Extraordinària victòria!

El Barça ha aconseguit, després d’una segona part modèlica, una extraordinària victòria en la seva visita al feu del Reus Deportiu. Els blaugranes que havien respost perfectament la proposta caòtica del rival en els primers vint-i-cinc minuts de joc, han desplegat tot el seu potencial en una segona meitat perfecta, en la qual han imposat el seu ritme de joc per acabar desfent qualsevol possibilitat dels roigs i negres que han fet tot el que han pogut perquè entre la bona defensa visitant i la gran actuació d’un Sergi Fernández incommensurable en les faltes directes de l’inici de la segona part, els han impedit que es tornessin a posar al davant al marcador. Les espurnes de brillantor han fet la resta i de tot plegat el Barça surt de la visita a la capital del Baix Camp com a líder en solitari de la lliga regular.

El Reus s’avança al marcador

Les coses començaven fatal pels blaugranes. Una innocent infracció dins de l’àrea en el primer atac local, comesa per Matías Pascual permetia a Raül Marín fer de penal l’1-0. S’havien disputat tan sols 30 segons de partit i el marcador ja estava en contra. L’única bona notícia era que quedava tot el partit per donar-li la volta a la situació. Que aquesta era la determinació dels blaugranes donava fe l’empat que arribava 1 minut quaranta-set segons més tard. Era una jugada de Pau Bargalló qui situat a la banda esquerra de l’atac visitant, entra dins de l’àrea fent una diagonal esquivant a jugadors rivals, fins que ja davant de Càndid Ballart el supera amb un tir suau per la dreta del porter. És l’empat a 1 que tornava a deixar les coses com estaven.

A partir d’aquí, els homes d’Edu Castro volien fer el seu joc habitual, però els reusencs s’estimaven fer el seu característic joc caòtic amb molt contacte per tal de superar als blaugranes, superiors tècnicament. En una de les seves jugades, els locals es troben amb el segon gol. És una jugada de Marc Julià, exblaugrana i com sempre molt motivat quan juga contra el que va ser el seu equip, domina la bola per darrere la porteria de Sergi Fernández, surt del forat amb una trajectòria circular, fins que quan arriba al llindar del vèrtex superior dret, fa un tir a la mitja volta que sorprèn el porter de Calvià qui tapat no pot veure a temps per on va la bola. És el minut 7.42, quan els locals es tornen a avançar. Serà l’últim cop que això passarà en el temps que queda de partit.

El Barça empata el partit

Amb l’avantatge aconseguit, els homes de Jordi Garcia, fan el que havien preparat que era jugar amb possessions molt llargues i estar preparats per qualsevol contra que puguin fer per augmentar el marge. Per contra, els visitants passen a dominar el partit. Dirigits primer per Pau Bargalló i a continuació per Sergi Panadero, els blaugranes controlen totalment el matx. Només han de tenir cura d’alguna pèrdua de pilota en fase de construcció. Això ho eviten amb eficàcia a les passades i a la bona actuació del porter de Calvià quan és necessari.

L’empat a 2 arriba en una jugada de Bargalló molt semblant al primer gol. El de Sant Sadurní ara entra a l’àrea per banda dreta, des d’on xuta amb perill obligant a Ballart a fer una bona aturada. La pilota queda solta dins de l’àrea, primer intenta rematar Sergi Llorca, però no arriba a contactar amb l’esfèrica fins que serà el mateix Bargalló qui seguint la jugada remata ara si al fons de la xarxa. És el minut 16.46 quan el 2-2 puja al lluminós.

El partit s’haurà de decidir a la segona part

L’empat a 2 fa molt mal a les files locals. Jordi Garcia ho intenta evitar demanant un temps mort, però no se’n sortirà. Poc després l’italià Francesco Compagno veu targeta blava que no es castiga amb xut directe. Els visitants trauran profit de jugar amb superioritat a la pista, perquè 17 segons més tard, en una errada defensiva dels locals permet a Matías Pascual, situat en la perpendicular de la porteria, xutar completament sol des de fora a l’àrea. El seu xut supera per sota a Ballart. És el minut 17.52 quan els blaugranes s’avancen al marcador, 2-3. No serà l’últim cop que això passi.

De nou el gol blaugrana fa mal a les files locals i poc després altre cop Matías Pascual pot marcar, però aquest cop Ballart li guanya la partida. Raül Marín tornarà a marcar en una jugada afortunada. Un xut perillós de Marc Julià és aturat per Sergi Fernández, però el rebuig l’aprofita Marín per picar la bola des de molt a prop fent inútil l’esforç del porter de Calvià. És el minut 20.38 quan puja a l’electrònic l’empat a 3.

