El Barça no ha donat opció al Gran Canària

Un començament espectacular amb 4 triples dels blaugranes de forma consecutiva ha estat suficient per prendre el control d’un partit que sempre ha estat dominat per un Barça eficaç en defensa i punyent en atac. Els homes de Porfi Fisac, ho han intentat. De fet han tingut minuts en els quals han aconseguit per dos cops un parcial favorable de 10-0. Però els visitants no han perdut mai el comandament del marcador acabant per obtenir una victòria força còmoda.

Sortida espectacular

Que avui els blaugranes tindrien el control de les pintures s’ha vist molt aviat. Després de rebot defensiu, arribava el primer triple anotat per Nigel Hayes-Davis. A continuació, després d’una recuperació defensiva, arribava un segon triple ara de Cory Higgins per posar el 0-6 al lluminós. Tot i una cistella de l’exblaugrana Artem Pustovyi, era de nou Higgins qui anotaria un parell de triples més per completar un 2-12 que obligava el tècnic local a demanar temps mort.

Les coses es continuarien complicant pels grocs que no podien aturar la sagnia, tot i un triple de Nico Brussino. Una cistella amb addicional de Nikola Mirotic, seguida del cinquè triple en el partit del mateix jugador montenegrí, elevava la renda forastera als tretze punts, 5-18. Tant era que els locals anotessin, perquè els blaugranes estaven desfermats. Triple de Nico Laprovittola i cistella de Pierre Oriola, deixant el marge en 16 amunt pels forasters. 7-23, a 3.06 per la fi del primer capítol.

A partir d’aquí, les coses canviaven una mica, perquè l’encert blaugrana disminuïa sense que arribés a ser preocupant. Un nou triple local d’AJ Slaughter deixava en tretze punts, 10-23, el marge dels visitants, moment en el qual el tècnic lituà demana temps mort. Tot i la pausa, la ratxa local no s’atura amb Chris Kramer transformant un triple pel 17-23. S’havia produït el primer parcial 10-0, als quals ens hem referit abans, que reduïa la ferida local fins a uns suportables 6 punts de diferència quan acaba el primer capítol.

Debuta Sanli

A l’inici del segon quart, les coses continuen un pèl embolicades per un Barça que ara no troba una via de producció eficaç i encertada. S’ha acabat l’encert en el triple, 0 de 5 en aquesta fase del matx. De tot plegat tan sols arriba una bona notícia que és el domini absolut del rebot defensiu. De fet en els primers minuts d’aquest segon capítol només hi ha una cistella de Brandon Davies i un punt de tir lliure pels locals, de nou Pustovyi.

Qui primer recuperarà la punteria seran els visitants gràcies al seu especialista, Kyle Kuric, qui transformarà un parell de triples que serveixen per augmentar significativament l’avantatge foraster, 20-31. Els blaugranes continuen controlant el seu rebot defensiu, i això és una garantia. El tirador d’Evansville continua anotant, ara de dos, abans que es torni a afegir a la causa Hayes-Davis, pel 23-35.

L’atac local no pot amb la defensa blaugrana i de nou augmenta la renda forastera gràcies primer a Hayes-Davis i més tard Higgins en recuperar una pilota en defensa que li permet finalitzar el contraatac. De nou fa la seva aparició Pustovyi aconseguint cistella i addicional abans que Mirotic des del tir lliure deixi el matx mig decidit, 26-41, quan el dos equips marxen als vestidors.

Mirotić amo i senyor dels rebots

A l’inici de la segona part, les coses no comencen gaire bé pels blaugranes. Amb Calathes prenent decisions equivocades, un triple de Slaughter vol ser la primera pedra de la recuperació local, però el base de Casselberry es refà dels seus errors anotant cistella després de contraatac i triple pel 35-46. Mirotic pren el relleu en atac i el marge visitant torna als quinze punts després de dues cistelles del de Pogdorica, 35-50.

Els grocs es descentren una mica i això permet que un triple de Davies augmenti el marge fins als 18 punts. A un triple local, altre cop Brussino, el segueixen una cistella al pal baix de Davies i un triple de Kuric que fan arribar la renda als 20 punts, 38-58. Avantatge que mantindran Laprovittola des de la línia i altre cop Kuric. Una cistella de Kramer tanca el quart amb 44-62 a l’electrònic.

Partit controlat

Tot i el marge de divuit punts del que gaudeixen els blaugranes, quan a l’inici del darrer capítol, hi ha una cistella de Miquel Salvó, el tècnic lituà demana temps mort. No vol que es repeteixi el que va passar en els dos darrers partits, en els quals els seus homes van tenir problemes en el tram final dels quaranta minuts de joc. Tot i la pausa, els locals retallen un pèl l’avantatge visitant en fallar un tir lliure Khalifa Diop.

Els blaugranes recuperen el fil. No havien anotat res en aquest capítol, gràcies a una cistella amb addicional anotada per Higgins. El de Danville falla l’addicional, però en la lluita pel rebot un cop de palmell de Brussino acaba amb la pilota dins de la cistella local, 47-66. Per acabar d’arrodonir la feina un nou triple blaugrana. El segon de la nit per Calathes, fa arribar el marge visitant als vint-i-dos punts, 47-69 a 6.26 per la fi.

L’atac local passa per mals moments i això és aprofitat per Davis i el seu substitut Sertac Sanli, qui avui feia el seu debut a l’ACB vestit de blaugrana. Anoten tres tirs lliures, un de Davies i dos per part de l’otomà. 47-72 quan entrem en els darrers 5 minuts de partit. Els locals tornen a aconseguir un altre parcial de 10-0 favorable. Ara estem en la fase final del matx i no queda temps perquè la recuperació local intimidi als homes de Jasikevicius.

Laprovittoa anota un parell de tirs lliures, mentre que Rokas Jokubaitis n’anota només un, 59-75. Amb el partit totalment decidit, arriben les darreres tres cistells visitants. Sanli al pal baix, Jokubaitsis i finalment un triple de Sergi Martínez, en el darrer minut de joc. Respondrà Dylan Ellis també des de més enllà del 6,75 pel 64-82 final.