Supercampions de Catalunya!!!

Novena Supercopa de Catalunya guanyada per un Barça que s’ha trobat a un BM Granollers molt fort que l’ha sorprès en alguns moments del matx per la bona defensa dels avui visitants, tot i jugar a la seva pista, que han deixat muts als homes de Carlos Ortega en alguna fase del partit. Per part blaugrana cal destacar el bon partit que ha fet Leo Maciel, sota els pals, ben acompanyat per la bona tasca defensiva feta pels blaugranes, tot i alguns problemes sobretot a la segona meitat.

El Barça deixa les coses clares de bon començament

El matx començava com era d’esperar. Una defensa molt agressiva dels barcelonistes, amb un Maciel que, com hem dit, marcava el camí i encert en atac. Entre els extrems Ángel Fernández a l’esquerra i Blaz Janc a la dreta, ben acompanyats per Hadiel Langaro i Luka Cindric, els avui locals, marxaven 4-0. Els homes d’Antonio Raga anotaven gràcies a Álex Márquez mentre que era Janc qui mantenia els 4 gols de marge pels blaugranes. Després d’un set metres transformat per Antonio Garcia, els dos gols consecutius que aconseguia Ludovic Fàbregas augmentaven la renda fins als cinc gols, 7-2.

A partir d’aquí apareixia Rangel Luan sota els pals dels vallesans qui aturava un parell de rematades, fins que de nou Fàbregas era capaç de superar-lo pel 8-3. Després d’un gol de Txema Márquez, eren Cindric i Garcia, aquest des dels set metres, els que mantenien les coses, 9-5. Una nova aturada de Luan a xut de Ángel Fernández, precedia al 9-6 anotat per Álex Márquez, moment en el qual per una lesió a la mà ha de ser Marc Guàrdia qui ocupi la porteria dels avui visitants.

El Granollers ajusta el marcador

El canvi de porter serà oli en un llum pels vallesans que podran, després d’un parell d’aturades, ajustar el marcador fins a un 9-8. Melvyn Richardson apareix per augmentar el marge blaugrana, però el duel de les porteries continua amb Guàrdia i Maciel aturant tot els que els arriba fins primer Richardson i més tard Ali Zein augmentin la renda blaugrana altre cop, 11-8.

Els blaugranes patiran un parell d’exclusions pràcticament consecutives, Zein i Luís Frade, quedant el Barça gairebé durant dos minuts amb només quatre jugadors de pista. Curiosament, els homes d’Antonio Raga no seran capaços d’aprofitar l’avinentesa perquè no podran anotar cap gol mentre dura la doble exclusió. En canvi qui si marcarà seran els blaugranes primer per part de Richardson des dels set metres i a continuació Dika Mem. Una nova exclusió, ara de Thiagus Petrus, torna a deixar en inferioritat als blaugranes que continuen sense encaixar, mentre Mem fa el 14-8. El parcial 3-0 el trenca Pol Valera abans que anoti Domen Makuc, el 15-9. Un parell de gols dels avui visitants tanquen el primer temps amb 15-11 al lluminós.

Bons minuts de Langaro

Sense canvis a les porteries, Maciel i Guàrdia, comencen els segons 30 minuts de joc. La sortida blaugrana és de llibre. Amb un Langaro immens, el brasiler anotarà quatre dels primers cinc gols blaugranes, l’altre el fa Richardson, el marge barcelonista és ja de vuit gols, 19-11. Part fonamental en aquest inici de segona part la té les aturades que fa Maciel sota els pals.

Els vallesans ho intenten però el forat ja es prou important. Entre Richardson i Langaro continuen mantenint l’avantatge, 21-13. S’afegeix a la festa Fàbregas des dels sis metres, mentre els de Raga també anoten al trobar la manera de superar l’escull que representava el porter argentí. Tot i els evidents problemes pels quals passa ara la defensa blaugrana, l’encert en atac manté les coses sota control. Ara els que anoten són Richardson, qui juga força minuts per uns problemes al turmell de Mem, Ángel Fernández i Fàbregas. Els seus gols mantenen la distància a l’electrònic, 25-17.

La victòria tornarà a ser blaugrana

El tècnic vallesà torna a canviar de porter, entrant de nou Luan a pista. Richardson aprofita una pèrdua rival per augmentar la renda fins als nou gols, 26-17. Renda que creixerà fins als dobles dígits, gràcies a un parell de gols de Cindric, 28-18, quan entrem en els darrers 15 minuts de partit. Una nova aturada de Maciel permet que el marge blaugrana arribi als 11 gols, 29-18. Immediatament tornaran el deu gols amunt, després d’un parell d’anotats per als avui visitants, amb Richardson fent el 30-20.

Una rematada fora de Zein permet que els homes de Raga tornin a reduir el marge blaugrana fins al 30-22. L’avantatge barcelonista tornarà als nou gols, després dels anotats per Luis Frade i el jove Aleksandar Cenic, 32-23. El marge el mantindrà Zein abans d’un gol del pivot vallesà Esteban Salinas. Moment en el qual Carlos Ortega demana temps mort perquè no li agrada l’actitud que tenen els seus homes sobretot en defensa. Tot i les rematades de Cenic i Zein bloquejades per la defensa rival Maciel evita un gol, abans que sigui Thiagus Petrus qui faci, cosa rara, el 34-25. Un parell de gols del jove Martí Soler, qui ja fa una estona que ha entrat per Fernández, faran arribar la renda blaugrana als deu gols, 36-26, tot justa abans que soni la botzina de final de partit.

@FCBhandbol