La primera victòria de Champions al sac!

El nou projecte de Carlos Ortega al capdavant del Barça d’handbol ha començat amb una brillant victòria a la sempre complicada Flens-Arena. El matx ha acabat sent un duel de porters amb dues estrelles sota els pals. Benjamin Buric per part alemanya, Gonzalo Pérez de Vargas a la catalana. El duel l’ha guanyat el de Toledo, sent escollit a més l’home del partit al final dels 60 minuts. Cal destacar l’ajuda que ha proporcionat al porter blaugrana l’immens treball que els seus companys han fet en defensa sense deixar massa forats per on atacar-lo. En atac, els barcelonistes han aprofitat la capacitat d’una estrella consolidada com és Dika Mem, possiblement el millor lateral dret del món. Els seus set gols han estat determinants per la victòria final.

Comença l’espectacle a les dues porteries

El duel començava amb una defensa visitant que no concedia res a uns alemanys que no trobaven la manera de provar l’estat de forma del de Toledo. Sense que es produís una sola rematada en contra en els primers tres minuts de joc, els d’Ortega marxaven 0-2 amb dos gols del lateral francès. I no eren més perquè Buric demostrava que avui estava en plena forma aturant xuts de Luka Cindric i Haniel Langaro. Després d’un gol local, anotat per Hampus Wanne, els atacs dels catalans, dirigits pel central croat, s’estavellaran contra la defensa alemanya que començava a treballar bé.

Quan Gonzalo apareix, ho fa de manera brillant aturant un xut des dels sis metres. Un parell de gols, un des dels set metres, anotats per Aleix Gómez permeten que el marge visitant arribi als tres gols, 1-4. Reaccionen els homes de Maik Machulla gràcies a Mads Larsen Mensah i altre cop Wanne. L’atac blaugrana ara s’empantanega una mica i no acaba de resoldre davant un Buric que es multiplica sota els pals.

Cindric es lesiona

Per acabar de complicar les coses, Cindric queda estès a terra, després d’un fort cop contra el parquet. Amb el croat dolent-se de l’espatlla esquerra, els alemanys,demostrant la seva gran esportivitat, aprofiten l’avinentesa per fer el 4-5, gràcies a que Marius Steinhauser no es troba a ningú que el defengui, ja que el que hauria de ser-hi, en realitat és a uns 35 metres lesionat. Molt esportiu Herr Steinhauser!!!! Després del gol, s’atura un moment el joc, ara si, perquè el doctor Gutiérrez atengui a un Cindric que ha marxat a la banqueta força adolorit. No tornarà a pista en el temps que queda de partit.

Amb Domen Makuc ocupant la plaça del central croat, serà Langaro qui torni a anotar. En defensa qui ara s’ageganta és Gonzalo qui tanca la seva porteria a pany forrellat. Fins i tot li atura un sis metres a Wanne, després del 8-11 que anota Luís Frade. Tot i que Buric també està aturant molt, un gol de Melvyn Richardson permet que el marge visitant arribi als quatre gols, 8-12. Obligant a Machulla a demanar un temps mort. Anota Johannes Golla abans que, tot i una pilota perduda per l’atac visitant, sigui altre cop Richardson qui faci el 9-13. Un gol de Mensah redueix la renda forastera a set segons pel descans. El tècnic dels blaugranes demana un temps mort, l’atac no se’n sortirà arribant-se a la fi dels primers trenta minuts amb tres de renda pels visitants, 10-13.

Buric no permet que el Barça marxi al marcador

El duel de porters continuarà a la segona meitat. De fet, tan Buric com Gonzalo són els responsables que cap dels dos equips estigui massa còmode llançant a porta. En aquests moments, serà Buric el guanyador del duel, ja que primer Jim Gottfridsson i més tard Mensah superaran al de Toledo deixant en un sol gol el marge català, 12-13. És el moment de l’egipci Ali Zein, inèdit en els primers trenta minuts, qui ara pot superar a Buric. Després d’una nova aturada de Gonzalo, qui recupera posicions respecte a Buric, serà Ludovic Fàbregas qui faci el 12-15.

De nou són tres els gols de renda dels visitants, fet que fa molt de mal a la moral alemanya. Tot i un gol des dels set metres d’Aleix Gómez, els de Machulla tornaran a reduir la renda rival aprofitant una pilota perduda per Makuc. Sent Gottfridsson i Hans Aaron Mensing els que deixen el 15-16. La situació es complica força pels catalans perquè Buric li atura un xut a Aleix Gómez, però els blaugranes surten indemnes de la situació perquè recuperen la possessió i el gol que arriba és de Fàbregas, 15-17.

El Barça treballa bé i s’endú la victòria

Gonzalo torna a aturar, convertint-se en un malson pels locals, situació que serà ben aprofitada per Richardson per anotar un parell de gols pel 16-19, tot i jugar amb un jugador de menys per exclusió de Dika Mem. El francès només tornar a pista torna a ser exclòs i ara si que els alemanys faran gol, això si després d’un xut al pal de Richardsson. Amb 17-19 al lluminós és Carlos Ortega qui ha de demanar un temps mort perquè les coses no s’estan fent bé en atac. Tot i que primer Richardson i després Dika Mem no poden amb Buric, serà Mem qui anoti el 17-20 quan entrem en els darrers 10 minuts de partit.

Machulla conscient que cal fer quelcom, demana temps mort. En la rotllana ordena als seus homes que cremin les naus i per això posa set jugadors de pista en atac. Tot i la variant ofensiva qui anota és el Barça, Aleix Gómez, aprofitant la manca de porter, 17-21. Gonzalo fa una aturada que té resposta per part de Buric. Ara qui pren la responsabilitat en atac per part local serà Mensing. Seus seran els darrers quatre gols locals, però el problema pels alemanys és que tant Aleix Gómez, com Richardson i Mem no fallen a l’hora de fer arribar el marcador a un clar 19-24. Una nova aturada de Gonzalo a un set metres executat per Wanne és el remat final. Langaro no pot amb Buric, però després del 20-24, que com hem dit havia anotat Mensing, Mem fa el 20-25 a 1.12 per la fi, certificant de manera definitiva la victòria blaugrana. Un darrer gol de Mensing deixa el definitiu 21-25 amb què acaba el matx.

@SGFleHa

Estadística