Invictes una jornada més

El Barça continua invicte a l’ACB després de la seva victòria sense brillantor al Palacio Municipal de Deportes San Pablo. Els blaugranes encaraven la visita a Sevilla amb la confiança de no trobar-se a un equip en la seva millor versió. I així ha estat al començament. Però a mesura que avançava el matx les coses s’han anat complicant per culpa de la inferioritat en defensa, on Marko Todorovic treia els colors al joc interior blaugrana. Els homes de Saras Jasikevicius han hagut de negociar el resultat amb experiència i ofici fins que ja en el tram final dels quaranta minuts han pogut obrir una escletxa de setze punts de renda que els ha permès dues coses, la primera fer jugar als joves Michael Caicedo i Agustín Ubal i la segona arribar sense patir al final del matx.

Inici amb domini blaugrana

Com hem dit, les coses començaven molt bé pels forasters. Aprofitant les errades bètiques, els blaugranes marxaven 0-8 després d’un parell de triples, Sergi Martínez i Nigel Hayes-Davis i una cistella de Nick Calathes. Tot semblava anar de cara, però les coses s’han torçat poc després. Els triples ara no entraven, ni Cory Higgins, ni Calathes encertaven mentre que si ho feien Pablo Almazán i Todorovic pels locals. El matx s’ajustava i a més propiciava que la defensa bètica millorés.

Entre Higgins i Brandon Davies mantenen els quatre punts de renda, que seran cinc després d’un triple de Nico Laprovittola, 10-15. El rebot defensiu comença a ser un problema, malgrat això, el domini al lluminós continua sent blaugrana. De nou l’entrada de Rokas Jokubaitis com va passar dijous passat a Munich, coincideix amb una revifada blaugrana capitanejada pel jove lituà. Seus són els quatre punts, cistella i dos tirs lliures, que estiren la renda visitant fins als sis punts, 13-19. Dos tirs lliures de Dairys Bertans deixen el 15-19 que hi ha al marcador quan s’acaba el primer capítol.

Tornen els problemes amb el rebot defensiu

El partit s’ajusta més al començament del segon període. Un triple fallat per Laprovittola permet als verds i blancs reduir la renda del rival a dos punts. Refent-se de l’errada anterior, Laprovittola ho soluciona amb un triple. Però els problemes en el rebot defensiu s’aguditzen. Ningú pot aturar a Todorovic sota el tauler blaugrana i això comença a ser greu. Guanyant tan sols de tres, 19-22, el tècnic lituà ha de demanar temps mort. Uns bons minuts de Kyle Kuric recondueixen la situació. Tres tirs lliures i una cistella en contraatac donen vuit punts de renda als blaugranes, 19-27.

Després d’una cistella de Laprovittola, és Joan Plaza, el tècnic bètic, qui demana temps mort. El rebot defensiu blaugrana no millora, però els locals no estan massa encertats en el llançament i això permet que Hayes-Davis després de rebot ofensiu elevi el marge català als 10 punts, 23-33. Un parell d’atacs blaugranes mal resolts permeten als andalusos, que s’aprofiten de la feblesa sota l’anella d’un Barça poc recognoscible, reduir altre cop a només sis punts l’avantatge foraster, 27-33. Saras ha de tallar el partit. Tot i la pausa les coses continuen complicant-se perquè el problema en el rebot defensiu arriba ja a la categoria de drama. Anota Higgins un tir lliure i després que els locals fallin el seu atac un triple miraculós de Calathes deixa en vuit punts la renda forastera que no canviarà en els 3 darrers segons de la primera part, 29-37.

Smits no falla mai!

La segona meitat comença amb un Barça encertat en atac. Primer Davies i més tard Higgins fan arribar la renda altre cop als 10 punts, 31-41. Un triple de Vitto Brown rearma als locals que ara perden de cinc, 36-41. Entre Pierre Oriola i Calathes mantenen les coses sota control, 38-45. Amb els visitants havent fet tres faltes personals, Plaza rep una falta tècnica per protestar per les faltes rebudes quan el seu equip en porta una menys que els visitants. Higgins transforma el tir lliure per fer arribar la renda als vuit punts, 38-46.

A partir d’aquí, els homes de Sara entren en una fase de desencert atacant. El marge que ara tenen és de cinc punts abans que aparegui una cistella marca de la casa de Kuric. La renda blaugrana que ara és de set punts després d’una cistella de Smits, tot cor en la lluita sota els taulers, arribarà als nou gràcies a un contraatac del d’Indiana amb recuperació en defensa del letó, 43-52. Tot i el marge aconseguit, en Saras no se’n refia i demana un temps mort. Una cistella amb addicional del georgià Bega Burjanadze retalla el marge català fins als sis punts, 46-52. Jokubaitis anota un tir lliure, abans que Kuric anoti els dos tirs lliures pel 49-55. Després d’un sol tir lliure anotat per Shannon Evans, una cistella amb rebot ofensiu de Smits dona als forasters set punts de renda quan s’arriba a la fi del tercer capítol, 50-57.

Minuts per Caicedo i Ubal

Els locals volen esgotar les seves opcions i surten per totes en el darrer període. Anota Todorovic qui comença a ser un malson, però la resposta blaugrana és demolidora. Triple de Laprovittola i triple de Smits pel 52-63. Màxima renda fins al moment pels forasters. Un triple de Pepe Pozas vol ser el revulsiu que necessiten els locals, però no tindrà continuïtat. Torna a anotar Laprovittola, ara de dos, i a continuació Jokubaitis transforma un parell de tirs lliures, 55-67. La renda blaugrana continua creixent.

En ple desconcert local, dues cistelles més d’Higgins fan arribar l’avantatge als setze punts, 55-71, que pels bètics ja és inassumible. A 4.40 per la fi, Saras envia un missatge de donar el matx per acabat fent entrar a Caicedo per Higgins. Amb el d’Inca a pista, els visitants continuen dominant sense problemes. Anota Smits i a continuació és el mateix Caicedo qui fa el 59-75 a 2.46 per la fi. Un nou triple de Smits deixa el marge en 19 punts, el màxim avantatge aconseguit pels blaugranes en el partit. Plaza demana un temps mort que aprofita Jasikevicius per substituir a Calathes per l’uruguaià Ubal. Burjanadze farà la darrera cistella del matx pel 61-78 final.

@FCBbasket

Estadística