Nova victòria a la pretemporada

El Barça ha guanyat còmodament al Limoges CSP, en un partit que era com una tornada al passat. Concretament a finals dels vuitanta, principis dels noranta, quan un matx contra els francesos era un clàssic del bàsquet europeu. De fet el darrer enfrontament entre els blaugranes i els occitans es remunta al mes de gener del 1995 en partit de la copa d’Europa, preàmbul de l’actual Eurolliga.

El matx, com era d’esperar pel potencial dels dos equips, s’ha decidit des de molt aviat. Perquè això passés només ha calgut que els homes de Jasikevicius tinguessin un dia encertat pel que fa al llançament triple. El 15 de 29 des de més enllà de la línia del 6,75 ha estat un argument que no ha trobat resposta en un equip que tan sols ha estat capaç de convertir un triple en els 40 minuts de joc.

Higgins posa la directa

Com dèiem, el matx començava a decidir-se molt aviat. Només iniciar-se el partit, els blaugranes, gràcies a un intens Cory Higgins, marxaven 6-0, després d’un triple i una cistella del de Danville i amb Brandon Davies aportant el seu ja habitual 50 per cent en el tir lliure, anotant el primer per fallar el segon tir des dels 4,50. Les coses continuaven igual amb els barcelonistes molt còmodes en el triple, Nico Laprovittola i el mateix Davies transformaven un parell per portar el marge fins als 10 punts, 12-2.

Massimo Cancellieri, el tècnic dels occitans, decideix tallar el partit. El temps mort és oli en un llum pels francesos que reaccionaran amb un parcial 0-6, que ajusta el marcador. Els catalans havien fallat un parell de triples i el seu rebot ofensiu és completament nul i això ha permès la recuperació francesa. Amb l’entrada de Sertac Sanli, el Barça millora el seu joc interior i torna a escapar-se al lluminós, gràcies a l’encert del turc en el tir lliure i un nou triple que ara transforma Àlex Abrines, 19-10. Dos tirs lliures i un triple de Nikola Mirotic tanquen l’anotació blaugrana en el quart mentre que els francesos anoten la darrera cistella del període pel 24-12 amb el que s’arriba a la fi el primer capítol.

El marge blaugrana s’amplia

Tot i que el segon acte comença amb uns blaugranes molt aplicats en defensa, és el seu atac el que ara pateix una mica. De fet en els primers minuts del segon període els de Saras només anoten cinc punts, dos tirs lliures de Nigel Hayes i un triple de Nick Calathes. Mentre el rebot ofensiu blaugrana continua sent nul, ara passa el mateix amb el defensiu amb Grismay Paumier, un cubà nascut a Guantàmano que va desertar el 2009 de la major de les Antilles aprofitant la presència de la selecció cubana a Gran Canària, sent un malson pel joc interior blaugrana.

Veient que els seus homes ho estan passant malament, el tècnic lituà decideix tallar el joc. De moment les coses no s’arreglen massa i un triple, l’únic del matx dels francesos, anotat per Gerry Blakes deixa en 12 punts la renda dels avui locals, 31-19. Amb el joc interior bloquejat, Jasikevicius fa entrar a Ibou Badji. El rebot defensiu millora i a més, el senegalès, anota dos tirs lliures.

Però les coses continuen sense millorar en atac. Els homes de Cancellieri no ho aprofiten i amb Davies de nou a pista, un ganxo seu serveix per continuar augmentant la renda, 35-19. I encara seguirà creixent gràcies a un contraatac finalitzat per Sergi Martínez i a dos tirs lliures transformats per Rokas Jokubaitis. Anota Rolands Smits, abans d’una cistella francesa. Higgins amb un contraatac fa el 43-21 que hi ha l’electrònic quan s’arriba al descans.

Explosió Abrines!

Tot i que el tècnic lituà disposa un cinc a pista que pot ser tranquil·lament el cinc titular en un partit d’Eurolliga, les coses no van bé per un Barça que continua augmentant la seva renda gràcies als errors francesos en atac i a dos triples de Mirotic. Amb Davies aportant el seu puntet de tir lliure pel 50-25. A Jasikevicius el que veu no li fa el pes i torna a tallar el matx després d’una nova pilota perduda. Badji torna a entrar per Davies.

A continuació arriba l’explosió d’Abrines qui transformarà tres triples consecutius pel 59-25. La ratxa del mallorquí quedarà estroncada pel temps mort que Cancellieri demana. El pas per la banqueta torna a revitalitzar als seus homes que aprofitaran altre cop que el rebot defensiu blaugrana és un drama per aconseguir un parcial 0-9 que obligarà a Jasikevicius a demanar un temps mort a 50 segons per la fi del tercer capítol. Després d’un tir lliure anotat per Blakes, un triple sobre la botzina de Sergi Martínez tanca el període amb 62-35 al marcador.

Minuts pels joves blaugranes

 

El partit està completament decidit quan comencen els darrers 10 minuts de joc. Després de dos tirs lliures anotats pels francesos, els catalans aconseguiran un parcial 9-0 després d’un contraatac de Sergi Martínez, un tir lliure i un triple de Hayes i dos triples anotats per Jokubaitis i Smits que amplien definitivament la ferida occitana.

A partir d’aquí, vist l’avantatge que hi ha al lluminós i al que queda de partit, Saras decideix treure la bateria de joves. Torna Badji i entra Agustín Ubal. Més tard s’incorpora Gael Bonilla i finalment ho farà Michael Caicedo. Tot i l’entrada del jovent, el resultat no sols es manté sinó que s’amplia gràcies a la cistella i addicional d’Ubal, els tirs lliures de Badji, tot i que en falla un parell, i a una cistella de Caicedo pel 83-45. Una darrera cistella francesa tancarà el matx amb el definitiu 83-47.

@FCBbasket