Festival de gols al Palau.

Nova victòria d’un Barça ambiciós, dominador i eficaç davant de porta, tot i la bona actuació de Marc Grau, el porter dels alcoians. Avui el PAS Alcoi ha fet el partit habitual que fan els equips quan juguen al Palau Blaugrana. Armats al darrere, fortes defenses, esperant que arribi la seva oportunitat per sorprendre els locals. Aquest guió ha durat els 50 minuts de joc, perquè el domini blaugrana, salpicat amb algun contraatac perillós per culpa d’alguna pèrdua de pilota amb la defensa no massa ben posicionada per part local, ha estat constant tot el partit.

Matias Pascual, obre el marcador

De fet, el matx començava amb un Barça incisiu que provava de superar a Grau amb rematades dels dos portuguesos, Helder Nunes i Joao Rodrigues. Molt aviat tenia una contra perillosa l’equip visitant amb arribada de l’italià Felipe Baieli, que Aitor Egurrola salvava amb solvència. Tot el joc i tot el desgast era per un Barça que de moment no trobava la manera de superar al porter visitant. Amb Nunes de principal referència rematadora, el veterà Baieli tornava a gaudir d’una molt clara oportunitat que salvava el porter barceloní.

En el minut 6.52 comença la rotació habitual a les files locals. Un cop completada, no tardarà a arribar el primer gol local. És el minut 9.38 quan després d’una doble rematada Matías Pascual supera a Grau. El de San Juan de la Frontera, fa una jugada tot sol en la qual arriba a passar per darrere a porteria alcoiana, un cop fet un gir per banda esquerra del seu atac, xuta obligant Grau a fer una gran aturada, la bola queda morta al mig de l’àrea mentre Nil Roca i els defensors locals intenten controlar-la, finalment qui s’emporta la bola, fent del més llest de la classe, és l’argentí qui torna a rematar i aprofitant que Grau està mig tapat per l’embolic que hi ha a l’àrea fa l’1-0.

Continua l’allau blaugrana

Un cop oberta la llauna, el tècnic visitant, Lorenzo Pastor, demana temps mort. A partir de la pausa, les coses continuaran igual perquè el partit no pateix cap canvi en el pla de joc dels forasters i com a conseqüència el domini del matx continua sent total per part dels homes d’Edu Castro. Els blaugranes continuen assetjant la porteria dels salesians i després de diverses rematades amb perill arriba el segon gol. Torna a ser Matías Pascual qui circulant per banda esquerra del seu atac fa una passada aixecant la bola que Nil Roca desvia de volea superant per la seva dreta a Marc Grau. És el minut 13 de partit quan al lluminós puja el 2-0.

El matx continua sense cap variació, però els blaugranes estan traient poc profit del seu domini i això obliga al tècnic de Vigo a demanar un temps mort. Tot i el domini local, les rematades blaugranes no tornen a superar a un Grau molt encertat que evita que les nombroses oportunitats locals fructifiquin.

Ja en el tram final del primer temps, arriba un nou gol. Ara és Nunes qui patina lliure de marca fa una rematada, el seu xut l’atura Grau en primera instància la bola la torna a dominis del de Barcelos, qui es troba d’esquena a la porteria visitant. Finalment fa un passi a la seva esquerra on està tot sol Pau Bargalló. El de Sant Sadurní xuta a l’escaire dret superant, ara si, a Grau. És el minut 21.13 quan el 3-0 puja a l’electrònic.

Poc després, en el minut 22.09 arribarà el 4-0. És una jugada d’Ignacio Alabart des de darrere la porteria salesiana. El d’A Coruña entra a l’àrea per banda esquerra del seu atac fent un passi a l’altra banda, la dreta on és tot sol Matías Pascual. L’argentí tal com li arriba la bola xuta de mitja volta a l’escaire esquerre de la porteria de Grau qui no arriba a temps d’evitar que la bola ultrapassi la línia de gol. S’arriba a la fi de la primera part sense que es torni a moure el marcador.

Un Barça sense rival

La segona meitat hauria de veure’s un Alcoi més incisiu, vista la marxa del marcador. I això sembla que serà així per una rematada visitant que arriba quan s’ha disputat 1 minut 9 segons de la segona part. Però és un miratge perquè tot torna a ser com en els primers vint-i-cinc minuts de joc. L’Alcoi a la cova, inclús en alguns atacs defensant en quadre, esperant que la desesperació local els permeti anotar.

El cert és que aquest tipus de partit no té cap sentit perquè els blaugranes dominen clarament en el marcador, però així de poruc és el plantejament de Pastor. Els fets semblen que li donen una part de raó, perquè sense fer res en atac disposaran d’un llançament directe producte de la desena falta local assenyalada en el minut 29.39 de partit. L’encarregat del llançament és el jove Ivan Morales, davant seu el veterà Aitor Egurrola. El jove procedent de l’Arenys de Munt, intenta sorprendre el porter blaugrana amb un xut directe, però la bola surt fora per la banda esquerra de la porteria local.

El guió del matx continua sense variar gens ni mica, fins que en el minut 35.11 els àrbitres assenyalen la desena falta alcoiana. L’encarregat d’executar el tir directe és Bargalló qui tot i fer una finta no pot superar a Grau. Després d’una oportunitat visitant ben resolta per Egurrola, arriba el cinquè gol local. Una falta a uns cinc metres del vèrtex superior de l’àrea visitant, és tocada per Sergi Panadero cap enrere on es troba Nunes. El de Barcelos fa un xut ras, fort i sec que sorprèn Grau tapat per la presència dels seus propis defensors i la de Sergi Llorca qui intenta guanyar la posició. És el minut 36.05 quan al lluminós apareix el 5-0.

Golejada i clara victòria local

Com era d’esperar, el nou gol local no canvia gens les coses i el matx continua sent en la pràctica un monòleg blaugrana. Els locals, fidels al seu estil, no permeten res en defensa als rivals, però el seu esforç defenisu els fa cometre la catorzena falta a 6.16 per la fi. Un minut més tard, fan la quinzena i això dona l’oportunitat Baieli a provar sort. I en aquest cas, la moneda surt cara. L’italià amb un llançament a mitjana alçada supera a Egurrola. És el 5-1 que arriba en el minut 44.45. El joc continua sense variacions fins que una clara falta de Baieli és castigada amb targeta blava. El llançament directe és executat amb mestria per Alabart qui amb una finta es desfà de Grau per fer el 6-1 en el minut 45.56.

Sembla que els salesians desperten fins al punt de tenir un parell de rematades que treu perfectament Egurrola. A 2.39 per la fi s’assenyala la quinzena falta visitant. El tir directe l’executa Matías Pascual qui com abans Alabart amb una finta es desfà de Grau per fer el 7-1. Ja amb el matx completament decidit, Lorenzo Pastor decideix canviar al porter. Donant descans a Grau fa entrar en el seu lloc al jove Marc Castañer.

Els locals continuen jugant amb el ritme molt alt, tot i quedar poc pel final del matx. Producte del seu atac arribarà el darrer gol local. Una jugada per banda esquerra de Nil Roca, acaba amb un passi enrere fins al vèrtex superior on és Serrgi Llorca qui amb un tir dur supera a Castañer. És el definitiu 8-1 que puja al marcador en el minut 48.06. En el poc que queda no es produeix cap altra rematada i el partit finalitza amb la clara victòria dels locals.

@PBBMeritxell