Primera derrota a l’EHF

El Barça no ha superat la prova del cotó que suposava la seva visita a la pista del Veszprem. Els hongaresos durs i amb les idees molt clares han portat el partit a on els interessava. Es tractava de desactivar primer de tot l’arma favorita dels blaugranes, el contraatac, i un cop aconseguit el primer objectiu s’havia d’aturar, com fos a Dika Mem, el lateral dret dels catalans i un dels millors braços esquerre de l’handbol mundial. En els dos objectius, els homes de Momir Ilic han aconseguit desenvolupar-les acuradament. I això, al cap a la fi ha estat cabdal pels locals que han assolit una victòria per un sol gol, però victòria al cap i la fi.

Marcatge especial a Dika Mem

Ja des de la sacada inicial s’ha pogut comprovar que avui la defensa local seria especialment dura. Els homes de Carlos Ortega ho passaven malament a l’hora de trobar el braç esquerre de Mem, que com hem dit patia un marcatge especial per part local. En aquestes circumstàncies qui provava sort sense massa convenciment era el jove Domen Makuc, que no trobaria porteria en les seves rematades. De moment això no era un daltabaix perquè la defensa blaugrana també estava molt activa i no concedia rematades fàcils als locals. Finalment qui obria el marcador era Haniel Langaro, però la resposta local era immediata. El següent atac blaugrana acabava amb pilota perduda que era el prolegomen del segon gol local.

Els visitants continuaven jugant bé al darrere i tot i això s’avançaven al lluminós. Després de l’empat a 2 anotat per Mem i un gol de Patrik Ligetvari un parell de contraatacs de Blaz Janc permeten als blaugranes tornar a avançar-se al marcador, 3-4. Són els millors minuts dels catalans a la primera meitat i després d’una nova bona acció defensiva, és Langaro qui augmenta el marge fins als dos gols, 3-5. Tot i l’avantatge assolit, els visitants no troben la manera de connectar amb la línia de sis metres i per fer-ho encara més complicat no poden trobar lliure a un Mem que no pot desenvolupar el seu handbol habitual.

Rodrigo Corrales, un problema per l’atac blaugrana

Gràcies a la bona i dura defensa que fan els d’Ilic, anotaran tres gols consecutius que capgiren el marcador, 6-5. Qui destaca molt, ho farà tot el partit és el porter local, Rodrigo Corrales, que avui serà un mur de contenció. Tot i la bona feina del porter dels hongaresos, Langaro, que és qui intenta suplir els gols de Mem, fa l’empat a 6. Els hongaresos continuen treballant bé en atac aprofitant la mobilitat de Gasper Marguc, entre això i l’aparició de Petar Nenadic, marxaran de dos gols tot i un d’anotat per Aleix Gómez, 9-7. Una contra finalitzada per Ángel Fernández i un gol de Melvyn Richardson empaten a 9.

El matx està sent un frec a frec i en el qual el públic juga el seu paper. L’empat es mantindrà gràcies a un parell de gols més de Richardson. Els locals continuen traient profit del seu esforç amb un Nenadic que demostra a parts iguals la seva classe i el seu poc cap. Amb 13-11 al marcador, el tècnic blaugrana demana temps mort tot intentant recuperar el dèficit abans de la fi del primer temps.

Amb Dem tapat, continua sent Richardson qui manté la flama, 13-12, però dos gols més de Marguc, el segon des dels set metres, amplien la renda hongaresa fins als tres gols, 15-12. Després de dues rematades de Richardson que no troben porteria, Ligetvari anotarà el 16-12 que comença a ser un greu problema i encara sort que Gonzalo Pérez de Vargas evita que un darrer remat dels locals augmenti encara més el marge local.

Langaro i Fàbregas comencen la remuntada

Les coses estan força complicades per un Barça que en alguns moments ha semblat superat per l’escenari i els esdeveniments. Els segons trenta minuts comencen amb un espectacular fly que culmina Rasmus Lauge. El pavelló és una festa perquè la gent local olorà sang. Però els blaugranes no tenen més opció que revifar. Mem continua ben marcat, ara li fan una defensa mixta, que obliga a trobar una solució.

Qui assumeix primer la responsabilitat en atac és la parella Langaro i el francès Ludovic Fàbregas. Entre els dos anoten un parell de gols pel 17-14. Marguc continua anotant des dels set metres, no en fallarà cap en tot el matx, i els locals tornen a marxar de cinc gols tot i un gol de Richardson, 20-15.Les coses estan molt complicades, però els visitants com hem dit abans acabaran revifant. Apareix altre cop la parella Langaro i Fàbregas.

El gol del francès és de murri quan sap aprofitar un moment de relaxació local amb Rodrigo bevent aigua, i el de Perpinyà anotant a porteria buida tot i la cursa del porter local. Amb Vladimir Cupara substituint per exclusió a Rodrigo, el pivot francès torna a retallar el marge local, 20-18. Els visitants no en tenen prou i després d’un gol de Nenadic serà Aleix Gómez qui anoti des de l’extrem. Ilic ha de demanar un temps mort perquè s’ensuma el perill. Torna a anotar un set metres Marguc, ara davant Leo Maciel. Els visitants no anoten en el següent atac tot just abans que Ligetvari faci el 23-20.

Màxima igualtat

De nou tant els jugadors com el públic local oloren sang, però el que no oloren és la revifada d’uns blaugranes que fent tres molt bones defenses són capaços primer d’empatar a 23 i després d’una aturada de Gonzalo, Aleix Gómez fa el 23-24. Ara ni el tècnic, ni els jugadors, ni el públic ho veuen tan clar com fa uns minuts. Empata Dejan Manaskov, però els blaugranes a base de feina al darrere poden augmentar la renda després dels gols de Richardson i Aleix Gómez quan queden menys de vuit minuts per la fi.

Nenadic agafa la responsabilitat en atac per rebaixar un gol el marge blaugrana. Richardson encadena un parell d’errors, fallant un fly i veient com l’exclouen per dos minuts. Això propicia que els locals empatin a 26. A 2.49 per la fi Carlos Ortega demana temps mort. La jugada dissenyada acaba amb Mem fent una mala selecció de tir que permet una aturada fàcil de Rodrigo. En canvi qui si anota amb facilitat és Yahia Fathy.

Una jugada que decideix el partit

A menys de cinc minuts és Aleix Gómez qui anota per l’empat a 27. Tot i una exclusió molt discutible de Thiagus Petrus, els forasters són capaços de tornar a manar al marcador després d’un fly fallat pels locals i un gol a porteria buida de Gonzalo, queden 3.37 per la fi. Empata Manaskov. Richardson anota, però el gol no puja al marcador perquè teòricament s’havia fet amb una passada més les sis reglamentàries. Aquesta acabarà sent una jugada decisiva perquè qui si anota és Lauge a un minut 30 segons de la fi.

En l’atac següent, després d’un temps mort, Mem xuta a l’escaire, però Rodrigo atura la pilota i deixa el matx a punt de solfa per l’equip local. En l’atac final dels locals, amb temps d’Ilic a 34 segons per la fi, perden la pilota per passivitat i qui té la darrera oportunitat de marcar és Mem qui amb el temps acabat xuta una falta que Rodrigo salva de miracle pel definitiu 29-28 final.

@FCBhandbol

Estadística