Dura derrota

Després de dominar amb claredat els primers 25 minuts de partit, l’equip blaugrana ha anat perdent confiança i encert en atac i això l’ha condemnat a perdre una supercopa que semblava força ben encarada. En una setmana, l’equip de Saras Jasikevicius ha perdut, igual com l’any passat, dues competicions de forma consecutiva. Dues competicions que tot i ser de pretemporada no deixen de ser dos trofeus. Aquelles dues derrotes de l’any passat van ser el precedent a una gran temporada, esperem que en el present curs encari es facin millor les coses.

El Barça surt amb força

El primer clàssic del curs es presentava força interessant. Dos exblaugranes en el cinc inicial dels blancs, Hanga i Heurtel, força discrets en els 40 minuts de joc, mentre que l’ex del Madrid, Laprovittola, s’ho mirava des de la banqueta. Les coses començaven bé pels de Saras. Els triples de Nigel Hayes i Pierre Oriola avançaven als avui locals, 6-2. Responien els de Pablo Laso amb un triple de Jeff Taylor. Els barcelonistes tenien el canell calent des de fora i després d’una cistella de Hayes, arribaven dos triples, Nick Calathes i de nou Oriola que ampliaven el marge, 14-9. Marge que es mantenia amb una altra cistella del de Casselberry.

Els dos equips acceptaven el frec a frec. Anotava Cory Higgins abans que un triple de Carlos Alocén reduís fins als tres punts l’avantatge blaugrana, 18-12. Alocén insistia, altre cop de tres després de cistella d’Higgins, 20-18, moment en el qual Saras demana temps mort. De tornada a pista, els homes de Jasikevicius comencen a tenir problemes amb el seu llançament triple amb errades de Nico Laprovittola i Kyle Kuric, qui pateix un fort marcatge. En canvi un triple de Tristan Vukcevic empata el partit a 22. Un punt de tir lliure anotat per Davies, qui per un moment torna al seu clàssic 50%, deixa el 23-22 que hi ha al lluminós al final del primer capítol.

El partit està ben encarat

Ja en el segon, les coses milloren en l’atac blaugrana. Primer anota Rolands Smits un parell de cistelles per ser Àlex Abrines qui ho faci de tres per portar l’avantatge blaugrana als sis punts, 30-24. Amb Smits fallant un parell de triples, Sergio Llull, transforma un addicional que queda compensat pel tercer triple d’Oriola. El targarí fallarà un tir addicional deixant la renda blaugrana en tan sols quatre punts, 35-31. Llull, jugador clau avui pels blancs, transforma un triple abans que anotin Calathes i Davies pel 39-34.

De moment les coses funcionen força bé per un Barça que està fent un bon partit. Un triple de Guerschon Yabusele redueix el marge dels avui locals. Nikola Mirotic inèdit fins al moment apareix per arreplegar un rebot ofensiu que li serveix per anotar el 41-37. Per on l’equip blaugrana passa força problemes és en el rebot defensiu. Tot i això des de la línia les coses milloren. Primer Kuric anota un per la falta tècnica assenyalada a Fabien Causer, a continuació dos tirs lliures transformats per Davies i altres dos pel de Pogdorica porten el marge blaugrana als nou punts, abans que un triple d’Heurtel deixi el 46-40 amb el qual s’arriba al descans.

El Madrid reacciona

 

Quan comença la segona part les coses continuen on les havíem deixat, tot i un triple fallat per Oriola. Amb la defensa barcelonista treballant bé, un triple de Mirotic i un punt de tir lliure d’Higgins fan arribar l’avantatge dels avui locals als deu punts, 50-40. Avantatge que creixerà gràcies al montenegrí, en els seus millors minuts d’avui fins al 52-40. Després que Mirotic falli un tir lliure per una tècnica a la banqueta blanca, l’avantatge es mantindrà gràcies a Calathes. Els blaugranes que ara estan molt còmodes a pista continuaran engreixant el botí. Dos tirs lliures d’Higgins i un triple de Mirotic eleven el marge als disset punts, 59-42 després d’un parcial en el quart de 13-2.

Un temps mort dels blancs canviarà les coses, tot i que d’entrada sembla que tot continua igual. Anoten els de Laso, responent Calathes qui falla l’addicional, abans que una cistella de contraatac de Davies faci arribar la renda als 19 punts, 63-44. A partir d’aquí els blancs es comencen a despertar. Quan tot pintava de color de rosa, les coses canvien. Els blaugranes abusen del tir exterior, amb errades de Mirotic i Calathes. Una recuperació miraculosa de Kuric li serveix per anotar el 65-80 que serà una flor al bell mig d’un jardí que comença a assecar-se. Davies, altre cop després de rebot ofensiu, anota, però qui ho fa de tres és Llull. Respon Higgins, però abans de la fi arriba un nou triple del menorquí, que deixa el marge blaugrana en només 9 punts, 71-62, quan arribem al darrer període.

Derrota després d’un quart nefast dels blaugranes

Sembla que els blaugranes surten a pista amb bones sensacions. Higgins anota cistella i triple que fan tornar els deu amunt, 76-66. Tot i això es fallen fins a tres triples llançats de forma precipitada, Kuric, Oriola i Higgins, mentre els blancs que tampoc anoten en aquest tram troben a Llull qui anota tres tirs lliures, 76-69. Kuric manté el tipus amb un triple 79-69 a 6.25 per la fi.

Un triple de Nigel William-Goss obliga a Saras a demanar temps mort. Les sensacions han deixat de ser positives. Es perden pilotes, es fallen triples, els tirs exteriors continuen sent erràtics i el pitjor és que no apareix ningú al rescat. Mentrestant, els blancs redueixen el marge, entre altres raons, perquè els blaugranes no tenen un antídot contra Vincent Poirier. Una esmaixada del francès deixa les coses molt ajustades, 79-78. Saras demana un nou temps mort, La jugada acaba amb un triple desesperat llançat a la babalà per Davies. Els blancs encara no poden acabar la remuntada perquè els blaugranes resisteixen.

Davies fa una cistella amb un pèl de sort pel 81-78 a 2.05 per la fi. Els blancs, en canvi, sí que encerten de tres, serà de nou William-Goss, Kuric falla el que prova. Finalment serà Yabusele qui avanci als blancs a manca de 1.25, 81-83. Davies pot empatar a 58 segons. La jugada blanca acaba en mans de Poirier qui rep falta. Anotarà els dos tirs lliures per tornar a avançar als seus, 83-85 a 35 segons. Davies qui està sent l’únic recurs ofensiu dels blaugranes ara erra i el castell de cartes s’acaba d’enfonsar. Alocén només anota un tir lliure a 9 segons, 83-86. La jugada dissenyada en el temps mort, acabarà amb un triple sense solta ni volta de Davies que continua sent l’únic que ho intenta. La falta posterior de Mirotic permet a Yabusele sentenciar definitivament en transformar els dos tirs lliures pel 83-88 final.

@FCBbasket

Estadística