L’1 d’octubre marca sempre el camí de la victòria

En el quart aniversari de l’1 d’octubre, el Barça de Saras Jasikevicius ha aconseguit una contundent i merescudíssima victòria davant un Alba Berlín que ha perdut sobretot el duel a l’inici i en el tram final d’un matx que els locals han dominat completament. Ja la sortida local donava pistes de com aniria la cosa, amb els blaugranes marxant de 10 punts quan s’havien disputat tan sols 3 minuts e partit. A partir d’aquí el matx ha estat un voler sense poder d’uns alemanys que no han pogut res més que emportar-se el tercer parcial. Un cop arribat al capítol final, i amb els visitants retallant la renda blaugrana, ha tornat a aparèixer la brillantor en el joc local, amb un Rokas Jokubaits magistral que ha desfet de forma definitiva la resistència teutona.

Inici brillant

Com hem dit els locals començaven forts, tant al davant com al darrere. Amb Nick Calathes de director d’orquestra, els forasters prou feien en mantenir el tipus. Dos tirs lliures de Cory Higgins, seguits de cistella i triple del base de Florida i amb Nikola Mirotic començant el seu recital, amb triple i cistella i ja tenim els 10 punts d’avantatge blaugrana. Una cistella de Luke Sikma després de rebot ofensiu deixa el 12-2 al marcador. Aquests primers minuts són una demostració del joc de Calathes que talla la defensa com el ganivet esmolat talla la mantega. Entre el de Pogdorica i Brandon Davies mantenen les distàncies, 16-6.

Veient que les coses no els hi funcionen als seus homes, Israel González, el que havia estat ajudant d’Aíto Garcia Reneses i que ara supleix al tècnic de Chamberí, demana un temps mort per solucionar les coses. De moment, no se’n surt i els locals augmenten el marge després d’una cistella de Sertac Sanli. 20-8. Tot i la bona marxa de les coses pels locals, els visitants retallaran una mica la renda local després d’un triple de Louis Olinde, 20-13. Això ho castigarà l’atac local amb dos tirs lliures anotats per Mirotic i un triple de l’especialista, Kyle Kuric, 25-13. Anoten els alemanys abans que torni a encertar el d’Indiana un llançament triple pel 28-15 amb el que s’arriba a la fi del primer capítol.

Segueix l’exhibició blaugrana

Les coses continuaran igual en el segon període. Entre Jokubaitis i Rolands Smits amplien la renda local fins als vint punts, 35-15, després de cistella del letó i cistella i triple del lituà. Ara mateix, l’equip de la capital alemanya no troba consol en cap departament del joc. Sanli fent bona feina en el rebot defensiu té esma per anotar una cistella després d’un triple de Maodo Lo.

S’entra en una fase de desencert per part de l’atac blaugrana, que es supera gràcies a Sergi Martínez i un triple d’Higgins, que fan arribar la renda catalana altre cop als vint punts, 42-22. Davies no l’augmenta perquè fallarà un tir addicional, sent l’aler de Rubí qui fa el 46-26. Entre Davies i Mirotic, aquest al pal baix porten l’avantatge als vint-i-dos punts, abans que una falta a dues dècimes possibilitin a Jallen Smith a anotar un sol tir lliure pel 50-29 que hi ha al lluminós quan els dos equips marxen als vestidors.

Petita desconnexió al tercer quart

Sembla que el tercer quart serà una versió corregida i augmentada dels dos primers. I això és així perquè Mirotic anotarà dos triples seguits sense resposta teutona, 56-29. De cop volta, les coses canviaran perquè els homes de Jasikevicius baixen el seu rendiment en atac. L’equip perd una mica el nord i a la pista es tornen a viure moments de desconcert. El rebot defensiu blaugrana passa per un mal moment, i encara sort que Mirotic torna a anotar un triple, 59-35. El marge de vint-i-quatre punts es mantindrà gràcies a una cistella després de rebot ofensiu de Davies.

A continuació d’una cistella de Mirotic també amb rebot ofensiu inclòs, els alemanys aprofiten un parell de males defenses per anotar dos triples seguits, Tamir Blatt i Malte Delow, que obliguen el tècnic lituà a demanar un temps mort. L’aturada serveix de poc perquè Blatt tornar a anotar de tres sense resposta d’uns blaugranes que han passat del desconcert al desencert en un tres i no res. No passa res perquè el marge local és ample, però a en Saras no li agrada el que veu. Els locals reaccionen aconseguint fins a tres rebots ofensius en una mateixa jugada, però el triple que prova Higgins no entra. Quan el tercer quart s’acaba, la renda local s’ha reduït en quatre punts, sent ara de disset, 63-46.

Jokubaitis posa la directa

Ja hem dit que tot està sota control perquè els locals dominen amb comoditat. En Saras no vol relaxacions i demana als seus homes un darrer esforç. Smits anotarà un parell de cistelles que són respostes pels forasters a base de triples. Primer és Smith qui n’anota un i a continuació fa el mateix Jonas Mattiseck. La renda local ara és només de catorze punts, 67-53.

Quan les coses es poden acabar de complicar apareix la millor versió de Jokubaitis. El lituà es carrega l’equip a l’esquena i en un tres i no res acabarà amb les remotes possibilitats que tenien els de González. Un triple, dos tirs lliures i una cistella després d’una penetració majestuosa fan tornar els divuit de renda i perquè Smith ha tornat a encertar de tres, 74-56. El jove lituà té esma per posar-li un tap a Smith abans que Sanli anoti una cistella.

A la festa blaugrana s’apuntaran dos jugadors que fins al moment eren els únics que no havien anotat. Primer és Pierre Oriola qui transforma un triple i a continuació una cistella al pal baix i tot seguit serà Nico Laprovittola qui anoti un parell de triples. L’Alba sembla una joguina perquè ni els seus atacs ni la seva defensa estan prou encertats en aquesta fase del matx, 84-58. Una nova cistella d’Oriola seguida del tercer triple de Laprovittola fan arribar el marge als 30 punts, 92-62. Sanli demostra el que val al clavar-li un tap a Ben Lammers per a continuació fer el 94-62. Màxim avantatge blaugrana en el partit que es mantindrà quan Sergi Martínez transformi la darrera cistella del matx pel definitiu 96-64.

@PBBMeritxell

Estadística