Sumant victòries a l’EHF

Segona victòria a l’EHF Champions League amb un Barça que ha aplicat la recepta habitual, intensitat defensiva, contraatac, velocitat i per damunt de tot una entrega total en els dos extrems de la pista. Els ucraïnesos han plantat cara a la primera meitat, però la segona ha estat una altra història. La seva intensitat, sobretot en defensa ha afluixat pel desgast patit i això ha permès que el marge local s’ampliés fins a arribar a la seva màxima expressió coincidint amb els darrers minuts del matx.

La bona defensa permet la primera escapada blaugrana

Al principi del partit, els homes de Gintaras Savukynas, frescos en l’aspecte físic, eren capaços de defensar força bé, evitant que les combinacions locals els hi fessin mal. Això els permet començar dominant al marcadro, gràcies als gols que anotaven Dmytro Horiha i Viachaslau Bokhan. Mentre que per part blaugrana anotava el sospitós habitual, Dika Mem. Però cal tenir en compte que per part local hi havia més tirs malbaratats, per aturades de Gennady Komok o per pèrdues de pilota, que gols anotats. Empatava Haniel Langaro i aquest gol era l’inici de la primera escapada blaugrana.

Amb la defensa local assecant durant sis minuts els atacs dels rivals, els gols que anotaven Ludovic Fàbregas, Mem, Thiagus Petrus i Langaro, ampliaven el marge barcelonista fins als quatre de renda. Per fi anotava l’equip visitant, Horiha, però era una flor en ple erm. Els homes de Carlos Ortega continuaven amb la seva bona defensa que els permetia continuar ampliant la renda aconseguida fins al moment. Els gols anotats per Domen Makuc, i Mem per dos cops, eleven la renda als sis gols, 9-3. Moment escollit per Savukynas per demanar un temps mort.

Reaccionen els visitants

La renda catalana encara creix una mica, gràcies a un gol de Luis Frade abans que l’equip local pateixi un sotrac en atac. El parcial que aconseguiran els ucraïnesos serà de 2-7 gràcies a l’encert de l’atac visitant que supera amb escreix una defensa local que per moments sembla de joguina. Dos gols de Makuc són l’únic botí ofensiu blaugrana en gairebé 10 minuts de joc. Fins i tot es falla un llançament des dels set metres a càrrec de Melvyn RIchardson. Ara l’atac blaugrana no troba vies de producció, ja que Komok li està guanyant la partida als davanters locals. Fet que els membres de l’staff ucraïnès, disfressats de seguidors, celebren des de les seves posicions privilegiades a les primeres files que estan vetades al públic local.

Quan per fi, fa la impressió que l’atac local desperta després d’un gol de Richardson, tot queda en no res perquè el gol del francès no té continuació. El marge tornarà a ser de dos gols després del que anota Denis Vasilev. El tècnic malagueny no té altre remei que tallar el partit, perquè ara mateix hi ha una mica de desconcert a les files blaugranes. L’equip visitant continua jugant a fer possessions molt llargues, tot i això, torna a anotar Mem, qui després d’una aturada de Gonzalo torna a batre a Komok pel 15-11. Un gol anotat per Barys Pukhouski fa tornar els tres d’avantatge. Marge que es mantindrà al final dels primers 30 minuts després dels gols d’Aleix Gómez pels de casa i Horiha pels visitants, 16-13.

L’atac blaugrana es queda mut cinc minuts

L’inici de la segona part, si fa o no fa, serà molt similar al que s’ha vist a l’inici de l’enfrontament. Un Barça intens al darrere i efectiu en atac podrà augmentar la seva renda. Aleix Gómez no pot amb Komok qui continua sota els pals dels visitants, però qui si el superen són primer Makuc i a continuació Langaro pel 18-13. El marge de cinc gols de renda es mantindrà una bona estona amb Ángel Fernández anotant de contraatac, Fàbregas des dels sis metres i Aleix Gómez transformant el primer set metres que llança. Un nou gol de Fàbregas permet que la renda barcelonista arribi als sis gols, 22-16. Una renda que augmentarà després d’una atuda de Gonzalo i un gol en circulació d’Aleix Gómez.

Ara els que pateixen són els ucraïnesos que no se’n surten en atac. Això permet que el marge blaugrana vagi creixent, 24-16, després d’un gol anotat per Fernández. Savukynas no espera més i tal com havia fet a la primera meitat i que tan bon resultat li havia donat, demana un temps mort. De fet sembla que el truc li torna a funcionar perquè l’atac blaugrana torna a patir una apagada general. No s’anotarà cap gol per part local, durant més de cinc minuts. Això permetrà als forasters, tal com ja havia passat a l’inici de l’enfrontament, reduir la distància gràcies a un parcial 0-4, que fa esclatar de joia als seus seguidors disfressats de membres de l’staff que ho continuen celebrant d’allò més darrere la banqueta ucraïnesa.

Al HC Motor i als seus “seguidors” se’ls hi acaben les forces

L’atac local surt de l’ensopiment que pateix gràcies a Richardson. Tot i que Aleix Gómez no pot superar a Maksym Viunik que ha entrat pel llançament des del set metres substituint a Komok, els locals no concedeixen res en defensa. Blaz Janc augmenta la renda als sis gols, 26-20. Les coses, ara mateix, es comencen a complicar pels homes de Savukynas que pateixen el desgast dels minuts de joc.

Estem a punt d’entrar en els darrers 15 minuts de joc i les forces ucraïneses es comencen a acabar. Per part blaugrana i com és habitual, el ritme és sostingut. Anota un set metres Aleix Gómez, que ara ha superat a Viunik i a continuació arriben gols anotats per Richardson i Mem que amplien el marge fins als nou gols, 29-20.

Temps pels joves blaugranes

 

Savukynas intenta repetir el truc del temps mort, però aquest cop no li acaba de funcionar. Els seus anoten, però reben a continuació un parell de gols, Luís Frades i Fernández després d’una nova aturada de Gonzalo, pel 31-21. A la zona dels seguidors ucraïnesos disfressats de staff els crits, els aplaudiments i l’euforia han donat pas a un silenci esfereïdor. No se sent ni el vol d’una mosca. Ni tan sols els despertarà de l’ensopiment generalitzat, el gol que anota Oleksandr Tilte.

El matx sembla decidit i aquesta circumstància és aprofitada pel tècnic local, Carlos Ortega, per demanar un temps mort en el qual ordena la sortida a pista dels joves Martí Soler, extrem esquerre i Artur Parera pivot. Per part ucraïnesa Viunik substitueix a Komok a la porteria. Ali Zein anota abans que el jove Soler faci el 33-22. A partir d’aquí, amb els dos equips conscients que el signe del partit ja està decidit, hi haurà intercanvi de gols que deixarà les coses iguals. Per part blaugrana anoten Richardson, Mem i un altre cop Soler per deixar el definitiu 36-25 amb el qual acaba el partit.

@PBBMeritxell

Estadística