Victòria treballada

Tot i fer una bona posada en escena, amb una sortida prou espectacular, el Barça ha necessitat treballar de valent per acabar aconseguint una victòria que ha costat més del que s’esperava. Els homes de Sito Alonso, vell conegut de l’afecció blaugrana, han estat capaços de refer-se i a base de molta intensitat han pogut reduir progressivament l’avantatge local fins a arribar a avançar-se a les acaballes del tercer quart. Els visitants han fet el mateix a l’inici del darrer període, a partir d’aleshores, els locals s’han posat el vestit de feina i a còpia de picar pedra han aconseguit endur-se’n una victòria en el seu debut a l’ACB 21/22.

Bona sortida blaugrana

Com hem dit, el matx començava força bé pels de casa. Després de dos tirs lliures convertits per Sadiel Rojas, els locals reaccionaven amb cistelles de Cory Higgins, Pierre Oriola, Nikola Mirotic i Nick Calathes. La defensa blaugrana treballava a bon ritme i l’atac estava fi. Del 8-2, s’ha passat a un 19-7 després d’una cistella de Mirotic i quatre punts, dos dels quals de tirs lliures, d’Higgins, un triple el de Pogdorica i dos tirs lliures anotats per Calathes.

El matx sembla plàcid pels de casa. A partir d’aquí Jasikevicius comença a fer les rotacions habituals. El marge blaugrana arribarà als 15 punts, després d’un triple d’Oriola, 22-7. Tot i un tir lliure fallat pel base de Florida, un triple fora de guió de Davies eleva el marge local als setze punts, marge que no es tornarà a repetir en el temps que queda per jugar-se. Els murcians són a hores d’ara un equip tocat, però un triple llançat a la desesperada des de molt lluny per Jordan Davis els revitalitzarà. 26-14 al final del primer capítol.

Comencen els problemes amb el rebot

Quan comença el segon capítol, les coses són diferents. Fins al punt que el tècnic lituà, després de quatre punts seguits dels de groc, ha de demanar temps mort quan tan sols s’han jugat 42 segons d’aquest segon quart. Les coses ja no són de color blaugrana. Després de la pausa, millora el rebot defensiu i això permet que el marge s’estabilitzi en els 10 punts amunt pels de casa, després de cistelles de Rokas Jokubaitis, Nigel Hayes-Davis i Rolands Smits, 32-22. El rebot defensiu blaugrana comença a fer figa mentre que l’eficàcia en el tir de tres està disminuint.

Amb certs problemes en atac, l’únic que anota és el fillol de Michael Jordan. Seus són els dos tirs lliures i la cistella que mantenen els 10 punts d’avantatge, 36-26. Una cistella de Mirotic amplia la renda fins, altre cop, els dotze amunt, 38-26. Ara el de Danville torna a anotar, de contraatac, per mantenir la renda, 40-28. Un atac visitant infructuós permet a Saras demanar un temps mort amb 4 segons per jugar-se. La jugada acaba amb un triple fallat per Mirotic, però Hayes-Davis recupera la pilota per fer un tir que sobre la botzina significa el 42-28 amb el qual s’arriba al descans.

El Múrcia aconsegueix avançar-se al marcador

Quan el joc es reprèn, hi ha un curt duel de triples. Calathes per part blaugrana, Thad McFadden pels murcians. Les cistelles que anoten primer Mirotic i posteriorment Davies serveixen per mantenir la renda de 14 punts pels locals, 49-35. Un triple de Tomás Bellas és l’inici d’una petita recuperació visitant, 49-40, que torna a obligar a Jasikevicius a tallar el joc. L’equip està atacant bé, però en defensa les coses no rutllen i això és un problema.

Després de cistella d’Higgins, l’equip entra en una fase de desencert atacant que aprofiten els forasters per empatar el matx a 51 després d’un parcial 2-11 que culmina Isaiah Taylor transformant cistella i addicional. Per arribar a aquesta situació s’han produït una sèrie de fets concatenats, el rebot defensiu blaugrana ha entrat en col·lapse i a més a més l’atac local és un desgavell de tirs mal seleccionats i pilotes perdudes.

Apareix Mirotic anotant el seu primer triple de la matinal, però serà un miratge perquè els avui grocs s’acabaran avançant al lluminós gràcies a un triple de Davis que culmina la remuntada, 54-56 a menys de dos minuts per la fi del tercer capítol. Un cop de palmell d’Oriola empata el partit i posteriorment dos tirs lliures transformats per Smits fan el mateix. 58-58 a manca del darrer quart.

L’atac blaugrana col·lapsat

Les coses no comencen bé pels de casa a l’inici dels darrers deu minuts de joc. Tot i que podia haver estat pitjor perquè l’atac dels blaugranes està en crisi. Les pilotes perdudes serveixen als de groc per treure rendiment en forma de punts Per sort, Davis falla dos de tres tirs lliures, però una cistella de Taylor fa arribar la renda murciana a la seva màxima expressió, 58-61, quan queden 8.08 per jugar-se.

La situació és dramàtica, però no desesperada. Entre Davies i Higgins refan una mica les coses. El de Philadelphia transforma cistella i addicional, mentre que el de Danville anotarà dos punts de tir lliure, un d’una tècnica assenyalada a la banqueta murciana, abans que un triple de Smits, el primer dels blaugranes des d’aquell que havia anotat Mirotic a manca de tres minuts per la fi del tercer període, posi el 66-63 a l’electrònic.

Una nova jugada de tres punts, cistella i addicional, de Davies, qui s’està jugant les garrofes amb César Augusto Lima, fan arribar l’avantatge local als sis punts, 69-63, quan queden 5.45 per jugar-se. Els forasters reaccionaran, però els seus errors en el tir lliure, James Webb falla un addicional i Rojas un dels dos tirs lliures dels quals disposa, són un bàlsam pels de casa. Saras, que no se’n refia demana temps mort. L’atac acaba fatal i els visitants tornen a anotar pel 69-68.

Smits, la defensa i els tirs lliures donen la victòria als blaugranes

El matx ja fa una bona estona que s’ha convertit en un patiment pels de casa. Per sort ni Davies ni Higgins fallen els tirs lliures i l’equip local entra en els darrers quatre minuts de joc dominant de cinc punts, 73-68. Ara la defensa blaugrana treballa millor i això permet ampliar el forat amb una cistella de Mirotic. Un triple posterior de Smits fa arribar la renda blaugrana als 9 punts a manca de 2.42.

Els locals tenen el matx ben encarat, però el matx patirà un altre canvi de guió. Després que Taylor falli un addicional, una falta personal assenyalada als locals fa esclatar a Saras qui ha escollit el pitjor moment per autoprovocar-se una tècnica. Taylor anota el tir lliure i un posterior triple de McFadden deixa en només tres punts, 78-75, la renda local quan queden 1.43 per jugar-se. Saras demana un temps mort. La jugada acaba amb dos tirs lliures transformats per Davies, 80-75.

Saras fa canvis d’handbol entre Davies en atac i Smits en defensa. McFadden falla un triple, però el rebot és visitant. Taylor falla un dels tirs lliures que té, mentre que Davies a 40 segons en transforma els dos que llança, 82-76. Taylor anota mentre que per part blaugrana és Calathes qui falla un tir lliure a 13 segons. La jugada visitant acaba amb recuperació del base de Casselberry. Una falta sobre Mirotic permet al montenegrí transformar els dos tirs lliures pel definitiu 85-78 amb el qual acaba el partit.

@PBBMeritxell

Estadística