Arrenca la temporada del nou Barça

La segona temporada de Saras Jasikevicius com a primer entrenador del Barça de bàsquet ha començat amb una victòria a Encamp davant l’Andorra d’Ibon Navarro. Els blaugranes han inscrit a 15 jugadors, es tractava d’un matx de pretemporada, entre ells a quatre jugadors juniors, Michael Caicedo, Agustín Ubal, Gael Bonilla i Ibou Badji. El Barça ha basat el seu triomf en un tercer període en el qual ha destacat una de les noves incorporacions, Nigel Hayes qui amb tres triples consecutius ha ajudat a trencar el partit. El 13-25 que han aconseguit els blaugranes en aquest tercer quart ha estat, al cap i la fi, determinant per la victòria final.

Inici igualat

El matx començava de forma molt igualada. Els barcelonistes presentaven un cinc força competitiu, amb Kyle Kuric i Nikola Mirotic de referència en atac, dirigits a pista per un Rokas Jokubaitis al que no si li notava que era el seu debut a l’equip. Els de Navarro no permetien que els forasters, tots i els triples que havien anotat Rokas Jokubaitis i Mirotic, marxessin al marcador. Per part local era Crew Crawford qui prenia la responsabilitat en atac. Entre ell i Cody Miller-Mcyntire ajusten el marcador. Tot i els intents dels andorrans d’endurir la defensa, no aconseguien el seu objectiu de capgirar el resultat i els de Jasikevicius s’enduien el primer parcial, 20-22.

L’Andorra capgira el marcador

El segon període si fa o no fa ha estat molt similar al primer. Els blaugranes podien mantenir-se al capdavant del marcador, tot i baixar el seu percentatge en el tir. En aquests minuts qui destacava era el pivot turc Sertac Sanli, qui aprofitava la seva alçada per intimidar en les dues pintures. Tot i això, l’equip dels Pirineus, ara si, ha estat capaç de capgirar el marcador gràcies a la feina de Moussa, als punts de Crawford i Miller-Mcyntire i a les errades en el tir dels visitants. Després d’un parcial 17-12 s’ha arribat al final dels primers 20 minuts de joc, amb els locals dominant de tres punts, 37-34.

Hayes pren protagonisme

A la represa, les coses continuaven igual que en el segon quart. L’Andorra aprofitava que Nick Calathes estava força espès per marxar al lluminós de sis punts, 44-38, màxima renda andorrana en el matx. Aleshores ha estat quan ha aparegut el de Westerville. Nigel Hayes. Un jugador que ha sorprès tothom, perquè tot i portar poc més de tres entrenaments amb els companys, ha mostrat la seva qualitat en el tir per anotar fins a tres triples seguits que han servit per capgirar de forma definitiva el marcador. Saras ha aprofitat l’ocasió per posar a pista a Mirotic i el matx arribava al darrer període amb nou punts de renda pels barcelonistes, 50-59, després d’un parcial 13-25.

Els joves blaugranes demanen pas

Ja en els darrers deu minuts de partit, els locals, comencen força endollats retallant l’avantatge culer, 56-60. Un triple del jove Ubal ha canviat la tendència el matx. A partir d’aleshores, el marge blaugrana ha crescut fins a arribar els divuit punts de renda, 60-78. Amb el partit gairebé resolt, el tècnic lituà ha remodelat l’equip fent sortir als joves. El Barça ha sabut resistir l’escomesa d’un Andorra que només ha pogut maquillar el resultat final 72-81. El darrer quart s’empatat a 22.

El següent partit dels blaugranes serà dilluns 30 d’agost davant el CSP Limoges francès, en el que serà la reedició d’un clàssic de principis dels anys 90.

@FCBbasket