La primera victòria de la temporada 2021-2022!

Com dèiem ahir… el Barça 2021/2022 neix amb les mateixes premisses de sempre. Manar en el joc, ser protagonistes, portar el timó dels enfrontaments i dominar de cap a peus els partits. I així ha estat el debut blaugrana a la Lliga Catalana. Els homes d’Edu Castro han sortit a la seva pista amb intencions clares des del començament. El cert era que no semblava que fos el primer partit que jugaven després de les vacances, perquè el ritme, la intensitat i la velocitat amb la qual es desenvolupaven les jugades semblaven més de plena competició que no d’un debut.

Tot i la bona sortida local, els homes de Cesc Hernández han aprofitat uns moments de dubte blaugrana per avançar-se en el marcador, però tot indicava que havia estat un accident més que una tendència. Als locals els hi ha costat 7 minuts empatar, però a partir del seu primer gol tot ha anat rodat per un equip que tot i la pèrdua d’un golejador com Pablo Álvarez, està cridat a ser l’equip a batre.

Debut de l’Oriol Llenas

Cal destacar el debut del jugador del filial Oriol Llenas, qui ha entrat a l’equip per la baixa de Sergi Llorca ja en la fase final de la recuperació de l’operació que va patir el mes de maig. El jugador no s’ha arronsat gens, fent un partit molt interessant fins al punt de marcar un gol, participar en un altre i arribant a assumir força minuts a pista sense desentonar gens ni mica.

S’avança l’Igualada

Com hem comentat a l’inici, el matx començava amb un Barça esmolat que buscava l’àrea que defensava Elagi Deitg sense sort però amb molt perill. Entre les rematades desviades i l’actuació del porter arlequinat els visitants se’n sortien prou bé perquè el domini blaugrana era intens. Els homes d’Hernández han aprofitat uns moments en els quals ha baixat la intensitat local per posar a prova en un parell de contres a Aitor Egurrola qui demostrava a tothom que sembla haver aconseguit trobar l’elixir de l’eterna joventut.

El barceloní treia amb solvència fins a tres rematades que portaven la paraula gol escrita al damunt. Però en la següent ocasió visitant Ton Baliu l’ha superat. Ha estat una pilota perduda per l’atac local que acaba sent controlada per Tety Vives que ha muntat una contra ràpida amb col•laboració amb el capità els visitants. La primera rematada és atrada per Egurrola, però la bola li torna a Baliu qui aprofita que el pop està a terra per superar-lo per dalt des de molt a prop. El primer gol del matx pujava a l’electrònic en el minut 6.17.

I apareix Nil Roca

El gol dels igualadins ha tingut la virtut de fer despertar als homes e Castro que com hem dit havien perdut el control del joc durant uns miniuts. Part de culpa del canvi de xip local l’ha tinguda l’aparició a pista de Nil Roca. El d’Arenys de Munt ha posat una altra marxa al seu equip i això ha acabat per enfonsar a un Igualada que tenia massa premi al marcador pels mèrits acumulats fins al moment.

En el minut 8.31, Edu Castro demana un temps mort. Ara les arribades locals comencen a trobar porteria i producte de la insistència arribarà l’empat. Ha estat una jugada individual de Matías Pascual qui després de circular molt a prop de mitja pista, decideix fer un gir cap a la seva esquerra que acaba amb un tir a mitjana alçada que sorprèn Deitg. És el minut 13.23 quan l’empat a 1 puja al lluminós. El temps mort que havia demanat Hernández poc abans del gol arriba massa tard.

El Barça accelera el ritme

Poc després arribarà el segon gol local. Una jugada d’Helder Nunes per la banda dreta de l’atac local, acaba amb un passi curt a la seva esquerra que Llenas aprofitarà per rematar al pal curt superant a Deitg per baix. És el minut 14.20 quan el 2-1 puja al marcador. El domini local comença a ser angoixant per un Igualada que està patint d’allò més. Tot i que el joc continua sent dominat pels locals, els forasters tindran de nou una clara oportunitat de marcar, però en aquest cas el perillós xut d’Àlex Cantero és aturat pel pop.

Malgrat aquesta clara ocasió visitant, el matx continua en mans blaugranes i més quan després d’un ràpid contraatac conduït per Pau Bargalló acaba amb un passi al cor de l’àrea visitant per on apareix Joao Rodrigues per fer el 3-1 en el minut 19.47. Els igualadins comencen a patir molt perquè ara els esmolats atacs locals superen fàcilment l’entramat defensiu fins al punt de portar de corcoll a un Deitg que ja no sap que fer per tapar les vies d’aigua.

