A Semis!!!

Els blaugranes s’han classificat per la semifinal de la Lliga Catalana en superar a un Voltregà que no ho ha posat gens fàcil, sobretot en la primera meitat. El matx ha estat força igualat a l’inici, en el qual, els homes de Manolo Barceló han sabut contrarestar el joc blaugrana posant en més d’un compromís a un excel·lent Sergi Fernández qui ha tancat a pany forrellat la seva porteria. La contundència en atac dels homes d’Edu Castro els ha permès aconseguir avançar-se al marcador. I ha estat a partir del segon gol, anotat a les acaballes del primer temps, quan les coses s’han clarificat per un Barça que ha estat, ara si, molt superior als blanc-i-blaus fins al punt de signar una clara victòria.

El Voltregà vol plantar cara

El partit s’iniciava amb un Barça dominador que aprofitava les jugades trenades per Pau Bargalló i Ignacio Alabart per posar a prova a Miquel Estrada, el porter local. Però aquest inici ha durat poc. Els homes de Barceló han igualat el matx posant a prova al porter de Calvià. Sergi Fernández responia bé a les escomeses, però els locals no desistien. De fet durant una bona estona el domini blanc-i-blau ha estat fins i tot angoixant, però la defensa blaugrana i Sergi Fernández en darrera instància se’n sortien prou bé.

De mica en mica les escomeses locals s’han afluixat i de cop i volta s’ha produït una jugada que ha estat un gir dramàtic al partit. Una llarga combinació visitant acaba amb una circulació de Matías Pascual per la part més profunda del seu atac. Després de passar per darrere la porteria local i un cop remuntada la línia de fons i estant d’esquena a la porteria local, fa un passi a la seva esquerra per deixar la bola a l’estic d’Helder Nunes. El de Barcelos, tot sol, aprofita l’errada defensiva per carregar l’estic. La fuetada del portuguès supera per l’escaire esquerre l’estirada d’Estrada. És el minut 8.38 quan el 0-1 puja a l’electrònic.

Un gol que fa mal al Voltregà

 

Un gol que és històric perquè és el que fa 1000 en els 184 partits dirigits per Edu Castro com a màxim responsable tècnic de l’equip blaugrana.

Tot i que després del gol hi ha el temps mort que havia demanat prèviament el tècnic blaugrana, els locals reaccionaran molt malament a un gol que no entrava en el seu pla de partit. De fet el joc es capgira com un mitjó. Ara qui domina totalment és el Barça convençut de què fa i com ho fa, mentre que als homes de Barceló tot són dubtes sense resposta. Ni un temps mort demanat pel tècnic local serveix per solucionar res. Els visitants juguen sense massa oposició i només la bona actuació d’Estrada evita que augmenti el nombre de gols dels visitants.

Sergi Fernández, el mur blaugrana!

Quan per fi reaccionen els locals, es troben que la defensa blaugrana continua a gran nivell amb un excepcional Sergi Fernández que evita un gol clar en un duel un contra un que soluciona el de Calvià. Producte d’aquesta jugada atacant dels blanc-i-blaus arribarà el segon gol culer. Un cop Sergi Fernández ha desviat la bola en la perillosa rematada de Marc Palazón, qui recull l’esfèrica és Sergi Panadero. El de Vic fa un passi a Pau Bargalló que està desmarcat a la línia de mitja pista. El de Sant Sadurní fa una cursa ràpida superant per velocitat a un parell de rivals, arribant davant mateix d’Estrada. Amb un toc suau fa passar l’esfèrica per sota les guardes del porter i la pilota supera la línia de gol. És el minut 22.55 quan el 0-2 puja al lluminós. Si el 0-1 ha fet mal, que dir del segon gol blaugrana? Tot i el cop moral, els locals tenen una rematada clara que treu el de Calvià amb solvència. Després d’un parell de rematades de Joao Rodrigues s’arriba a la fi de la primera meitat amb el marcador de faltes 9-5.

Res canvia a la segona part

Només començar el segon temps es pot comprovar el mal que havia fet el gol anotat per Bargalló. Els locals, ja sense esma, han deixat el control del joc a un Barça molt superior. Els atacs dels homes d’Edu Castro han sovintejat força. Quan els locals perdien la bola o Estrada aturava un xut, els visitants no tardaven gens a recuperar el control de la pilota per fer un nou atac sobre un porter local que tenia més feina de la que volia.

