A la final de la Super Globe!

Els blaugranes s’han classificat per la final de la Super Globe al superar clarament als brasilers de l’EC Pinheiros en un partit molt més plàcid del que van disputar en quarts de final contra el Zamalek egipci. Amb 127 persones a la grada, els de Carlos Ortega s’han desfet del representant de Centre i Sud América amb prou solvència i sense patir gens.

El Barça surt amb força

Ja des del bon començament els blaugranes, avui visitants, posaven terra pel mig. Malgrat el gol inicial de Philipp Seifert, els gols de Dika Mem, Haniel Longaro, Ludovic Fàbregas, aquest per tres cops de forma consecutiva i un set metres convertit per Aleix Gómez, marcaven el camí, 1-6, quan s’havien disputat encara no sis minuts de partit. Res a veure amb el que havia el passat dimecres quan els egipcis començaven el matx amb un 0-5 favorable.

De res li ha valgut al tècnic brasiler, Alex Lucio Archivaldo demanar un temps mort. Els blaugranes estaven en mode piconadora i res els podia aturar. Per acabar de complicar les coses, el porter blaugrana, Leo Maciel, es convertia en un mur gairebé inexpugnable. Tot i que Fàbregas i Aitor Ariño anoten, els brasilers milloren en atac amb gols de Joao Gulherme Perbellini i Edney Silva fins a retallar el marge català als tres gols, 5-8. Una exclusió de Gulherme Valadao permet als blaugranes recuperar part del camí aprofitant que Archivaldo no és partidari de jugar sense porter. Els gols de Fàbregas i Ariño tornen a disparar la renda blaugrana que ara és de set gols, 5-12.

L’equip blaugrana no dona treva

El matx entra en una fase d’intercanvi de gols que afavoreix als que van manant al lluminós, o sigui els blaugranes. Anoten Langaro, Ariño, Domen Makuc i Melvyn Richardson, aquest des dels set metres, pel 9-16. Makuc torna a anotar per mantenir els set gols de renda. Malgrat que els blaugranes durant un minut es quedaran amb dos homes menys a pista per les exclusions de Richardson i Luis Frade, els brasilers només anotaran un gol, Diogo Kent des dels set metres, 11-17, tot just abans d’un temps mort demanat pel tècnic blaugrana.

La pausa funciona molt bé i els avui visitants, tot i la inferioritat, tornaran a agafar embranzida. Gràcies als gols anotats per Ángel Fernández, Blaz Janc i Ali Zein que enfilen la renda catalana fins als nou gols, 11-20. Entre Fabio Lima i Seifert retallen el marge blaugrana, fins que és Janc qui fa el 13-21. Avantatge que es reduirà un pèl perquè Artur Parera, el jove pivot blaugrana no pot primer amb el porter Mateus Nascimento Martins, i després amb el pal dret de la porteria brasilera. Els qui si anoten són primer Janc i més tard Zein, aquest gairebé sobre la botzina, pel 16-23 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

Els millors minuts de Leo Maciel a la porteria blaugrana

La segona part comença amb un canvi a la porteria brasilera, Marcos Dos Santos substitueix a Nascimento Martins, mentre Leo Maciel continua sent el porter blaugrana. Aquests segons trenta minuts seran una versió corregida i augmentada de la primera meitat. Amb els brasilers conscients de la seva inferioritat, els homes d’Ortega jugaran gairebé a plaer.

Amb Maciel abaixant la persiana, els gols de Zein i Aleix Gómez fan arribar la renda blaugrana als nou gols, 16-25. El porter argentí li atura un set metres a Caue Ceccon abans que Gabriel Silva faci en primer gol dels sud-americans en aquesta segona meitat. Makuc anota i ara qui transforma un set metres és Kent, 18-26. El matx es converteix en un petit despropòsit fins que Aleix Gómez transforma un set metres pel 19-27.

Els brasilers estan defensant amb una barreja de 5-1 i 6-0, que per uns moments desconcerta a uns blaugranes que tot i això no pateixen gens per mantenir l’avantatge al marcador. L’extrem de Sabadel decideix tirar pel dret i seus seran els següents dos gols pel 19-29. Maciel continua fent aturades i això permet als seus companys eixamplar la renda que arriba a ser de dotze gols després dels anotats per Janc i Frade, 19-31.

Partit decidit

Archivaldo demana un temps mort que li serveix de ben poc perquè els catalans segueixen a la seva. Gols de Richardson des dels set metres i d’Ariño pel 19-33 quan ja estem en els darrers quinze minuts de partit. El matx torna a ser un petit desgavell amb la defensa blaugrana treballant bé, però amb l’atac estavellant-se davant un Dos Santos que li atura dues rematades a Angel Fernández. Frade troba en lloc del porter el pal fins que el portuguès ho torna a provar i ara si supera a Dos Santos, pel 20-34. Anota Valadao abans que Richardson torni a fer gol des dels set metres, 21-35.

El matx ja fa estona que està decidit i els dos equips es limiten a complir l’expedient. Anota Seifert abans que Fernández faci el 22-36. Ja en els darrers cinc minuts de joc, pels brasilers anotaran Seifert i Lucas Beneditto mentre que per part blaugrana ho faran Timothey N’Guessan per dos cops i Parera pel definitiu 24-39 amb el qual finalitza la segona semifinal de la Super Globe. Els blaugranes s’enfrontaran al SC Magdeburg en la final que es disputarà dissabte vinent.

@ihf_info

Estadística