Un Barça desfermat en atac

Poc després del gol de Rodrigues arriba el quart dels locals. Es repeteix la jugada amb Bargalló conduint per la dreta de l’atac, aquest cop el de Sant Sadurní arriba fins darrere la porteria de Deitg, el seu lloc favorit, des d’on fa un passi mil•limètric que Ignacio Alabart aprofita per superar còmodament a un atrafegat Deitg. És el minut 20.37 quan el 4-1 puja a l’electrònic.

L’Igualada deixa de donar fe de vida en atac perquè no poden amb la bona actitud defensiva d’uns locals que no donen cap oportunitat al rival. En el minut 22.08 podria haver augmentat l’avantatge local, però el llançament de penal, comés per Baliu sobre Rodrigues, no acaba en gol perquè el d’Oeiras envia la pilota al pal esquerre de la porteria de Deitg. Els homes d’Hernández tindran esma per posar a prova a Egurrola, però el pop farà dues aturades consecutives que eviten el segon gol visitant.

Tot i estar en els darrers minuts de la primera part, els blaugranes continuen buscant la porteria visitant. Fins que finalment arribarà un nou gol després del llançament d’un penal comès pel mateix Deitg en tocar el pati de Rodrigues quan estava a punt de rematar al costat del pal dret de la porteria visitant. Ara sí que Rodrigues anota el 5-1 amb el qual acaben els primers vint-i-cinc minuts de joc.

El partit està decidit

El partit sembla sentenciat i els primers instants de la segona meitat així ho evidencien. Els locals baixen una mica el seu ritme, i el joc s’alenteix un pèl. Tot i aquest alentiment en les jugades, els locals poden rematar això si amb poc perill gràcies a un parell de xuts de Bargalló. Però el ritme dels locals continua sent massa lent arribant a permetre de nou que els visitants agafin el control del matx. És una repetició del que havia passat a l’inici del matx.

Aquest cop Edu Castro ho evita convocant als jugadors a la banda en un temps mort que serà clau. Amb els blaugranes controlant de nou el matx, arriba el seu sisè gol. Altre cop serà de penal, ara fet sobre Llenas, qui anava a rematar sol davant Deitg. El llançament d’Helder Nunes supera al porter igualadí fent pujar el 6-1 al marcador.

No poden amb Egurrola

En el minut 31.48 arriba la desena falta blaugrana. L’encarregat d’executar la falta directa és Baliu, però el barceloní no pot superar a un immens Egurrola que s’emporta l’ovació de la tarda. El partit s’obre una mica amb arribades dels dos equips fins que els àrbitres assenyalen un nou penal a l’àrea igualadina, aquest cop sobre Alabart. Abans de l’execució Gerard Torrents substitueix sota els pals a Deitg. L’encarregat de xutar-lo és Sergi Panadero qui supera al jove porter igualadí amb comoditat pel 7-1.

Amb l’entramat defensiu dels arlequinats, fet miques, no tarda a arribar el vuitè gol local. Ara és Alabart qui circula pel mig de la pista sol i sense marca. Després de fer una finta cap a l’esquerre, refà el camí cap a l’altre costat per arribar a ser al centre de la pista. El seu xut sec des de força lluny no dona opcions a Torrents que l’únic que pot fer és treure la bola de dins la seva porteria. És el minut 41.39 quan el 9-1 puja al lluminós.

Arriben dos gols de l’Igualada

El domini local és ja aclaparador i això fa baixar una mica la concentració en defensa. Fet que aprofitarà Bernat Yeste per aconseguir batre a Egurrola en un remat des del llindar de l’àrea local després de recuperar una pilota perduda per l’atac local. Tot i que estem en el tram final d’un matx que ja fa estona que està decidit, els blaugranes continuen insistint.

Bargalló recupera una pilota en defensa i després de combinar amb Llenas arriba davant Torrents al qui supera pel 10-2 en el minut 46.50. El de Sant Sadurní no en té prou i farà el onzè poc després. Serà en una jugada amb els papers canviats. Ara qui circula buscant el darrere la porteria visitant és Helder Nunes qui acaba la jugada amb un passi a la banda dreta de l’atac on és Bargalló que amb un remat suau supera a Torrents en el minut 47.33.

L’Igualada encara tindrà temps per fer el seu tercer gol, un pèl afortunat, quan Yeste desvia amb la punta de l’estic un xut llunyà de Marc Palau. EL darrer gol del matx pel definitiu 11-3 arriba en el minut 47.57 de partit. A partir d’aquí, els dos equips signaran un tàcit cessament d’hostilitats i en els dos darrers minuts de joc no hi ha cap rematada entre els tres pals. Òbviament el partit arriba a la seva fi sense que es torni a moure el marcador.

@PBBMeritxell