CAMPIONS!!!

El Barça ha aconseguit la seva vuitena Lliga Catalana de la història, quarta de consecutiva, després de desfer-se d’un voluntariós Lleida Llista. Els de la terra ferma han jugat una molt bona primera part gràcies a l’encert del seu capità, Andreu Tomàs. Han aguantat l’escomesa d’un Barça que com acostuma, ha posat un ritme de joc altíssim, fent del setge de la porteria ben defensada per Martí Serrà, el seu objectiu. L’empat a 2 ha estat el premi que s’han endut als vestidors els homes d’Albert Folguera.

La segona part ha estat ben diferent. Els blaugranes no han afluixat gens i com és habitual els gols han arribat com fruita acabada de caure de l’arbre. De mica en mica la superioritat ha estat evident i l’equip dirigit per Edu Castro ha acabat enduent-se de forma merescuda el títol.

S’avança el Lleida

El matx, com tots els disputats en aquesta fase final, començava de forma molt igualada. Els blaugranes volien imposar el seu ritme mentre els rivals resistien com podien. Però tot i la bona sortida dels barcelonistes qui s’avançava al lluminós era el Lleida Llista. Ha estat després d’un atac blaugrana que els lleidatans han aprofitat per fer un contraatac que ha agafat mal col·locats als homes d’Edu Castro. Andreu Tomàs ha arribat davant Sergi Fernández, el seu tir surt per sobre la porteria. La defensa blaugrana s’ha adormit permetent que el de Tremp sigui el més llest de la classe emportant-se la pilota. Després de tornar a dins de l’àrea amb sang freda espera la sortida del porter de Calvià i el supera per alt. És el minut 2.03 quan el 0-1 puja al lluminós.

El partit no ha canviat gens. Els blaugranes han continuat mantenint el seu ritme alt intentant desequilibrar a defensa lleidatana. De fet, els blaugranes estaven anul·lant per complet a un Lleida que volia ampliar la ferida. El Lleida no tenia cap oportunitat de sortir amb la bola controlada per la pressió a la qual eren sotmesos per uns blaugranes afamats. Les arribades dels homes d’Edu Castro eren constants, sent un veritable miracle que cap de les rematades poguessin superar a Serra que estava fent un gran partit. La situació era tan dramàtica que Albert Folguera, tot i anar guanyant, demana un temps mort.

El Barça comença a dominar i empata el partit

Era totalment inevitable que arribés un gol blaugrana i així ha passat en el minut 9.55. Després d’una recuperació a mitja pista de Pau Bargalló, ell mateix fa un passi a la seva dreta on es troba Sergi Panadero. El de Vic, en lloc de xutar tal com li arriba la bola, l’arrossega obligant la sortida de Martí Serra. Un cop el té fora de la porteria, encara arrossega una mica més la bola per apartar-lo del tot. Finalment, amb un gir del canell dret llança la bola dins la porteria que ha quedat buida pel desplaçament del porter. Un gol magistral que significa l’empat a 1.

Després d’una ocasió molt clara de Bargalló que Serra atura, és Edu Castro qui demana un temps mort. Quan es reprèn el matx tot continua igual. Ampli domini blaugrana i alguna arribada esporàdica del Lleida que no sorprèn Sergi Fernández. Albert Folguera torna a demanar temps mort. I com si fos una maledicció arribarà el segon gol blaugrana. Sergi Panadero, que és darrere la porteria rival. fa un passi a l’esquerre per on apareix Helder Nunes qui remata a l’escaire del primer pal. És el minut 18.03 quan el 2-1 puja a l’electrònic.

El Lleida no es rendeix

Els gols anotats no canvien el joc que fan els homes d’Edu Castro que continuen dominant el matx posant a prova a un Martí Serra molt encertat. Tot i el gran domini barcelonista, arribarà l’empat justament després d’una rematada molt perillosa d’Ignacio Alabart. La bola és controlada per Jepi Selva qui fa un gran passi al mig de la pista on està desmarcat Andreu Tomàs. El capità dels lleidatans arriba sol davant Sergi Fernández i després d’aixecar la bola la pica per sobre les guardes del de Calvià. És el minut 21.48 quan el partit queda empatat a 2.

