5 de 5 a l’ACB

Sense fer un joc brillant, l’equip blaugrana s’ha desfet d’un Saragossa amb certa comoditat. És veritat que els aragonesos han mantingut el tipus en una bona fase del matx, però mai no han fet la sensació de ser capaços d’arribar a posar la victòria local en dubte. Ni tan sols quan s’han col·locat a dos punts, 33-31 a 3.20 per la fi del primer temps, disposant d’un parell d’ocasions per empatar o inclús posar-se al davant al lluminós. Finalment els de casa han acabat per afegir tres punts al seu caseller tot acabant els primers 20 minuts manant de cinc.

Ja a la segona part, el partit s’ha mantingut en el mateix nivell mostrat en els primers vint minuts, però els visitants eren conscients que l’ocasió se’ls havia escapat. No han estat a temps de tornar a inquietar a un Barça que ha aprofitat el joc dels segons espases per aconseguir una victòria que els permet assolir, de forma momentània, el lideratge de l’ACB.

Pierre Oriola comença fort

El matx s’iniciava amb una cistella de Pierre Oriola, el millor dels locals avui, tot seguit Nick Calathes feia de Nick Calathes, possa en marxa la seva computadora i reparteix assistències a tort i a dret. Ara a Nikola Mirotic, més tard a Cory Higgins. Malgrat això els blaugranes no es desempallegaven d’uns visitants que mantenien el tipus. Un parell de cistelles del pivot targarí i una nova cistella de Mirotic donaven una renda de sis punts als locals, 12-6. Avantatge que mantindria Sertac Sanli després de rebot ofensiu. Un triple de Stan Okoye redueix a la meitat el marge aconseguit pels blaugranes gràcies a un triple. Dos tirs lliures d’Higgins, tres triples, Rolands Smits, Sanli i Kyle Kuric, més el control local del rebot defensiu tenen com a conseqüència que el marge creixi fins al 25-16 que hi ha al marcador quan acaba el primer capítol.

Sanli es lesiona

El segon quart comença amb Rokas Jokubaitis anotant un tir lliure que dona el màxim avantatge fins al moment a uns locals que estan controlant el partit de forma fèrria. Tot i que el control del rebot defensiu continua sent blaugrana, les errades en el triple fan que els homes de Jaume Ponsarnau, retallin un pèl l’avantatge local, fins que Sanli amb rebot ofensiu inclòs anoti el 28-20. Una cistella amb addicional transformat per Jamel McLean vol retallar el marge del rival. Un triple de Nico Laprovittola no ho permet. En la jugada en atac dels visitants, Sanli pateix un problema al peu i ha de marxar de la pista. El seu substitut, Oriola, aprofita per fer arribar la renda als deu punts, tot i fallar un tir addicional, 33-23.

Ara el rebot defensiu local passa per problemes que seran el començament d’uns moments d’incertesa local. Un triple de Javi Garcia, és el començament d’una petita remuntada d’uns aragonesos que acabaran fent un parcial 0-8, que culminat per una cistella de McLean deixa el 33-31 al qual abans ens hem referit. Sanli que havia tornat a pista a manca de 5 minuts per la mitja part, torna a la banqueta després de jugar 1 minut 40 segons. Ja no tornarà a pista. L’atac blaugrana continua empantanegat. Els forasters disposaran d’un parell d’ocasions per, com a mínim, empatar el matx. Un triple de Calathes desencalla la situació. Cap dels dos equips anotarà res en el darrer minut del primer temps. Els equips marxen als vestidors amb cinc punts de renda pels locals.

Partit sota control

Amb Sanli als vestidors, no tornarà a aparèixer, la segona part comença bé pels blaugranes, amb cistelles d’Higgins i Mirotic. Tot i això el joc no tardarà a convertir-se en un cúmul de despropòsits per part dels dos equips. Després d’uns minuts de sequera, anoten els aragonesos fent el mateix Calathes. Una cistella de Nigel Hayes-Davis precedeix a una petita ratxa visitant que redueix la renda local a quatre punts, 44-40. Una cistella d’Oriola i un triple de Hayes-Davis refan la situació fins al 49-40. Un tir lliure de Jokubaitis i una esmaixada del de Westerville, culminant una recuperació a mitja pista, fa arribar altre cop la renda local als deu punts, 54-44. Renda que mantindrà Smits després d’un cop de palmell. El resultat no es mourà en els 3 segons que resten per la fi del tercer acte.

Minuts d’or de Jokubaitis

Un triple d’Okoye vol donar una mica de suspens al matx, però Laprovittola també anota de tres per tornar les coses on eren. Això desanima als forasters que impotents en atac, no poden aturar el caudal de joc que està produint el jove base lituà pels locals. A una cistella del mateix Jokubaitis cal afegir un triple de Sergi Martínez.  La renda local  és ara de quinze punts, 62-47 a 7.05 per la fi. Oriola que està posant tota la grapa del món en la lluita pel rebot ofensiu, facilita una nova cistella de Laprovittola, abans que Jokubaitis falli un addicional pel 66-49.

Els de Ponsarnau ara mateix són una ànima en pena i el marge local arriba als vint punts després de dos tirs lliures transformats per Smits i un nou triple de Laprovittola, 71-51 a 4.15 per la fi. El tècnic blaugrana com ja va fer a Bilbao aprofita l’avinentesa per fer sortir a pista al junior Michael Caicedo. La renda blaugrana es mantindrà en els 20 punts després de cistella i addicional de Ramon Vilà per part visitant, i dues cistelles de Hayes-Davis i un punt de tir lliure del junior blaugrana, 76-56, a 1.33 per la fi. A partir d’aquí, l’atac local es relaxa un pèl i això permet als aragonesos maquillar el resultat gràcies a un parcial de dues cistelles de Dino Radoncic i entremig un triple d’Adam Waczynski pel definitiu 76-63.

@PBBMeritxell

Estadística