El primer títol del nou Barça d’handbol

Després d’un partit força complicat, el Barça ha aconseguit la seva vint-i-quatrena Supercopa Asobal en superar a l’Ademar de Lleó. El matx ha estat dur i intens amb els blaugranes incapaços d’imposar el seu ritme de joc, fins al punt d’anar a remolc al marcador durant els primers 30 minuts. A la segona meitat, els homes de Carlos Ortega han canviat el xip i gràcies a un immens Gonzalo Pérez de Vargas i una molt bona defensa han capgirat el resultat fins a arribar a dominar de quatre en els darrers minuts del partit.

El Barça a remolc al marcador

Com dèiem, el matx començava amb els homes de Manolo Cadenas, l’home de l’etern mal d’estómac, molt intensos sobretot en defensa. Entre això i l’encert en el tir de Theodoros Boskos i Marko Milosavjevic, aconseguien posar-se al davant tot i un gol de Dika Mem. Els blaugranes patien per culpa de les pilotes perdudes i per l’actuació sota els pals de Panagiotis Papantonopoulos que es convertia en un veritable mur. Tot i que entre Ángel Fernández, que avui jugava a casa, i altre cop Dika Mem empataven a 3, els de Lleó continuaven dominant al lluminós gràcies a dos set metres que transformava Gonzalo Pérez Arce, 3-5.

Els de Carlos Ortega reaccionaven amb gols d’Aleix Gómez des dels set metres i Dika Mem, però les pilotes perdudes tornaven a penalitzar a un equip que no estava gens còmode a pista. Una nova pilota perduda per Timothey N’Guessan permet que un gol de Nikolaos Liapis elevi el marge dels de Lleó fins als tres gols, 6-9. El tècnic blaugrana no té altre remei que tallar el matx. Tot i la pausa, les coses no milloren per uns blaugranes que continuen patint més del compte. Luis Frade des del filferro dels sis metres és capaç d’anotar abans que Gonzalo aturi dos remats dels rivals.

Gonzalo manté l’equip

 

Després d’un temps mort demanat per Cadenas tornen els 3 amunt pels seus després d’un nou gol de Pérez Arce. L’Ademar està defensant molt profund i això incomoda la circulació de pilota d’un Barça que fins al moment no troba la fórmula. Després d’un gol d’Aleix Gómez, serà l’hipermotivat Guilherme Borges ‘Santina’ qui anoti el 8-11. Després d’un gol de Blaz Janc, les coses es complicaran encara més pels barcelonins perquè els de Cadenas ampliaran el seu marge fins als 4 gols, 9-13. Avantatge que es mantindrà tot i un gol de Melvyn Richardson, 11-15.

Amb Richardson exclòs la situació és gairebé dramàtica per un Barça desconegut. Quan les coses estan pitjor apareixeran primer Gonzalo i després la defensa. El de Toledo fa una bona aturada a la qual segueix un gol de Fernández de contraatac. En el següent atac lleonès, és la defensa la que fa el miracle quan queden cinc segons de joc. El fulgurant contraatac de Janc acaba amb el 13-15 que hi ha a l’electrònic quan els dos equips marxen als vestidors.

El Barça comença a funcionar

 

La segona meitat comença pel mateix camí. Una forta defensa de l’Ademar i el Barça a remolc. Anota Jaime Fernández pels de Lleó i fa el mateix Aleix Gómez des dels set metres. L’atac de l’Ademar, com era d’esperar, és llarg esgotant el temps de possessió que ja se sap que és subjectiu a criteri arbitral. Tot i això ara la defensa blaugrana comença a carburar i els gols d’Aleix Gómez, de Luca Cindric i d’Ángel Fernández capgiraran el marcador posant per primer cop en el partit al Barça al davant al lluminós,17-16. Empata Jaime Fernández abans que anoti Ludovic Fàbregas el seu primer gol.

Manolo Cadenas, inquiet com sempre, decideix canviar al porter entrant Milan Bomastar pel grec. No li servirà de res. Es repeteix el cicle ara amb gols de Zanas Virbauskas i altre cop Ängel Fenrández pels blaugranes, 19-18. Manolo Cadenas, fidel al seu estil inquiet de dirigir el seu equip, talla el matx i ordena als seus jugar amb set jugadors de pista. Ho farà un parell de cops sense èxit, oblidant-se de l’alternativa en atac poc després.

Els homes d’Ortega tot i la lesió que pateix N’Guessan que el farà marxar de la pista, augmenten la renda aprofitant una nova aturada de Gonzalo. Entre Mem i Cindric posen el 21-19 al lluminós quan s’acaba de superar el minut 15 d’aquesta segona meitat. El tècnic de l’Ademar torna a canviar d’idea i ordena un nou canvi a la porteria. Papantonopoulos torna sota els pals de l’equip de Lleó.

La Supercopa al sac!

Després d’un set metres transformat per Pérez Arce, dos gols de l’egipci Ali Zein, donaran fins a tres gols de renda al Barça que vist com està anant el matx és un veritable tresor. Cadenas demana un altre temps mort. Ara l’Ademar defensa molt profund fins al punt de semblar una defensa 5-1. Tot i la pressió defensiva dels de Cadenas, Ángel Fernández anota des de l’extrem el 24-20. Avantatge que ell mateix mantindrà a punt d’entrar en els darrers 10 minuts de joc. Ara l’Ademar ja no juga tan llarg com ho havia fet abans. Després d’un gol de Virbauskas, una contra de l’Ademar és aturada magistralment per Gonzalo, mentre que en atac de nou és Ali Zein qui anota pel 26-22.

Quan sembla que les coses estan controlades, els gols de Boskos i del sempre hipermotivat Santinas ajusten el marcador a només dos gols de renda pels blaugranes, 26-24. Un set metres d’Aleix Gómez calma la situació 27-24. Tot i l’exclusió que pateix Aleix, la defensa blaugrana aguanta abans que Luis Frade faci el 28-25 a menys de cinc minuts per la fi. Richardson anota el 29-25 que sembla decisiu. Tot i un gol de Virbauskas i un altre de Santinas, que no se n’adona que queden 33 segons de partit i continua excitadíssim demanant intensitat als seus companys, però qui anota tancant el resultat serà l’egipci Zein pel 30-27 definitiu.

@FCBhandbol