Així les coses, el tercer gol visitant ha arribat com fruita madura. Ha estat un atac per banda dreta d’Ignacio Alabart qui arriba pràcticament fins al final, a un parell de metres de la tanca fa un passi al cor de l’àrea on és Joao Rodrigues. El d’Oeiras remata de primeres col·locant la bola a l’escaire esquerre. Estrada només pot treure la bola de dins la porteria. És el minut 29.42 quan el 0-3 puja al marcador.

Domini blaugrana

Els pitjors somnis dels locals s’estaven fent realitat. El partit ha continuat igual amb ampli domini blaugrana que també sabia defensar quan la bola era dels locals. Manolo Barceló demana un temps mort per intentar canviar les coses, però tot el que prova serà en va. En el minut 32.22 arriba la desena falta local. Helder Nunes de manera excepcional supera a Estrada pel 0-4. El matx continua sense canviar gens. De res serveix un nou temps mort demanat pel tècnic local. El domini blaugrana és aclaparador sobre un Voltregà que ja fa estona que ha desconnectat del que passa a la pista. Sense esma en atac, el seu únic objectiu és no rebre més gols. Però els visitants no els hi faran cap cas.

Després d’un nou temps mort local, arribarà un altre gol dels blaugranes. Ara és Bargalló qui filtra un passi a Alabart que està desmarcat a la banda dreta sobre la línia lateral de l’àrea local. El d’A Coruña avança un parell de metres i amb un xut creuat a l’escaire contrari, a la dreta del porter, el supera pel 0-5. És el minut 37.38. Poc després, el Voltregà gaudirà d’una clara oportunitat d’aconseguir el gol de l’honor. Serà per una falta del jove Oriol Llenas que els àrbitres no castiguen amb targeta blava però si amb llançament directe. L’encarregat d’executar-la és Gerard Teixidó, però el seu xut és aturat magistralment per un extraordinari Sergi Fernández.

Golàs d’Oriol Llenas

Justament la jugada posterior al llançament directe serà quan arribi un nou gol visitant. La jugada blaugrana acaba amb Matías Pascual circulant per la dreta. El passi del de San Juan deixa sol davant el porter al jove Llenas que davant Estrada aixeca la bola i quan té al porter fixat li pica la bola per sobre les guardes, fent el que acabaria sent el definitiu 0-6. Ara el domini blaugrana és absolut. En atac, però, afluixen una mica. A manca de 9.45 per la fi, Alabart veu una targeta blava. Ara qui s’encarrega de l’execució del llançament directe és Arnau Canal qui tampoc pot superar a un esplèndid Sergi Fernández.

Tot i que durant un parell de minuts els blaugranes es quedaran amb només 3 jugadors de pista, són capaços de mantenir la porteria a zero i a més a més treuen la quinzena falta dels locals que no serà transformada per Bargalló. Els locals semblen despertar en atac, tot i la tornada del quart jugador de pista pels visitants, però en darrera instància no poden amb un immens Fernández.

A la semifinal!

Quan el matx entra en els darrers minuts, es complica una mica perquè els locals perden el seny de forma inexplicable perquè el partit ja fa estona que està decidit. Un clar penal de Roger Font és protestat pel jugador. L’execució del penal la fa Sergi Panadero qui no pot amb Estrada qui amb l’ajuda del pal dret de la seva porteria evita el setè gol blaugrana.

Poc després amb els blanc-i-blaus fora de si, serà Aleix Molas qui rebi una targeta blava, en la discussió per la decisió arbitral, Roger Font qui no havia aturat les seves protestes pel penal assenyalat anteriorment veu també la targeta blava. Els locals es queden amb tan sols dos jugadors de pista en els darrers 11 segons de partit. L’execució del llançament directe la fa Joao Rodrigues qui tampoc supera a Estrada. I el partit arriba al seu final sense que passi res més. El rival a la semifinal del divendres vinent serà el CE Noia que ha superat al CH Palafrugell.

@FCBhoquei