El torneig de Granollers pel Barça!

Dia d’estrenes amb motiu del torneig Ciutat de Granollers d’handbol. Era el debut, després de vuit dies de preparació a Encamp, del nou projecte de Carlos Ortega pel Barça d’handbol. La posada en escena dels blaugranes ha estat, com era fàcil d’imaginar, de pocs canvis respecte al que s’havia vist en els darrers anys. Intensitat defensiva, rapidesa en atac, domini físic i com no podia ser d’altra manera preponderància de l’insuperable contraatac senya d’identitat i marca de fàbrica de l’equip.

A les conegudes absències dels que han marxat es contraposaven les noves incorporacions que han deixat molt bona impressió en el clàssic de l’handbol català. Era evident que es tractava d’un partit de pretemporada, però un Granollers-Barça sempre és un matx especial. I aquest també ho ha estat.

Comença el Barça amb pocs canvis

El set que treia a pista d’inici el tècnic malagueny era molt similar al que coneixíem de l’etapa anterior. Només un canvi i era un d’obligat perquè a l’extrem esquerre no hi havia més opcions que fer jugar a un nouvingut, Ángel Fernández. La resta, els ja coneguts. Ludovic Fàbregas en la línia dels sis metres, Aleix Gómez com extrem dret, Dika Mem i Timothey N’Guessan als laterals, Domen Makuc de central i a la porteria Gonzalo Pérez de Vargas.

L’inici visitant ha estat, també, l’habitual. Molt contacte físic en defensa i en atac el braç prodigiós de Dika Mem per inaugurar el marcador. A continuació el mateix de sempre molta intensitat defensiva que deixa muts als locals, contraatac demolidor que Fernández acaba de forma brillant pel 0-2. Senzill i fàcil de dir, complicat de fer. Res de nou. Continuant per camins coneguts, apareix Gonzalo per aturar un xut des dels nou metres dels locals que no acaba en gol perquè el nou porter dels vallesans, Rangel Luan, li atura el xut que Fàbregas fa des dels 6 metres. Això esperona als d’Antonio Raga que retallen el desavantatge després d’un gol de l’etern Antonio Garcia.

El partit s’iguala

A partir d’aquí les coses s’igualen força. De fet durant una bona estona el partit es mantindrà amb l’avantatge blaugrana oscil·lant entre l’un i els dos gols de marge. Pels forasters anotaran, Makuc per dos cops, i Aleix Gómez qui ho fa en una jugada clàssica de circulació pel filferro dels sis metres, 3-5. La defensa blaugrana que està treballant força bé com és habitual, queda orfe perquè l’atac dels d’Ortega ara és massa imprecís i això no els permet augmentar el marge al lluminós. També com és habitual, Timothey N’Guessan combina alguna de freda amb alguna de calenta i el marcador continua amb el mateix avantatge visitant, 5-7.

Els visitants tenen problemes per aturar el joc per la banda esquerra de Pol Valera, ben ajudat per Adrià Martínez. Tot i això, els de Carlos Ortega es refugien en el valor segur que significa Dika Mem qui amb dos gols i gràcies a un set metres aturat per Gonzalo aconsegueix que el marge blaugrana augmenti fins al 6-9. Ja amb Melvyn Richardson, la incorporació estel•lar d’enguany, a pista, en lloc de Dika Mem, les coses de moment es mantenen, 7-10, abans que un parell de gols del veterà Antonio Garcia Robledo, redueixin el marge foraster fins al 9-10.

Els joves culers també sumen

Les mans màgiques de Gonzalo fan la seva feina i entre Luis Frade, qui ha substituït a Fàbregas, i Hadiel Langaro, substitut de Makuc, porten el marge blaugrana als quatre gols, per primer cop en el partit, 9-13. L’avantatge es manté després d’una errada en un set metres corregida immediatament pel mateix Aleix Gómez.

Després d’un gol local, Txema Márquez, qui deixa la seva carta de presentació és el jove Aleksander Cenic amb un gol estratosfèric, 11-15 al marcador. Cenic és un lateral dret serbi que juga a l’equip filial dels blaugranes. Continuant amb l’aportació dels joves visitants, arriba un gol de contraatac signat per l’extrem esquerre Martí Soler que val per augmentar la renda blaugrana fins als cinc gols, 11-16.

