A la final!!!!!

Una gran defensa i una actuació espectacular de Gonzalo Pérez de Vargas catapulten al Barça cap a la final de la Champions d’handbol. L’equip blaugrana que ha dominat tot el primer temps, ho ha passat molt malament a l’inici del segon temps. La defensa francesa havia augmentat molt la seva agressivitat i això no permetia trobar fàcilment posicions de tir. Les possessions dels catalans acabaven amb pèrdua de pilota o en aturades d’Emil Nielsen, un malson en els 60 minuts de joc pels blaugranes.

Però quan pitjor estaven les coses, qui ha aguantat el tipus ha estat la defensa que un cop i un altre han evitat que els homes d’Alberto Entrerrios s’avancessin al marcador. De fet, la línia defensiva liderada per un immens Thiagus Petrus, ha esgotat la paciència de l’equip francès que tot i que ho intentava no trobava la manera d’anotar. Un cop superada la fase de desencert atacant, l’avantatge aconseguit, entre quatre i cinc gols, ha acabat per desencisar als homes d’Alberto Entrerrios que veien com se li escapava el partit i per tant la final.

El Barça s’avança al marcador

Com hem dit, les coses començaven bé pels de Xavi Pascual. Els gols de Timothey N’Guessan, Ludovic Fàbregas i Dika Mem avançaven als catalans per 3-0. Entremig havien passat moltes coses, Nielsen començava a aturar, però Gonzalo portava estona fent-ho. Era inevitable que l’atac francès despertés i ho ha fet des dels set metres de la mà de l’infal•lible Valero Rivera Folch. Tot i que la defensa francesa estava treballant força bé, entre Dika Mem i Aleix Gómez, qui tot i fallar un set metres anotava després de recuperar la pilota rebutjada per Nielsen, es mantenen els 3 gols de renda. El mateix passava després d’un nou gol de Dika Mem.

El problema pels blaugranes era que Luka Cindric no produïa ni tirs ni bones passades i això provocava algun desajust en atac que es resolia gràcies a l’encert individual. Els homes d’Alberto Entrerrios aprofitaven les pèrdues catalanes per rebaixar la renda del rival fins al 6-5. Entre Dika Mem i Casper Mortensen se les empesquen per tornar als dos gols amunt, 8-6. I el mateix passa amb els gols anotats per Luís Frade i Blaz Janc.

Duel de porters

De moment les coses estaven anant bé, tot i que s’ha perdut un dels gols d’avantatge aconseguits en el bon inici. Una nova aturada de Gonzalo permet que un gol de Domen Makuc faci tornar els tres gols de marge al marcador, 11-8. Avantatge que mantindrà N’Guessan després d’una aturada de Nielsen. El duel de porters estava sent espectacular i ho seria la resta de l’enfrontament.

En el minut 22.50 el tècnic dels francesos atura el matx, i el mateix farà dos minuts més tard Xavi Pascual, després que entre Aymeric Minne i Théo Monar, aprofitant un parell de pilotes perdudes pels blaugranes, hagin reduït el marge català a la mínima expressió, 12-11. Un gol de Jure Dolenec augmenta el marge fins als dos gols, abans que Dolenec el mantingui des dels set metres, 14-12. Ja en el tram final de la primera meitat, anotaran Fàbregas per part blaugrana i ja sobre la botzina, Cyril Dumoulin pels francesos per deixar el 15-13 amb el qual s’arriba al descans.

El partit s’iguala

El Barça està a trenta minuts d’una nova final europea, i aquest fet sembla afectar els blaugranes. Amb l’atac fent figa, un set metres d’Aleix Gómez va al pal, i DIka Mem no pot amb Nielsen. En aquesta situació crítica qui aguanta l’equip és primer la defensa i en última instància un immens Gonzalo. N’Guessan supera per fi al porter dels francesos, més de quatre minuts després de l’inici de la segona part.

Amb Dika Mem exclòs, un set metres de Dolenec iguala el gol de Rivera Folch anterior també des dels set metres. Però l’atac dels homes de Xavi Pascual continua sense funcionar. La defensa dels francesos, amb tota la permissivitat arbitral, ha augmentat força la seva intensitat fins al punt de complicar la vida als blaugranes. Nielsen, ara mateix, és ja un malson. No poden amb ell ni Fàbregas, ni Mortensen acabant un contraatac amb la seva finta de salt davant la qual el danès ni s’immuta. Rivera Folch anota per primer cop en el matx de jugada.

