Victòria blaugrana en un bon partit.

En un partit molt entretingut gràcies al plantejament d’un CH Palafrugell valent i ambiciós, la classe i l’estat de forma dels blaugranes ha estat determinant. Tot i l’evident superioritat local que s’ha anat veient durant els 50 minuts de joc, els homes de Xavier Garcia no li han perdut la cara al partit i han continuat jugant com ho estaven fent, amb voluntat de plantar cara i alhora intentant crear ocasions de gol.

Joc vistós d’inici

Efectivament, el matx començava amb un equip visitant que buscava mantenir un ritme alt de joc que produïssin errades en defensa dels locals. Malgrat aquest agosarat plantejament, no tardava a arribar el primer gol local. De fet el gol s’ha produït en el primer atac local que acabava amb rematada. Era una llarga combinació de l’atac barcelonista fins que Pau Bargalló se situa en el seu cau preferit al darrere de la porteria rival. Amb els companys oferint-se, acaba per fer una passada que recull Matías Pascual. La rematada de l’argentí és aturada per Xavier Puigbí, però amb la mala sort que la bola li torna al jugador de San Juan de la Frontera. La nova rematada ja és imparable pel porter foraster. És el minut 2.05 quan puja al lluminós l’1-0.

El gol local no immuta gent als visitants que continuen imprimint un ritme alt de joc del qual s’afavoreix també l’equip blaugrana acostumat a aquest tipus de joc. De fet el partit és alegre i força vistós per l’espectador. Després de diverses rematades dels dos equips, arriba l’empat. Producte de la pressió local, una jugada en atac d’Ignacio Alabart acaba amb un rebuig que alhora és una passada que troba desmarcat i tot sol a l’italià Franco Ceschin situat a l’esquerre del seu atac poc abans de travessar la línia de mitja pista. Després de superar-la fa un tir creuat aprofitant la seva solitud. El seu tir acaba superant a Sergi Fernández per sota. És el minut 6.23.

El Palafrugell no ho posa gens fàcil

Gairebé minut i mig més tard, en el 8, es produeix una falta de Bargalló dintre de l’àrea que els àrbitres sancionen com a penal. El llançament el fa Sergi Canet qui supera al porter de Calvià, 1-2. Edu Castro ordena les rotacions habituals, però hi ha quelcom que no li agrada i demana temps mort en el minut 11.47. Poc després, una empenta dintre de l’àrea de Xavier Aldrich a Sergi Panadero és castigada com a penal. L’executa Helder Nunes, però Puigbí li atura el llançament.

Ja fa estona que el matx està sent dominat pels homes d’Edu Castro, malgrat això els del Baix Penedès no renuncien a intentar arribar a l’àrea blaugrana, fins que Nunes situat a mitja pista fa un passi a la dreta on és Nil Roca. El d’Arenys de Munt, no s’ho pensa i fa un tir de cullera que sorprèn Puigbí per l’escaire dret. És el minut 12.21 quan puja al marcador l’empat a 2.

Comença el domini blaugrana

Els locals ja fa estona que oloren sang i continuen buscant la porteria rival. Els visitants intenten fer el mateix fins que en una jugada visitant per banda dreta, la bola és desviada per Bargalló arribant on és Nunes. El de Barcelos fa una cursa curta i ràpida per arribar sol davant Puigbí. Un cop dins de l’àrea aixeca la bola i amb un toc suau supera per sobre al porter de Vic. És el minut 14.32 quan puja el 3-2 al lluminós.

Ara el domini local és aclaparador i producte de les seves arribades poden tornar a anotar. Serà en una jugada de Nil Roca qui fa una diagonal d’esquerre a dreta fins que obliga a sortir del seu cau a Puigbí, un cop el té apartat de la línia de gol, fa un passi a la seva esquerra on està situat al segon pal Nunes qui només ha d’empènyer la bola per aconseguir sense oposició el 4-2. És el minut 18.25.

Els visitants, tot i els gols rebuts, continuen jugant amb el mateix esperit. De fet tindran un parell d’arribades, una de molt perill que salva un encertat Sergi Fernández, però qui marcarà abans del descans tornaran a ser els locals. Bargalló circula de dreta a esquerra per acabar fent un passi al cor de l’àrea on esta desmarcat Matías Pascual. L’argentí remata de forma suau superant altre cop al porter de Vic, 5-2. És el minut 23.50. El resultat no es mourà abans del descans.

La defensa blaugrana a tota màquina!

Després de jugar-se tan sols 26 segons de la segona part, arriba el sisè gol local. Una recuperació defensiva de Panadero acaba amb un passi a la dreta on rep la bola Joao Rodrigues. El d’Oeiras fa un passi al primer toc a l’esquerre on és Nunes qui remata al fons de la porteria, 6-2. Els del Baix Penedès insisteixen amb la mala sort que es troben una defensa local molt activa, sobretot en les transicions, que no els permet arribades fàcils davant el porter de Calvià. En el minut 28.49 es torna a repetir el sisè gol local però amb canvi en els papers.

Ara qui recupera en defensa és Nunes qui fa un passi a Rodrigues qui tal com rep la bola l’envia a la dreta on està desmarcat Bargalló qui fa fàcilment el 7-2. El domini blaugrana és insistent fins al punt de posar a prova a un Puigbí que, segurament, té la sensació d’estar fent una visita al dentista. Tot i l’ampli domini local, els forasters ho continuen provant i com a premi obtenen un tercer gol. És una pujada per la dreta de Canet qui aprofita l’avinentesa d’estar sol per fer un xut creuat que supera a Sergi Fernández en el minut 38.04.

Bona feina en atac i defensa

Després d’un parell més d’arribades dels locals una combinació per la banda dreta entre Matías Pascual i Alabart acaba amb un xut a l’escaire dret del de San Juan pel 8-3. És el minut 39.07 de partit.

Als homes de Xavi Garcia no els hi queda gaire esma i això ho aprofiten els locals que continuaran burxant. Producte del seu domini, arribarà un nou gol. Bargalló té una clara oportunitat de marcar, però Puigbí pot aturar la rematada, la mala sort pel porter de Vic és que la bola arriba on és Rodrigues. El d’Oeiras controla l’esfèrica abans de fer-la passar per damunt les guardes del porter visitant. És el minut 44.10 quan puja al marcador el 9-3.

Fins al final del matx el domini serà culer i com a premi per la feina arribarà el desè gol a manca de 2 segons per la fi. Ara qui recupera a mitja pista és Nil Roca qui fa un passi a Sergi Llorca qui arriba sol davant Puigbí superant-lo per sota. És el definitiu 10-3 amb el qual finalitza l’enfrontament.