La Supercopa s’escapa

El Barça ha estat víctima dels seus propis errors que l’han condemnat finalment a perdre davant un Liceo que ha aprofitat els llançaments a pilota aturada amb un infal·lible Jordi Adroher. En canvi els homes d’Edu Castro han estat incapaços de transformar cap de les tres oportunitats que han tingut, un penal i dues faltes directes, per superar a Carles Grau.

Helder Nunes avança al Barça

 

Com era d’esperar el matx començava amb un vibrant frec a frec amb hoquei d’alta volada per les dues parts. Els blaugranes queien molt aviat en el parany de jugar amb massa velocitat i això els feia perdre la precisió en alguna passada, fet que afavoria als gallecs que podien sortir al contraatac amb certa freqüència. Aquesta velocitat també feia cometre als blaugranes massa faltes, que al cap i la fi ha estat la seva condemna. Després del frec a frec inicial, qui ha passat a dominar el ritme de joc han estat els homes d’Edu Castro. Del domini blaugrana arribava una targeta blava assenyalada a Àlex Rodríguez per una falta molt clara. Era el minut 2.42 quan Pau Bargalló era l’encarregat de llançar el tir directe. El de Sant Sadurní no pot superar Grau.

Els blaugranes han continuat dominant el ritme de partit durant els dos minuts en els quals eren un jugador més a pista. Però les seves arribades eren resoltes per un immens Carles Grau. Un cop els gallecs han recuperat l’home exclòs, les coses han canviat una mica. Una rematada al pal de Roberto di Benedetto obliga a una posterior aturada d’Aitor Egurrola. En el minut 6.12 Juan Copa demana temps mort. Poc després arriba el primer gol del partit. És una jugada personal d’Helder Nunes qui circula pel carril central. Després de desfer-se de la marca d’Àlex Rodríguez i un cop arriba al llindar de l’àrea fa un tir amb un gir de canell que envia la bola a l’escaire dret de la porteria gallega, fent inútil l’esforç de Carles Grau. És el minut 8.24 quan el 0-1 puja al lluminós.

Empata el Liceo

El gol deixa tocats als homes de Copa i ara el domini del joc és aclapadorament blaugrana. Producte de la insistència no tardarà a arribar un penal per empenta de Di Benedetto sobre Sergi Llorca dins de l’àrea. És el minut 12.50, quan el xut executat per Nunes no pot superar per sota a Grau. El pes del matx continua sent dels blaugranes que tot i començar a fer el seu joc habitual no poden amb la forta defensa gallega.

La frustració per no aconseguir batre a Grau els fa perdre el control i el seu compte de faltes es continua incrementant fins que a manca de 6.11 arriba a 9. Gairebé un minut més tard, concretament en el minut 19.41, una falta tant absurda com innecessària de Nunes a Rodrigues és castigada amb llançament directe per ser la desena. Jordi Adroher l’executa de manera modèlica, aixecant i picant per la dreta d’Egurrola significant l’empat a 1.

Ara qui rep el cop és un Barça que comença a desesperar-se perquè el seu domini de moment és poc productiu. A 4.03 el tècnic blaugrana demana temps mort per solucionar els problemes que ara mateix pateix l’equip. Tot i la pausa, els seus homes no acabaran de reaccionar. Les arribades blaugranes ara disminueixen tot i que primer Nunes i més tard Nil Roca obliguen Carles Grau a intervenir. Sense que es mogui el marcador s’arriba al descans.

Bargalló torna a avançar al Barça

 

La segona part comença amb un Liceo que tindrà un parell d’arribades amb el Barça jugant per sota del seu nivell. El cert és que el matx ara és força travat amb els homes de Copa, esperant pacientment a què el nombre de faltes dels blaugranes creixi. Tot i que ara dominen les defenses als atacs, com en la primera meitat, apareixerà qui desfaci la situació.

Ara serà el torn de Pau Bargalló. El de Sant Sadurní farà una jugada en solitari en una diagonal des de la dreta de la defensa blaugrana fins a l’esquerre del seu atac. Uns pocs metres per davant de la línia de mitja pista etziba un xut de pala creuat d’esquerra a dreta que sorprèn Carles Grau. És el minut 31.59 quan els blaugranes es tornen a avançar al lluminós, 1-2.

A partir d’aquest gol cal destacar la feina defensiva dels homes d’Edu Castro a l’hora de controlar als gallecs i a més sense fer faltes. En aquesta feina cal destacar a Nil Roca que és l’home clau al darrere. La bona defensa permet rematades de Bargalló i el mateix Nil Roca que ha de treure un atrafegat Carles Grau.

Adroher decideix el partit

Després d’una rematada de Bargalló, el de Sant Sadurní comet un error que serà clau. La sortida d’Àlex Rodríguez és travada pel blaugrana que veu la targeta blava, quan les faltes estaven 9 pels gallecs i 13 pels blaugranes. És el minut 40.59. El xut directe és executat altre cop per Adroher qui fa la mateixa jugada que a la primera meitat, però ara per l’esquerra d’Egurrola. És l’empat a 2.

L’empat afecta un Barça que per uns minuts patirà en defensa, primer Egurorla i més tard el pal eviten un nou gol del rival. En el minut 44.52 arriba la desena falta liceista. De nou el tir directe és executat per Bargalló qui com a la primera meitat, no aconseguirà superar a Grau perquè el seu tir surt per damunt la porteria.

Tot queda pendent de la quinzena falta blaugrana que no tarda a arribar, concretament és el minut 47.05 quan s’assenyala. El guió no varia gens. Adroher aixeca i pica, ara de nou per l’esquerra d’Egurrola, és el 3-2 que deixa el matx molt de cara pels gallecs. Edu Castro demana temps mort en el qual ordena jugar amb cinc jugadors de pista i sense porter. Tot i els intents desesperats dels blaugranes només es produeix una ocasió clara de gol, però Carles Grau atura el tir molt perillós de Nunes. El resultat no canviarà i el Liceo es proclama de nou campió de la Supercopa.

@FCBhoquei