Victòria molt disputada

Segona victòria sense brillantor d’un Barça amb força problemes en el rebot defensiu, ha concedit fins a setze captures a la seva pròpia pintura, que l’ha provocat un mal de cap constant en la segona meitat fins al punt de permetre a l’equip gallec apropar-se al marcador. Finalment, amb la tornada del cinc titular a pista, i una bona administració dels tirs lliures, li ha permès encarar el tram final amb certa comoditat que al cap i la fi ha estat determinant.

Bona sortida blaugrana

Els blaugranes començaven bé. Amb un joc força dinàmic ben dirigits per Nick Calathes i amb encert en el tir, els locals marxaven al lluminós 9-2, després de cinc punts de Nigel Hayes-Davies, cistella al pal baix i triple, una esmaixada de Brandon Davies i una bombeta del base de Casselberry. Tot semblava anar sobre rodes pels locals. Ni un triple de Murko Lukovic, era motiu de preocupació per un Barça sobrat.

Anotava dos tirs lliures més Cory Higgins i més tard feia la seva aparició el cinquè mosqueter, Nikola Mirotic per transformar un triple i un sol tir lliure per fer arribar el marge als vuit punts, 15-7. Una nova cistella al pal baix de Hayes-Davis mantenia el marge, 17-9. Un avantatge que no disminuïa després de dos tirs lliures i una nova cistella del de Pogdorica. Les coses quedarien igual al final del primer capítol, després d’una esmaixada de Lukovic i una cistella de Kyle Kuric, 23-15.

Problemes amb la defensa dels gallecs

Els locals continuaran augmentant la renda a l’inici del segon acte. Els triples de Nico Laprovittola i Kuric fan la impressió de voler trencar el partit, però la realitat serà ben diferent. De fet, els gallecs comencen a retallar el marge local. Un triple de Trae Bell-Haynes i una cistella amb addicional d’un Rasid Mahalbasic, tant matusser com efectiu dins la pintura, transforma el que era un camí de roses pels blaugranes en un pedregar, 29-25. Ara mateix l’atac local té més dubtes que solucions perquè no pot desentrellar la defensa zonal que ha ordenat el tècnic visitant Paco Olmos. Els homes de Saras només troben un remei i és fiar-ho a l’especialista en triples. Kuric en transforma un, 32-25, però aquesta opció té els minuts comptats.

Mentre els gallecs continuen fent, el d’Evansville no troba una bona opció de tir i falla el nou llançament des de més enllà del 6,75 que prova. Però tot no són males notícies pels de casa. Millora per moments el seu rebot defensiu i això els permet tornar a augmentar la renda gràcies a una pilota recuperada per Rokas Jokubaits i a una nova cistella al pal baix de Hayes-.Davis, 36-29. Amb els visitants defensant ara en individual, Mirotic anotarà quatre tirs lliures per tornar als vuit de renda, 40-32. Els homes de Paco Olmos continuen lluitant i són capaços d’anotar quatre punts abans que Pierre Oriola transformi dos tirs lliures a manca de nou dècimes pel 42-36 amb el qual s’arriba al descans.

El tercer quart comença a ser un problema

Tot i una cistella de Davies les coses no comencen gens bé pels locals a l’inici del segon temps. El pivot de Philadelphia erra en un triple i Calathes perd una pilota, 44-40. El base de Florida anota, refent-se del seu error anterior abans que Mirotic atrapi un rebot ofensiu després d’un triple fallat per Hayes-Davis per fer el 48-40. Un triple de Lukovic, des de més de vuit metres, retalla el marge blaugrana, però el mag de Pogdorica que avui està sent la referència en atac, torna a aparèixer per anotar un tir lliure i una cistella per tornar als vuit de renda, 51-45.

Després d’un atac malbaratat pels visitants arriba una jugada que pot haver estat clau. Lukovic, el desllorigador en atac dels gallecs, dotze punts fins al moment, cau després de trepitjar malament provocant-li un possible esquinç al peu esquerre que el fa marxar a la banqueta per no tornar a sortir en el temps que queda de joc. Un tir lliure i una nova cistella de Mirotic fan arribar la renda local als nou punts, 54-45. De nou arribarà un triple gallec, ara de Dzanan Musa que retalla el marge local.

Amb Mirotic a la banqueta, és Higgins qui pren la responsabilitat en atac. El de Danville anota dos tirs lliures per tornar als vuit de marge, 56-48. Altre cop anoten un triple els visitants, ara és Tyler Kalinoski qui retalla el marge local. Marge que torna a créixer ara fins als set punts després d’una cistella d’Higgins. Set punts que es mantindran des del tir lliure tot i que tant Oriola com Calathes només anoten un. Una cistella al final del període de Bell-Haynes deixa en només cinc punts l’avantatge dels de casa quan queda per jugar-se el darrer capítol, 60-55.

Mirotic i Higgins segellen la victòria

Els darrers 10 minuts de joc comencen com ho havia fet la segona part pels blaugranes. Malament. Tant és així que Saras Jasikevicius no té més remei que demanar un temps mort amb 60-59 al lluminós. Una cistella des de gairebé la línia de tres de Sertac Sanli és una benedicció, però ara mateix el rebot defensiu és un drama. Tot i que Mirotic no fa massa que ha tornat a pista, és Higgins qui anota per mantenir els tres de renda, 64-61. Millora un pèl el rebot defensiu, i això permet que un triple de Kuric elevi fins als sis punts la renda local a manca de 5.06 per la fi. És només un respir perquè els de Paco Olmos insisteixen.

Mirotic des del tir lliure manté els sis de marge, abans que Hayes-Davis després de rebot ofensiu faci tornar els vuit de renda a 1.32, 71-63. Amb Oriola i Davies fent canvis d’handbol, un triple de Kalinoski torna a posar una mica d’incertesa en un Palau inquiet. De nou serà Higgins des de la línia qui tranquil•litza les coses a 32 segons posant al marcador els vuit punts de renda blaugrana que ha estat el marge de seguretat durant tot el matx, 75-67.

Un triple ben curiós

El matx s’ha acabat decidint en una penetració de Musa que Calathes ha finalitzat amb un tap quan quedaven 27 segons de matx. A continuació s’ha produït una circumstància ben estranya. Els locals han mantingut la possessió mentre els dos tècnics donaven el partit per acabat amb la consegüent encaixada de mans. Hayes-Davis veient que quedava temps al rellotge de tir, ha decidit tot i que la defensa visitant estava completament aturada, llançar un triple totalment sol, que òbviament ha entrat davant la sorpresa fins i tot dels seus companys que no s’han vist amb cor d’intentar aturar una penetració de Musa que ha acabat amb la cistella final pel 78-69, final. Ha estat, sens dubte, l’anècdota del partit.

@PBBMeritxell

Estadística