Temporada perfecta d’un equip de somni!!

El Barça de Xavi Pascual ha entrat a la llegenda. Són a partir d’avui immortals. Han fet el que ningú ha fet fins ara i el que és molt possible que ningú torni a fer mai més. En un esport tan competitiu com és l’handbol han aconseguit fer la temporada perfecta. Guanyant tots els partits de la temporada i fent, a més a més, un handbol de somni. Així entren a la llegenda els escollits i Xavi Pascual és un d’ells.

Avui amb un handbol de luxe s’ha desfet, fins i tot amb solvència, d’un equip que està desenvolupant un projecte a mitjà termini que el portarà de segur a guanyar títols. Un equip que s’havia desfet del campió francès i que havia arribat a la final de la Champions amb tots els mereixements del món. El seu problema per acabar de no tocar el cel, ha estat trobar-se al davant un equip inoblidable que ha jugat un partit quasi perfecte. El Barça ha començat a decidir la final a partir del minut 13 de partit  amb un avantatge de tres gols, 8-5. Ha fet impossible que els danesos pensessin ni tan sols en optar a lluitar per la victòria.

Com diu la lletra de l’himne del Lanxess Arena, “Els bons temps mai em van semblar tan bons. M’inclinava a pensar que mai ho serien. Però ara…”, perquè si senyor els temps que estem vivint ho han estat de bons. I el més important ho seran per tota l’eternitat perquè passaran els anys i tothom se’n recordarà d’aquella desena Champions, que tothom coneixerà com “La Temporada Perfecta”.

Els danesos per davant al marcador

L’Aalborg sortia a pista amb un pla dissenyat pel seu tècnic, Stefan Madsen. El pla com tots els plans només feia esment del que havien de fer els seus homes. El problema seria el que farien els blaugranes, però els danesos, òbviament ho enfrontarien més endavant. I els primers compassos del partit funcionen com estaven previstos pels interessos dels aspirants.

Aprofitant la sacada inicial, els homes de Madsen s’avancen després d’un gol de Lukas Sandell. En defensa obliguen els catalans a jugar cap al seu extrem on Blaz Janc no pot en el primer tir amb el porter titular de l’Aalborg, Mikael Aggefors. Poc després arriba el segon gol dels avui visitants, obra de Sebastian Barthold. Amb el que avui no hi comptaven era amb el partidàs de Luka Cindric. Qui a diferència de la semifinal, acabaria sent determinant en el desenvolupament del joc. El croat obre la caixa de trons amb una fuetada des dels nou metres.

L’Aalborg resisteix amb un Aggefors que mostra la seva classe. Al davant passa el mateix amb Gonzalo Pérez de Vargas, un altre factor que els danesos no poden controlar, que evita que els rivals augmentin, la seva renda. Però la sort dóna una nova oportunitat als danesos que ara si marxen de tres gols, 1-4. Apareix finalment Dika Mem, sobre qui Madsen ha posat l’accent, però en atac els danesos continuen fent mal des de la primera línia.

El Barça comença a dominar el partit

Després d’un altre gol de Dika Mem, qui ja ha descobert per on pot sorprendre a la defensa danesa, un contraatac conduït per Janc és l’inici de la fi pels homes de Madsen. Dues aturades de Gonzalo, immens com sempre, permeten que de nou Cindric, qui s’està refent del mal partit del dia anterior, empati el matx a cinc. L’atac danès entra en crisi per uns moments i això ho sabran aprofitar els homes de Pascual per fer aparèixer el famós contraatac culer. Dos gols d’Aleix Gómez, el primer des dels set metres i un de Ludovic Fàbregas culminant una contra posen el 8-5 al lluminós que obliga a Madsen a demanar un temps mort.

Una exclusió de Dika Mem no és aprofitada pels danesos i el marge català torna a créixer perquè Sandell és exclòs i Aleix Gómez finalitza l’atac blaugrana com diuen els manuals, en superioritat cal moure la defensa per culminar des de l’extrem, 9-5. L’avantatge es mantindrà gràcies a un llançament reeixit de Cindric. La defensa blaugrana continua treballant bé, però ara serà Aggefors qui aturi la sagnia, ajudat dels pals.

Veient que els seus homes tenen força problemes a l’hora de superar la defensa catalana, Madsen tira de manual. Ara atacaran amb set jugadors de pista, intentant que el doble pivot faci més complicada la feina defensiva dels de Pascual. De moment els hi sortirà bé la proposta perquè en els següents dos atacs, Felix Claar, la seva figura, anota. El problema per ells és que Cindric i un set metres d’Aleix Gómez, deixen les coses iguals, 12-8.

La defensa blaugrana no dóna respir als danesos

Ara la defensa blaugrana està molt còmoda i això els permet recuperar una pilota que Aggefors li aturarà a Aleix Gómez. Quan els homes de Madsen anoten, de nou Sandell, també ho fa Aleix Gómez culminant un contraatac. Recordem que els danesos segueixen atacant amb set jugadors de pista. Com era d’esperar, una recuperació de Raúl Entrerrios acaba amb un tir de cantó a cantó pel 14-9. Cal fer esment de la immensa feina que fa Thiagus Petrus al centre del 6-0, més o menys profund, que fan els blaugranes. Per acabar-ho d’adobar, Kevin Möller surt per aturar-li un set metres a Buster Juul-Lassen, això permet que el gol anotat per Domen Makuc, elevi la renda blaugrana als 6 gols, 15-9.

