Exhibició blaugrana

Còmoda victòria d’un Barça que s’ha mostrat molt superior al Igualada. Era una repetició del matx jugat fa un mes i escaig en el mateix Palau, corresponent en aquell cas a la Lliga Catalana. Els blaugranes com fan sempre han sortit afamats a pista i no han permès gairebé res als igualadins que eren superats de manera folgada en totes les facetes del joc. Els homes de Cesc Fernández ho han intentat, amb molt bona voluntat però sense massa èxit, perquè els locals no els permetien fer el seu joc, ja que quan perdien la possessió no tardaven gens a recuperar-la. De fet, els forasters a la primera meitat només han arribat tres de cops a la rodalia de la porteria local, on Aitor Egurrola amb la solvència habitual evitava qualsevol ensurt.

A la segona part, ja amb el jove Arnau Martínez sota els pals blaugranes, els igualadins han aconseguit apropar-se en més ocasions a l’àrea local, fet que ha permès demostrar la capacitat del jove porter blaugrana que tot i rebre un gol ha fet una actuació que només es pot qualificar de brillant. Mentrestant, l’atac blaugrana ha anotat en aquesta segona part sis gols més que afegits als cinc que havia aconseguit a la primera igualaven els onze que ja van anotar el mes d’agost.

Un Barça dominador

Com hem dit, des de la sacada inicial, el matx ha estat dominat per un Barça exuberant. Punyents en atac, atents al replegament, dominaven el matx totalment obligant a Elagi Deitg a un sobreesforç constant davant les nombroses rematades locals. Pràcticament el joc no sortia del mig camp visitant i això denotava que no tardaria a arribar el primer gol. Com així ha estat. Era el minut 4 de partit quan una jugada personal de Pau Bargalló acaba amb una circulació en diagonal d’esquerra a dreta pel bell mig de l’àrea. Un cop escorat a l’esquerre del porter, el xut fluix del de Sant Sadurní l’atura en primera instància Deitg, però al final es fa un embolic i la bola acaba traspassant la línia de gol. És l’1-0. Immediatament el tècnic igualadí demana temps mort.

Després de la sacada, els seus homes poden culminar una jugada que acaba amb un tir que salva Egurrola. Un minut més tard, després d’un reguitzell de rematades dels locals, arriba un contraatac conduït per Àlex Cantero que Egurrola també atura. Edu Castro comença a fer les rotacions habituals, i amb els recanvis es continuen fent bé les coses, sobretot en la transició atac-defensa que els blaugranes fan de forma modèlica. No tardarà en arribar el segon gol local. Ara és en un llançament de falta des del vèrtex superior esquerre de l’àrea igualadina on Matías Pascual, després del toc inicial d’Helder Nunes, envia d’un fort xut la bola a l’escaire esquerre de la porteria que defensa Deitg. És el minut 9.02.

Tres gols més que decideixen el partit

 

Els locals que oloren sang tornaran a anotar poc després. Serà el mateix Pascual qui anota el tercer gol blaugrana. Ara és una conducció del de San Juan que va des de l’esquerre cap a la dreta passant per darrere la porteria visitant. Un cop lliure de marca i davant el porter l’argentí aixeca la bola i amb un cop suau cap a baix supera a Deitg. És el minut 9.48. La ratxa local no acaba aquí perquè en el minut 10.17 una contra acaba amb passada de Matías Pascual a Oriol Llenas qui es troba en la part dreta de l’atac barcelonista. Amb una finta pel seu costat fort, es desfà del defensor visitant arribant sol davant Deitg a qui supera amb un tir a l’escaire dret. És el 4-0.

El domini local és totalment aclaparador, amb arribades locals continues que Deitg pot salvar evitant que arribin més gols locals mentre Egurrola es converteix en un espectador privilegiat del partit. De fet el porter local només haurà d’intervenir un cop més en el que queda de primera meitat. Per part blaugrana, el seu ampli domini no es traduirà amb més gols fins que a 55 segons per la fi una combinació entre Bargalló i Ignacio Alabart deixa al d’A Coruña davant Deitg a qui supera amb un xut suau. És el 5-0 amb el que acaba la primera meitat.

Arnau Martínez a la porteria blaugrana

Edu Castro, amb molt bon criteri, decideix canviar de porter a la segona meitat. Arnau Martínez de divuit anys és qui substitueix a Egurrola. Les coses no comencen bé per ell perquè quan tan sols s’han jugat 1.56 de la segona meitat provoca un penal. El llançament de Ton Baliu no pot superar al fill de Tiino Martínez i el Palau esclata amb una gran ovació dedicada al jove porter. Poc després en la lluita per la bola entre Joao Rodrigues i Tety Vives acaba amb penal a favor dels locals. L’encarregat de la seva execució és Bargalló. El tir del de Sant Sadurní és aturat per Deitg, però Bargalló aprofita el rebuig del porter per acabar per superar-lo. És el minut 27.47 quan el 6-0 puja al lluminós.

Tot i l’ampli domini local, ara els forasters surten amb més freqüència de la cova. Producte d’una llarga conducció de Baliu, arribarà el gol igualadí. És en l’única errada de la defensa local que no està al cas d’aturar la pujada del capità rival. Un cop davant de Martínez el superarà amb un xut per sota les guardes. És el minut 30.30. Poc després una nova recuperació en defensa de Matías Pascual acaba amb un passi a Bargalló qui arriba davant Deitg, el xut del de Sant Sadurní la rebutja el porter visitant, amb tanta mala sort que l’esfèrica acaba controlada pel de Sadurní qui ho aprofita per fer el 7-1 en el minut 31.16.

Festival de gols al Palau

A partir d’aquí sovintejaran les arribades igualadines, però Martínez, demostrant la seva classe, atura totes les rematades que li fan. En el minut 43.53 arribarà el vuitè gol local. És un contraatac de manual. Recuperació defensiva de Bargalló, passi en diagonal d’esquerra a dreta on està situat Alabart. El gallec torna a fer una diagonal al costat contrari per on arriba Joao Rodrigues que amb un xut a l’escaire supera a Deitg, 8-1. El que hem dit, de manual.

Els blaugranes continuen treballant bé en atac i el novè gol no tarda massa. Una jugada local acaba amb un passi de Bargalló a Rodrigues en banda dreta de l’atac blaugrana. El d’Oeiras arriba fins al vèrtex inferior de l’àrea visitant des d’on fa un passi enrere per l’arribada d’Helder Nunes qui etziba un xut que supera a un Deitg força atrafegat. És el minut 45.10 quan puja a l’electrònic el 9-1. Poc després una pujada per banda esquerra d’Helder Nunes acaba amb un passi al segon pal on remata Bargalló al fons de la xarxa. És el minut 46.49 quan puja el 10-1 al lluminós.

Els locals que continuen treballant bé no tardaran a tornar a anotar. Ara és Nunes qui li torna el favor a Rodrigues. El de Barcelos fa una jugada per la banda dreta del seu atac, des d’on fa un passi al segon pal on Rodrigues remata sense oposició. És el minut 47.30 quan arriba l’11-1 que serà definitiu. Moment que aprofita el tècnic visitant per demanar un temps mort. Ja en les acaballes del matx, una rematada molt perillosa del mateix Rodrigues és aturada per Deitg. Per la seva banda. Martínez fa el mateix per dos cops evitant brillantment que el marcador es torni a moure.

@PBBMeritxell