Victòria coral

El Barça ha necessitat picar molta pedra per emportar-se la victòria d’un Audi Dome força ple. Els homes de Saras Jasikevicius han acabat per superar, gràcies a una bona actuació coral, la guerra de guerrilles en què s’havia convertit el partit pel plantejament del tècnic local qui, conscient de les nombroses baixes que patia, sabia del cert que en un partit obert seria impossible de tenir opcions a la victòria. La tàctica li ha funcionat a l’inici i en el tram final del partit, però els visitants havien aconseguit prou botí per negociar els darrers problemes plantejats pels jugadors locals als quals se’ls ha acabat el temps deixant la seva darrera embranzida en un no res.

Apareix Jokubaitis

Com hem dit, les coses no començaven gaire bé pels forasters. Entre un tap d’Augustine Rubit a Brandon Davies i un parell de pèrdues de pilota de Nigel Hayes-Davis els alemanys eren capaços d’anotar pel 4-0. Responien finalment els visitants de la mà de Davies i un triple de Nick Calathes que els posava al davant, 4-5. Amb la defensa teutona tapant les línies de passi la construcció de joc per part blaugrana era prou espessa.

Tot i aquests problemes de circulació amb constants contactes, una cistella de Nikola Mirotic deixa les coses prou ajustades, 8-7. Un triple de Rubit dona sis punts de renda als locals, 13-7, tot just abans que el jove lituà Rokas Jokubaitis aparegui per enlluernar a propis i estranys. El de Mazelkial assumeix la responsabilitat en atac aconseguint primer empatar el matx després de dos tirs lliures i dues cistelles per finalment posar als seus al davant amb un triple, 15-16. Resultat que no es mourà en el darrer minut del primer capítol.

L’equip respon amb solvència

Un triple de Darrun Hilliard, el jugador més productiu en el partit, acabaria amb 18 punts, capgira el marcador, fent el mateix i de la mateixa manera Kyle Kuric. Es tornen a avançar els locals, amb Nico Laprovittola fent el mateix pel 20-21. En Saras rep la tècnica de rigor, però malgrat això, primer Kuric i més tard Davies poden donar dos punts de renda als forasters, 23-25. Renda que desapareix després d’un nou triple d’Hilliard, tot i que ara la defensa blaugrana està a un nivell acceptable.

El lideratge al marcador va canviant de cantó a mesura que es produeixen les cistelles, Hayes-Davis i Mirotic per part blaugrana, fins que un triple fora de guió de Davies augmenti el marge català fins als quatre punts, 28-32, obligant a Andrea Trinchieri a demanar un temps mort. Un triple d’un vell conegut, Deshaun Thomas, torna a ajustar el marcador abans que el geni de Pogdorica deixa la renda blaugrana en tres punts, 31-34. Anoten els locals mentre que els forasters responen per dos cops, primer Davies des de la línia i posteriorment una cistella al pal baix de Hayes-Davis pel 33-38.

Queden 1.59 per la fi de la primera meitat i en Saras decideix demanar un temps mort que serà providencial per la marxa del partit. Quan els jugadors tornen a la pista les coses seran ben diferents. De cop i volta la defensa visitant asseca als alemanys mentre en atac els catalans són una piconadora. Anota al pal baix Davies, Mirotic converteix un triple i Hayes-Davis després de recuperació defensiva fa una esmaixada a 4 segons pel descans El botí aconseguit pels forasters, onze punts, està prou bé tal com han anat les coses fins ara.

Higgins entra al partit

Quan el partit es reprèn, els blaugranes semblen haver tornat a començar amb els dubtes que havien mostrat a l’inici de l’enfrontament. Sense fer cap punt es fallen tirs, es perden pilotes, fins a tres de consecutives i això permet als teutons retallar part de l’avantatge aconseguit pels visitants, 38-44 amb triple de Corey Walden inclòs. Tot i la mala ratxa inicial els culers acaben per reaccionar. Cory Higgins, inèdit a la primera meitat, transforma dos tirs lliures abans que Calathes anoti un triple per tornar els onze amunt, 38-49.

El matx torna a ser una guerra de guerrilles, però aquest cop els forasters estan preparats. Entre Pierre Oriola i Higgins poden fins i tot augmentar la renda, 41-53 a 4.13 per la fi del tercer acte. Amb el rebot defensiu dominat arriba un triple de Kuric pels 16 punts amunt, 41-56, obligant a Trinchieri a tallar el matx. Tot i el temps mort les coses no milloren pels locals perquè ara ja no poden aturar a Higgins. El fillol de Jordan anotarà una cistella, dos tirs lliures i un triple que fan arribar la renda blaugrana als 20 punts, 43-63 quan queden 1.24 del tercer capítol. Temps que aprofiten les locals per reduir el marge català fins a deixar-lo en setze punts, 47-63, quan entrem en el darrer acte del partit.

Revifen els alemanys

I com havia passat a l’inici del matx i al començament de la segona part, es reprodueixen els errors per part dels blaugranes. Entre Davies, Laprovittola i també Calathes qui ha entrat per l’argentí, s’arriben a perdre fins a tres possessions que donen ales als locals. Un triple d’Hilliard deixa en onze punts l’avantatge blaugrana.

Ara qui no se’n refia és el tècnic lituà que demana un obligat temps mort, amb 52-63 al marcador. A una cistella al pal baix de Davies li segueix una innecessària falta tècnica del mateix pivot de Philadelphia, això permet que una cistella posterior dels locals deixi el marge foraster en tan sols 10 punts, 55-65. Rolands Smits apareix al rescat amb un triple, però ara el rebot defensiu blaugrana passa per certs problemes. Una falta tècnica assenyalada a Trinchieri alleugera la pressió teutona, al transformar el tir lliure Higgins.

La victòria serà blaugrana

El partit sembla ben encarat i més quan Mirotic anota pel 57-71 a manca de 4.38. Però els alemanys no han dit la seva última paraula. Un nou triple de Thomas retalla el marge visitant. Oriola respon amb una cistella, però una pilota perduda per Calathes permet a Othello Hunter baixar punts la renda visitant per sota dels deu punts, 64-73. Queden 3.11 per la fi i en Saras torna a aturar el joc.

El partit es torna a complicar per uns blaugranes que no estan massa encertats en el tir lliure. Higgins tan sols n’anota un i això fa que les cistelles fàcils que anoten Hunter i Thomas deixin en només sis punts la renda blaugrana, 68-74, quan queden per jugar-se 1.19. A 1.06, Higgins torna a fallar un tir lliure, però en l’atac local Hilliard falla el seu triple mentre que Davies sí que anota dos tirs lliures pel 68-77 a 30 segons per la fi que sembla definitiu. Anoten els locals abans que Higgins, ara si, anoti els dos tirs lliures pel 70-79. Nova cistella fàcil local, la defensa blaugrana ara mateix és inexistent, 72-79. Però la discussió s’acaba quan Davies anota un tir lliure pel definitiu 72-80 final.

@FCBbasket

Estadística