Per primer cop des de l’inici el matx està igualat. Ara mateix, no sembla haver-hi solució per un atac que troba a faltar a un Cindric que avui està desconegut. El croat ni defineix, ni dirigeix en condicions als seus companys, això és un veritable problema perquè a més Aron Palmarsson està a la grada lesionat. Sense idees en atac, només queda que encomanar-se a la feina al darrere i a què Gonzalo faci de les seves.

Una defensa que marca el camí cap al triomf

Com ha passat a l’inici del segon temps, la feina al darrere és impecable. Entre això i el fet que Gonzalo abaixa la persiana, els francesos no seran capaços d’aprofitar els mals moments pels quals passen els blaugranes. Mortensen envia un xut al pal, mentre que Gonzalo atura un intent d’Alexandre Cavalcanti. Xavi Pascual no espera més i demana un temps mort. Serà clau. Tot i una exclusió d’Aymeric Minne, el xut de Dika Mem és aturat per Nielsen, però Gonzalo li farà el mateix a Cavalcanti.

Qui trenca els més de 6 minuts sense gols és Aleix Gómez des del seu cau a l’extrem dret. Alberto Entrerrios és ara qui demana temps mort. Una recuperació defensiva de Fàbregas acaba en set metres que transforma Dolenec pel 19-17. Són gols dos de renda quan queden menys de 15 minuts de partit. És un petit tresor, però molt valuós. Una nova pèrdua francesa acaba en gol de Dika Mem que fa pujar la renda blaugrana als tres gols d’avantatge, 20-17.

El partit comença a agafar color blaugrana. Rivera Folch es resisteix a perdre i torna a anotar des de l’extrem esquerre. Amb una mica de sort ara és Raúl Entrerrios qui supera al porter danès. L’intercanvi de gols continua amb Cavalcanti anotant el 21-19. El duríssim Rock Feliho és exclòs i el set metres següent el torna a convertir Dolenec, superant ara a Cyril Dumoulin que ha entrat circumstancialment per Nielsen.

Estem a menys de 12 minuts pel final i el Barça continua dominant de tres, 22-19. Entremig de dues aturades de Gonzalo, qui anota pels avui locals és Domen Makuc qui fa arribar l’avantatge blaugrana als quatre gols. Kiril Lazarov fa el 23-20 abans que Casper Mortensen anoti un parell de gols, el segon aprofitant que el porter està a la banqueta, per dominar de cinc, 25-20. Queden una mica més de vuit minuts pel final.

El Barça troba el camí cap a la final!

Als francesos se’ls està acabant el temps i el que és pitjor als blaugranes se’ls veu concentrats i amb les idees molt clares. Han superat el seu esborranc i ara van amb velocitat de creuer. Quan després d’una nova aturada de Gonzalo, Aleix Gómez fa el 26-20 aprofitant que el porter dels gals està a la banqueta, a Alberto Entrerrios se li encenen tots els llums d’alarma. Necessita com sigui alguna solució, i en lloc de la poció de Panoramix, que segurament seria dopatge, opta pel més convencional, jugar sense porter i amb set jugadors de pista. David Balaguer aprofita les dues oportunitats que disposarà per marcar, però en el seu torn ho fan tant Fàbregas com Aleix Gómez que superen a Nielsen qui ara ja no és tan brillant com ho havia estat.

Queda poc més de cinc minuts i les coses continuen igual, 28-22. Anota Eduardo Gurbindo abans que faci el mateix Raúl Entrerrios pel 29-23. Un nou atac de set dels francesos és blocat per la defensa blaugrana, però el tir que fa Mortensen des de la línia pròpia de nou metres no entra. Però ja és igual perquè el matx està completament decidit. Anota Monar abans que Cindric, per fi, anoti el 30-24.

Els francesos continuen jugant sense massa empenta perquè són conscients que les seves possibilitats de passar a la final són nul·les. Després d’un xut al pal d’Aleix Gómez anota Cavalcanti, mentre que Domen Makuc fa el 31-25. El darrer gol del matx l’anotarà Monar pel definitiu 31-26 amb el qual s’acaba l’enfrontament. El rival dels blaugranes a la final serà l’Aalborg danès que ha superat al totpoderós PSG 33-35.

@FCBhandbol