Els blaugranes continuen burxant en atac i poc després serà Helder Nunes qui troba el pal en lloc de la xarxa en una gran rematada. El matx es trenca amb anades i vingudes que cap dels dos equips aprofitaran per augmentar el seu compte de gols. Abans de la fi dels primers 25 minuts, el partit torna a ser blaugrana amb arribades perilloses mentre que els locals no tornen a posar a prova al porter blaugrana, Aquesta fase del partit serà una premonició del que es veurà a la segona meitat. Els visitants han acabat la primera part cometent nou faltes, mentre els locals han fet 8.

Comença el domini blaugrana

La segona meitat comença amb els blaugranes volent dominar el joc fent el seu joc habitual. Però les faltes seran un martiri en els primers minuts. Molt aviat cometen la desena. Marín és l’encarregat d’executar el llançament directe. El porter blaugrana atura el llançament amb solvència. Després d’una clara oportunitat de Bargalló, Nil Roca veu la targeta blava. Ara l’encarregat d’executar el llançament directe és l’especialista Marc Julià. El d’Olot tampoc pot amb Sergi Fernández qui està fent oposicions a ser anomenat el malson oficial dels locals.

Per acabar-ho de complicar una falta de Sergi Llorca és castigada pels col·legiats amb llançament directe. Torna a provar sort Marín i altre cop és Sergi Fernández qui surt vencedor del duel mantenint al seu equip amb les seves aturades. En el minut 28.42 qui disposa, per targeta blava a Marc Julià, d’un llançament directe és Bargalló qui tampoc superarà a Ballart.

Així les coses i un cop superada aquesta fase de bogeria en el partit qui pren el comandament de les accions és el Barça que continua provant de fer el seu joc habitual. En el minut 29.18 la desena falta local permet a Bargalló tornar a provar sort, però de nou li guanya la partida Ballart. Una contra conduïda per Marín obliga Sergi Fernández a fer una gran aturada que serà el precedent del quart gol blaugrana. Una jugada per l’esquerra de Joao Rodrigues acaba amb un xut del d’Oeiras que treu Ballart, però la bola la controla Ignacio Alabart qui amb un tir creuat supera al de Manlleu. És el minut 32.24 quan el Barça s’avança per segon cop al marcador. Aquest cop serà definitiu.

Sergi Fernández i els gols culers desconnecten al Reus

Els locals queden molt tocats i com a producte d’això no tarda a arribar el cinquè gol blaugrana. Una topada entre Marín i Matías Pascual que els arbitres consideren que no és falta, permet a Nunes recuperar la pilota un pèl abans de mitja pista. El de Barcelos fa una cursa amb avantatge que el permet arribar davant Ballart i amb una brillant definició aixecant i picant de forma suau supera al porter local. Han passat 15 segons del quart gol blaugrana quan el 3-5 puja a l’electrònic en el minut 32.40. No cal dir que el gol és rebut per la simpatiquíssima afecció local amb força crits molt respectuosos envers l’equip rival.

De forma immediata Jordi Garcia demana temps mort perquè ha de canviar el pla de partit de forma immediata. Amb la represa del matx, torna a intervenir brillantment Sergi Fernández un parell de cops abans que una targeta blava ensenyada a Felipe Castro permeti a Rodrigues fer en el minut 34.28 el 3-6. El matx ara és un recital blaugrana amb alguna arribada local que té com a resposta una gran actuació del porter de Calvià. En el minut 35.54 arriba la quinzena falta visitant que ara s’encarrega d’executar Compagno que tampoc supera a un meravellós Sergi Fernández.

Victòria que ens col·loca líders!

En ple domini blaugrana, una passada de Bargalló cap a Nil Roca que patina per davant l’acaba el d’Arenys amb un tir suau a sota que supera Ballart, és el 3-7 anotat en el minut 42.58. De nou se senten els crits respectuosos dels simpàtics afeccionats locals. Ara el domini blaugrana és total i absolut amb un Reus superat en totes les facetes del joc. Panadero, Rodrigues i Pascual tenen clares ocasions de marcar, però ho evita un encertat Ballart.

Una clara falta de Marín a Rodrigues acaba amb penal a favor dels visitants. Penal que no és massa ben rebut per una grada local que continua sent molt respectuosa amb els jugadors visitants. El xut de Rodrigues s’ha de repetir, però en la segona ocasió tampoc supera a Ballart. Però producte del bon joc blaugrana arribarà un gol més. Ja en la fase final del matx una combinació entre Nunes qui fa un passi en diagonal de dreta a esquerra a Bargalló, acaba amb una passada del de Sant Sadurní al segon pal on es troba Rodrigues qui ara si supera a Ballart pel definitiu 3-8 en el minut 49.37. No hi ha temps per més i el matx s’acaba amb el Barça líder.