A la semifinal!

Després d’un primer temps molt irregular, el Barça de Jasikevicius s’ha refet en el tercer període en el qual ha aconseguit un avantatge de 18 punts que al cap i la fi ha estat decisiu per treure el bitllet per la final del diumenge. Com dèiem el primer temps ha estat força irregular perquè ha començat força bé pels de Jasikevicius, amb un parcial 10-0, ha estat a partir d’un temps mort demanat per Carles Duran quan les coses han canviat radicalment. En mig d’un desgavell, els blaugranes han jugat sense cap mena de grapa, amb un atac erràtic i una defensa amb massa forats.

Les coses han continuat més o menys igual en el segon capítol arribant-se al final dels primers vint minuts perdent de tres punts, 33-36. La segona part ha estat diferent perquè per fi els barcelonistes han jugat al seu nivell en defensa ofegant l’atac dels verds-i-negres, aconseguint un parcial 32-14 que ha deixat als de la costa molt tocats. Els badalonins ho han intentat, però la feina els hi ha resultat massa feixuga i els blaugranes han acabat per classificar-se.

El Joventut aguanta la bona sortida del Barça

Anem a pams, el matx s’ha iniciat amb un Cory Higgins molt actiu en defensa. Una recuperació i un posterior tap han estat l’inici del bon començament blaugrana. Amb un Joventut erràtic en els seus tirs els de Saras han tornat a anotar cinc punts sense resposta rival. Una cistella de Nikola Mirotic i un triple de Nick Calathes elevaven la renda fins a un espectacular 10-0.

El tècnic badaloní ha demanat el temps mort que abans hem mencionat i a partir d’aquí hi ha hagut un altre partit. El pas per la banqueta ha estat fatal per uns blaugranes que en la pràctica han desaparegut de la pista sense trobar qui posés una mica de seny en el seu joc. En canvi els avui vestits de blanc feien i desfeien a plaer. En un tres i no res els de Carles Duran han anotat un parcial 0-13 que els donava l’avantatge al lluminós.

Per fi es trencava la ratxa negativa dels blaugranes, però era des de la línia, primer Nico Laprovittola i a continuació Brandon Davies, qui semblava superar la seva síndrome del 50%. No n’hi havia prou perquè els badalonins també anotaven fins que Pep Busquets amb un triple deixava el 14-18 amb el qual acabava el primer capítol.

Al Barça li costa trobar el seu ritme

El segon període comença igual de malament pels blaugranes en atac. Saras ha de demanar un temps mort quan l’avantatge rival arriba als 10 punts, 14-24. Els seus homes per fi reaccionen. Qui posa seny a les files barcelonines és Calathes amb un parell d’assitències marca de la casa. L’acompanyen Kyle Kuric amb un triple, mentre el de Florida també anota una cistella. Davies anota cistella i addicional per retallar el marge rival fins a deixar-lo en tan sols dos punts, 22-24. Marge que es mantindrà després de cistella de Kuric.

Una cistella amb addicional de Derek Willis torna a augmentar la renda badalonina fins als set punts, 24-31. Avantatge que es reduirà després d’una cistella de Mirotic i dos tirs lliures d’Higgins. Ara qui s’ocupa de dirigir l’equip és Rokas Jokubaitis qui ho farà prou bé. Un triple del lituà fa tornar els quatre de marge per als avui visitants, 31-35. Aprofitant una errada en un tir lliure dels badalonins, una cistella de Kuric deixa en només tres punts la renda dels de Duran,l 33-36. Renda que no es mourà abans de la fi del primer temps.

El Barça surt concentrat i capgira el marcador

Com hem explicat abans, el tercer capítol ha estat la clau de volta del matx. L’equip blaugrana ens té acostumats a sortit dels vestidors per totes i avui no ha estat diferent. Amb una defensa molt intensa i sense cometre errors en atac, tot i una pilota perduda d’Higgins al començament, el marcador s’ha capgirat en poc temps. Un triple del mateix Higgins, esmenant el seu error anterior, seguit d’un parell de taps en defensa, abans que un alley-hoop d’Ibou Badji a passi de Calathes eren suficients per avançar als blaugranes, 38-36.

Els badalonins reaccionen amb un triple d’Albert Ventura i un altre de Zsombor Maronka, 40-44. Però han estat el cant del cigne. Un triple d’Àlex Abrines seguit d’un tir lliure per tècnica a Carles Duran transformat per Mirotic, més una recuperació en defensa acabada amb esmaixada de Davies, més una cistella del mateix Davies qui falla el tir lliure addicional, però el rebot és per Mirotic qui anota pel 50-44. De nou Davies anota dos tirs lliures mentre que Jokubaitis anota un contraatac pel 54-44. El parcial blaugrana ha estat de 14-0.

Amb problemes de nou pel rebot defensiu, Davies torna a anotar abans que Rolands Smits, qui avui imita al pivot de Philadelphia, anotant tan sols el 50% en el tir lliure, fent-ho per dos cops, mentre que entremig és Jokubaitis qui anota un triple. De tot plegat els blaugranes manen de tretze, 61-48. El parcial blaugrana és ja de 21-4. Kuric anota dos tirs lliures de tres intents. I ja amb el rellotge a 0, és Laprovittola qui disposa de tres tirs lliures, dels quals anota un parell pel 65-50 amb el qual s’arriba als deu darrers minuts de partit.

El Barça domina el partit

El ritme de partit continua dominat per un Barça que de moment no baixa el ritme anotador. Dos punts de Nigel Hayes, discret avui el de Westerville, seguit d’un triple de Laprovittola augmenten lleugerament l’avantatge blaugrana. 70-52. Els de Carles Duran no creuen massa en les seves possibilitats, però una discutible falta antiesportiva assenyalada a Badji més la inevitable tècnica a Saras, refan la moral badalonina, 70-57.

Un temps mort blaugrana talla la ratxa rival. Els barcelonistes milloren en el rebot defensiu i això els permet sortir del pou. Una esmaixada de Badji i un triple de Laprovittola tornen a augmentar la renda blaugrana que ara arriba als disset punts, 75-58, a manca de 3.38. De nou hi ha temps mort demanat pel tècnic badaloní. Els seus homes tornen a reaccionar amb un parcial 0-6, però Brandon Paul s’encarrega de desfer les possibilitats dels badalonins amb una tècnica totalment innecessària.

Sergi Martínez anota el tir lliure tallant la ratxa dels de la costa, 76-64. Un triple de Vladimir Brodziansky vol refer la moral badalonina, però un triple de Jokubaitos acaba amb la discussió. Un triple de Smits a 12 segons per la fi deixa el definitiu 82-69 amb el qual s’acaba el matx. A la final, el rival dels blaugranes serà el Manresa.

@FCBbasket

Estadística