Tot i el gol rebut els barcelonistes continuen insistint. Joao Rodrigues remata al travesser i després del rebuig, una nova rematada del portuguès és aturada per Serra. Poc després serà Bargalló qui remati al pal, però el matx arriba al descans sense que mogui l’empat a dos que hi ha al marcador.

El Barça prem l’accelerador

Edu Castro posa a pista el mateix cinc inicial per començar la segona meitat. Els blaugranes, com fan sempre, continuen posant un ritme infernal de joc i no tarda a arribar la primera rematada deMatías Pascual. S’han jugat 69 segons d’aquesta segona meitat. Aquest xut és el preludi del tercer gol culer. El mateix Matías Pascual és qui domina la bola pujant des del darrere, després de circular per la dreta de l’atac, entra a l’àrea rival fent una finta cap a la seva esquerra. Un cop dins de l’àrea, farà un gir de tres-cents seixanta graus que serveix per despistar a Serra. Un cop acabat el gir fa un xut a la part de dalt de la porteria que Serra no pot treure. És el minut 26.21 quan el magnífic gol puja al marcador, 3-2.

Tot i que continua el domini blaugrana, el Lleida és capaç d’arribar un parell de cops davant Sergi Fernández, però el porter blaugrana no es deixa sorprendre. Poc després arribarà un nou gol dels avui locals. Els blaugranes inicien una combinació des de la defensa per part d’Alabart. El passi del d’A Coruña arriba en diagonal a Bargalló, situat a la dreta de l’atac a l’alçada de mitja pista. Bargalló tal com rep la bola fa un passi, també en diagonal, al costat contrari, l’esquerre, on es troba Joao Rodrigues. El d’Oeiras fa un control orientat que li permet rematar a l’escaire al primer pal, sorprenent Serra. És el minut 30.05 quan el 4-2 puja a l’electrònic.

Domini blaugrana

El matx comença a decidir-se, perquè als lleidatans els comença a passar factura el ritme que està imposant un inclement Barça. Tot i el quart gol rebut, els homes de Foguera treuen forces de no se sap on per posar a prova a Sergi Fernández. El porter bluagrana es mostra invulnerable, amb aturades de molt mèrit com una a tir d’Oriol Vives en la qual l’únic que hi confiava que la jugada no acabaria en gol, era el porter de Calvià.

Poc després una clara falta de Vives és castigada amb targeta blava. El llançament directe és executat per Helder Nunes, però no pot amb Serra. L’equip de la terra ferma es queda amb tres jugadors de pista i el Barça desaprofitarà l’oportunitat per fer el cinquè gol. En una de les combinacions, Panadero passa a la seva dreta on rep Nunes. El xut del portuguès és inapel·lable, 5-2 anotat en el minut 36.25.

I arriba el primer títol de la temporada

El matx ja és un monòleg blaugrana. En el minut 38.54 arriba la desena falta lleidatana. L’encarregat d’executar-la és Matías Pascual qui ho fa de manera extraordinària, aixecant i picant per anotar el 6-2. Amb el Lleida donant símptomes de cansament, arribarà el setè gol blaugrana. Una combinació entre Panadero i Rodrigues acaba amb una rematada del de Vic davant de Serra que el porter dels lleidatans no pot aturar. És el minut 42.52 quan al lluminós puja el 7-2.

Amb el matx decidit, Edu Castro fa sortir a pista a Oriol Llenas. El matx baixa un pèl el ritme, però continua sent dominant pel Barça. A manca de 2.06 per la fi, els àrbitres assenyalen la quinzena falta als lleidatans.L’execució la fa de forma perfecta Pau Bargalló pel definitiu 8-2 amb el qual, el Barça es proclama campió. En el poc que queda, el Lleida intentarà sense èxit reduir la renda blaugrana i el partit acaba sense que es torni a moure el marcador. Felicitats, CAMPIONS!!!!

@FCBhoquei