Reaccionen els rivals de la mà de Sandell abans que sigui Timothey N’Guessan, qui tornava a pista després d’uns primers minuts imprecisos, anoti el 16-10. Barthold des dels set metres supera ara a Möller en el darrer gol de la primera meitat. Queden 10 segons pel descans i Xavi Pascual demana temps mort. La jugada acaba amb exclusió de Rene Antonsen i una falta amb el rellotge a zero que llançarà Fàbregas des dels nou metres que no sorprèn Aggefors per ben poc.

Cindric, Gonzalo i Aleix ho deixen a tocar!

El matx es reprèn un cop acaba de sonar pels altaveus del Lanxess Arena, l’himne del pavelló, “Sweet Caroline” de Neil Diamond. Estem com ahir, a trenta minuts de la glòria. Ahir era pel passi a la final, avui per ser eterns. Però a diferència d’ahir els inicis del segon temps seran favorables als blaugranes. Madsen li dóna un cop de volta al seu equip al treure a pista a Simon Gade en lloc del titular Aggefors.

Com hem dit, les coses comencen perfectes pels interessos blaugranes. Amb la defensa ajudant i molt a Gonzalo, dos gols consecutius de Cindric tot i una aturada de Gade a tir de N’Guessan, eleven fins als set gols el marge dels avui locals, 18-11. Anota Niklaj Christensen, però Cindric qui avui s’està reivindicant troba a N’Guessan qui manté la renda, 19-12. Durant un parell d’atacs hi ha duel de porters, amb aturades a les dues bandes, abans que anoti Sandell, el més encertat avui dels danesos. En el següent atac blaugrana, es torna a l’ortodòxia i Fàbregas fa el 20-13.

Passen els minuts i el marge català en lloc de minvar, com voldrien Madsen i companyia, s’ha incrementat. Torna a anotar Sandell, mentre que per part blaugrana ho farà Aleix Gómez, 21-14. Una nova aturada de Gonzalo precedeix a un altre gol de N’Guessan que posa vuit gols de diferència al lluminós, 22-14. Després que anoti Henrik Mollgaard, ho tornarà a fer Fàbregas abans que una recuperació defensiva dels culers acabi en gol anotat per Casper Mortensen, 24-15.

El títol molt a prop!!

Els nou de renda semblen ja definitius quan s’entra en els darrers 20 minuts de la final. Madsen demana un temps mort que sembla marcar la darrera oportunitat pels seus homes. Quan el matx es reprèn, les coses milloren pels danesos. Després d’un gol de Sandell, una recuperació defensiva permet a Juul-Lassen anotar de contraatac pel 24-17. La defensa danesa ha canviat i ara defensen amb 5-1. Els gols d’Aleix Gómez des dels set metres i de Makuc refan les coses pels avui locals, 26-18.

Dues aturades de Gonzalo eviten un parell de gols danesos i això serà definitiu perquè primer Aleix, un altre cop des dels set metres i el mateix Gonzalo anoten, recordem que l’Aalborg està atacant amb set jugadors de pista, 28-18. Anota Jonas Samuelson, abans que els errors d’uns, com un tir fora de Makuc, es compensin amb una aturada de Gonzalo. Anota Christensen, però Aleix transforma un nou set metres ara sobre Aggefors, 29-20. Möller li atura un set metres a Barthold, però Samuelson anota de contraatac. Els danesos ho intenten, però el marge català és massa ampli perquè puguin fer mal.

CAMPIONS!!!!

Estem ja en els deu minuts finals. Madsen ordena deixar la defensa 5-1 per tornar a la 6-0. Atura Gonzalo, fa el mateix Gade, fins que de nou el de Toledo anoti de costat a costat dos gols consecutius pel 32-21. El matx entra en els seus darrers cinc minuts. Tot el peix està venut. Dos gols més de N’Guessan i un de Janc, 35-22, precedeixen al darrer temps mort demanat per Madsen en el matx. És un temps mort de recuperació psicològica perquè pel que fa al partit no té res és a dir.

Anota amb un espectacular fly Christensen abans que després de dues aturades de Gade a tirs de N’Guessam i Cedric Sorhaindo, sigui Janc qui deixi el definitiu 36-23. Als altaveus, el Sweet Caroline deixarà lloc a una altra cançó prou coneguda en la que s’escolta “Però no ha estat un llit de roses. No ha estat un creuer de plaer. Ho considero un repte davant la raça humana. I no ho perdré. Som els Campions, amic meu. I continuarem lluitant fins al final”, Doncs això. Són, som, els CAMPIONS. Felicitats a un grup humà inoblidable. Sempre estareu amb nosaltres!

@FCBhandbol