Ja és evident que el martell blaugrana ha obert forat en la resistència d’uns vallesans que ara ho estan passant força malament. El tècnic dels locals es veu obligat a demanar un temps mort que servirà de poc. Tot i que anota Valera, els gols de Frade i Blaz Janc eleven el marge fins al 12-18 amb el que acaba la primera meitat perquè en el darrer atac visitant i després de temps mort, Makuc no se’n surt i no pot ni arribar a llançar en condicions.

Canvis a les porteries

La segona part comença amb canvis a les dues porteries. Marc Guàrdia a la vallesana i el nouvingut Leo Maciel a la blaugrana. L’atac visitant no comença els segons trenta minuts de forma massa encertada. En 3.30 minuts de joc tan sols un gol d’Aleix Gómez en culminar una contra, mentre que part local, anotaran un parell de gols que serveixen per reduir lleugerament la renda forastera, 14-19.

Té molt a veure, en aquesta mini revifada local les dues pilotes perdudes de forma consecutiva en atac per part visitant. Finalment qui es retroba amb el gol és Aleix Gómez en un set metres i a continuació qui anota el seu primer gol de la nit és Fàbregas pel 14-21. Des de la línia dels sis metres, els de Raga troben la connexió amb el pivot, Esteban Salinas qui anota el 15-21.

El partit es trenca definitivament

Els visitants afinen la seva defensa i en poc menys de tes minuts acabaran per trencar el matx. Dues bones accions defensives permetran que l’atac demolidor dels blaugranes, N’Guessan, Makuc i de nou Fernández, estiri el marge fins als nou gols de renda, 15-24. Marge que s’estabilitzarà després d’un parell de gols locals amb N’Guessan i Makuc anotant per part forastera pel 17-26. Una aturada de Maciel no té continuïtat en atac perquè a N’Guessan li toca el torn de la freda. Tornen a anotar els locals amb un Antonio Garcia Robledo dirigint magníficament el trànsit dels de casa, abans que torni a aparèixer Mem per anotar el 18-27. Després d’un gol local anotaran N’Guessan, de nou li toca la calenta, abans que Fernández no perdoni en un contraatac pel 19-29.

El marge visitant tornarà a créixer després d’un gol anotat per Salinas, perquè els de Carlos Ortega, trobaran a Mem per anotar de forma consecutiva un parell de gols, el segon de contraatac, que tornen a ampliar la renda, ara fins als onze gols, 20-31 tot just abans d’entrar en els darrers 15 minuts del partit. Mem anotarà el seu tercer gol de forma consecutiva pel 21-32.

El derbi torna a ser blaugrana

El matx entra en una fase de desencert atacant, fins i tot amb un set metres fallat per Aleix Gómez, desencert que tallarà Frade des dels sis metres pel 22-33. Els locals intenten un fly per banda dreta que atura Maciel, permetent augmentar la renda visitant gràcies a un gol inversemblant de Janc, 22-34 quan s’entra en els darrers 10 minuts de l’enfrontament.

El partit s’està fent molt llarg a un Granollers que ha aguantat fins a on ha pogut, però que ja fa estona que viu dels errors en defensa del Barça, sobretot a l’hora de tallar la connexió amb el pivot que ara és l’exblaugrana Oriol Rey. Però tot i el forat a la línia dels sis metres, entre els dos gols de Langaro i el que anota el jove Martí Soler, el marge visitant arriba als tretze gols, 24-37, quan queden poc menys de set minuts de partit.

Un nou gol de Rey, obliga a Carlos Ortega a tallar el matx. En la represa del joc, efectivament, la defensa visitant atura a Rey, però al mateix temps no pot fer res per evitar un parell de gols d’Adrià Martínez un de contraatac i el segon des de l’extrem esquerre. Mentre, l’atac blaugrana encadena diverses errades, fins que Richardson fa el 27-38 a menys de cinc minuts pel final. Per part visitant Juan Palomino ha de pagar el peatge del jugador jove sent exclòs a 2.26 per la fi. A partir d’aquí ni els uns ni els altres estaran massa encertats de cara a porta, fins que Janc a 28 segons perquè soni la botzina culmini una contra fent el darrer gol pel definitiu 27-39 amb el qual acaba el partit.

En memòria de Charlie Watts. We love you.

@FCBhandbol