A la final!

Davant un València amb moltes baixes, el Barça ha sabut superar una mala sortida per aconseguir a base de defensa i contraatac un parcial 16-0 que ha capgirat de manera definitiva la marxa del partit. A partir d’aleshores, els blaugranes han dominat amb mà de ferro i tot que en fases del matx, els homes de Joan Peñarroya han pretès refer-se, els avui locals no els han deixat acabar de creure en una possible victòria.

Un parcial que pot decidir el partit

Tot i que Cory Higgins posava als seus al davant després de la primera cistella del matx, els homes de Peñarroya capgiraven el marcador amb un parcial 1-8, amb Higgins anotant un sol tir lliure, que avançava als taronges. Els blaugranes estaven malament en el tir. Calia millorar i força al davant i també al darrere per evitar futurs problemes. La recuperació ha arribat des del treball defensiu. S’ha tancat a pany forrellat la pintura en defensar de forma molt agressiva i això ha permès recuperat fins a quatre pilotes de forma consecutiva que han acabat amb cistelles fàcils de contraatac. Hayes, Nick Calathes, aquest per dos cops i Higgins anotaven per l’11-8.

Una nova recuperació defensiva acaba amb cistella de Brandon Davies. Després d’un temps mort demanat pel tècnic dels valencians, preocupat pel rendiment dels seus homes, arriba el primer triple blaugrana, Hayes, seguit d’un altre després de recuperació d’un atent Nico Laprovittola que culminava el parcial de 16-0 al qual ens referíem abans aconseguit en gairebé 5.30 de joc, 19-8 a l’electrònic.

Reaccionen els avui visitants amb quatre punts consecutius de Mike Tobey, però Davies no els deixarà continuar amb la retallada del seu avantatge. Ara és el de Philadelphia qui anota un triple i una cistella abans que s’afegeixi altre cop Laprovittola amb el seu segon triple pel 27-13. Els valencians que han fallat tots els triples que han provat fins al moment, poden fer-ne un, serà Millán Jímenez qui el transformi pel 27-16 que hi hal marcador quan s’arriba a la fi del primer capítol.

Domini blaugrana

L’equip blaugrana baixarà l’encert al principi del segon acte. Pierre Oriola anota cistella i addicional i Rolands Smits un triple, però ara el rebot defensiu no es domina i això provoca algun desajust fins al punt que Saras ha de tallar el partit per solucionar els problemes en atac. Per sort, es continua dominant el marcador amb solvència, però és per la bona defensa que fan els seus homes. Rokas Jokubaitis i Sergi Martínez, aquest després de rebot ofensiu, anoten pe fer arribar la renda als disset punts, 37-20.

El marge aconseguit creixerà lleugerament després de quatre punts d’un inclement Davies. Amb el rebot defensiu millorant, una cistella d’Higgins fa arribar el marge fins als vint punts, 43-23. En el tram final del primer temps, els blaugranes fallen un triple i això permet als de Peñarroya aconseguir un parcial 0-5 que redueix un pèl el seu desavantatge. Dos tirs lliures del de Danville, tanquen l’anotació del primer temps deixant el 45-28 que hi ha al marcador quan el partit arriba al descans.

El València es rendeix

Quan el matx es reprèn les coses no han canviat gens. Bé,si que ha canviat quelcom i és que arriba després de la inevitable cistella d’Higgins, els primers dos punts en el matx de Nikola Mirotic. El de Podgorica tornarà a aparèixer ara amb un triple, l’únic que anotarà avui, després d’una cistella de Hayes pel 54-32. Els taronges ja pràcticament han capitulat davant l’argument ofensiu d’un Barça que al darrere segueix intens, amb un Hayes que mostra la seva capacitat defensiva. Ara el rebot defensiu es torna a dominar, dos tirs lliures anotats per Mirotic fan arribar la renda blaugrana als vint-i-quatre punts, 56-32.

De nou arriba una ratxa valenciana que coincideix amb uns atacs blaugranes amb poc encert. Un parcial 4-12, amb Oriola i Higgins anotant per part blaugrana, deixa un 60-44 al lluminós que obliga a Saras a demanar un temps mort per evitar mals majors. El Barça millora en defensa i en atac apareix Laprovittola amb el seu tercer triple en el partit pel 63-44. L’atac valencià torna a ser aturat per la defensa blaugrana i això permet que dos tirs lliures de Kyle Kuric i una esmaixada de Davies facin arribar la renda dels avui locals als vint-i-tres punts, 67-44, deixant el matx pràcticament decidit.

Classificats per a la final

Per acabar-ho de confirmar, Jokubaitis transforma un triple. Malgrat això, els de Peñarroya no volen aixecar la bandera blanca i encara que no hi creuen massa ho intenten. Els valencians fan un parcial 0-5 amb un triple de Bojan Dublejvic, però abans que facin més mal serà Davies qui fent una cistella coast to coast demostra que els barcelonistes estan atents. El segueix un triple de Rolands Smits abans que Puerto també anoti de tres. Un nou triple de Jokubaitis manté les coses, 78-52.

Els valencians que en els tres primers períodes havien anotat 3 triples, es destapen fins al punt d’anotar-ne cinc en els darrers deu minuts de joc. Ara qui anota des de més enllà del 6,75 és Sam Van Rossom, 78-59. Les cistelles dels taronges no deixen de ser focs d’artifici perquè els avui locals mantenen la flama encesa. Smits, anotar dues cistelles consecutives tot i fallar un addicional pel 82-60. Un nou triple de Puerto retalla un pèl l’avantatge blaugrana, però un triple d’Àlex Abrines, deixa les coses clares, 85-65 a 51 segons per la fi. Alejandro Bellver qui acaba de sortir a pista transforma el seu únic tir des de més enllà del 6,75 mentre que Jokubaitis posa el punt final al partit des de la línia pel definitiu 87-68. El rival del Barça la final serà el R Madrid qui s’ha imposat ajustadament al Tenerife.

@FCBbasket

Estadística