer triple de la nit, per l’empat a 61. Mirotic anota primer una cistella i després dos tirs lliures, però entre Shaquelle McKissic i Hassan Martin responen per l’empat ara a 65. L’atac blaugrana falla després de temps mort i això permet als forasters avançar-se amb cistella de Vezenkov. Primer Mirotic i després Larentzakis rivalitzen amb triples fallats fins que dos tirs lliures de Kuric empaten a 67 quan queden 33 segons per jugar-se. Davies falla un triple, amb rebot de Calathes qui conquereix la darrera possessió. El tir d’Higgins no entra i el partit va a la pròrroga.

Un tir lliure que val una victòria

El temps afegit comença amb un triple obert de Rolands Smits que troba el ferro i amb cistella grega. Empata el matx Kuric, amb Jasikevisius ordenant canvis d’handbol entre el d’Indiana i Hayes-Davis. Vezenkov falla un tir lliure que tindrà la seva importància. Calathes ara no falla des de la línia i després d’una cistella de Mirotic, els locals manen de tres, 73-70. Sloukas falla un tir i això permet que Mirotic des de la línia elevi la renda als cinc punts, 75-70. Situació d’emergència pels grecs que Bartzokas talla amb un temps mort. Els grecs anotaran, McKissic i Sloukas, aquest des de la línia, mentre que Calathes falla el seu tir, sent de nou Mirotic qui des de la línia dona tres punts de renda pels locals, 77-74.

Dorsey anota des de la línia sense error per mantenir el punt de renda local, mentre que Calathes torna a fallar el seu tir. Tot i el rebot ofensiu conquerit per Mirotic, els blaugranes no anoten i de nou és Dorsey qui des de la línia avança als visitants, 77-78. L’atac local acaba amb tir fallat amb Oriola capturant el rebot clau i alhora treu falta personal convertint el dos tirs lliures per donar l’avantatge al seu equip. Us en recordeu d’aquell tir lliure fallat per Vezenkov? Queden set segons i l’atac grec és comandat per Sloukas que s’ho fa tot sol. La defensa local és perfecta i el seu tir no té cap possibilitat d’entrar. El dur matx acaba amb victòria local i amb el Barça liderant l’Eurolliga després de tres jornades.

@PBBMeritxell

Estadística